Last news in Fakti

17 Юли, 2021 06:47 2 864 8

Кипър затяга мерките

  • кипър-
  • мерки-
  • коронавирус

Комбинират новите ограничения със стимули за ваксинация

Кипър затяга мерките - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кипър затяга мерките против коронавируса, като в същото време комбинира новите ограничения със стимули за ваксинация и то най-вече на младите хора, предаде БНР.

Решенията, които правителството взе, са заради критичната епидемиологична ситуация и безпрецедентния скок на новите случаи в страната.

Въвеждат се по-строги правила за прилагането на безопасния ковид пропуск /SafePass/. От 20 юли той е задължителен за всички места на открито или на закрито, където се събират повече от 20 души, включително банки, общини, центрове за обслужване на клиенти, обществен транспорт и други. За да получат необходимата им обществена услуга на тези места, хората трябва да са ваксинирани, да са преболедували коронавируса през последните 6 месеца или да имат 72-часов отрицателен тест.

Новите ограничения във всекидневния живот на острова са придружени от набор от стимули, които трябва да насърчат младите хора от 18 до 30 години да се ваксинират. 13 частни и държавни компании предлагат на младежите безплатни самолетни билети, ваучери за покупка на различни продукти, отстъпки за мобилни планове и безплатен интернет, билети за футболни мачове и други, бе обявено в петък.

Призив към хората да се ваксинират отправи президентът Никос Анастасиадис в специално обръщение в петък. Той заяви, че правителството на Кипър няма намерение да разделя населението на ваксинирани и неваксинирани, но е длъжно да защитава живота на всички граждани и не може да позволи на малцина да изложат на риск мнозинството.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    17 1 Отговор
    Няма за цел да ги дел,но точно това правят не само там,малцина да изложат на риск мнозинството значи малцина не са ваксинирани къде епробкема тогава....

    Коментиран от #3

  • 2 За щастие

    17 0 Отговор
    В България не остана кой да налага мракобесните мерки на световната либерална мафия. Славчо Учиндолски и Ники Маус? Джипката? Всички са толкова дискредитирани, че всяко предложение за затваряне ще срещне яростен отпор.
  • 3 Счупи тъпомера

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    То се вижда, проблема е във ваксините. Всички държави с голям процент ваксъри, в момента горят.
  • 4 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    19 0 Отговор
    При 56% надупчени така ще е. Като станат 70-80% направо не ми се мисли - тогава вече може и да умират по улиците като в истинска пандемия. Тогава ще дойдат хладилните камиони и чувалите ще свършат.
  • 5 Така

    8 0 Отговор
    Както е тръгнало и във супермаркетите ако не си ваксиниран няма да ги пускат да си купят храна хората.Само това остана.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    11 0 Отговор
    Достъп до банките само на ваксинирани или тествани. Следваща крачка през септември - затваряне на вратите на супермаркетите и всички хранителни магазини пред неваксинираните. А ако някой вследствие на ваксинация получи усложнения на здравето си или умре - държавата, наложила задължителната мярка не поема никаква отговорност, нито отпуска пари за лечение. Много хуманно.
  • 7 от Кипър

    6 0 Отговор
    Лъжат.Само 45процента са ваксинирани,а ваксините изтичат на 08.2021.Много ги е яд,че ще изхвърлят милиони Евро в боклука.
  • 8 Тра-ла-ла

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така":

    А ми то май така излиза! Обществени места където се събират повече от 20 души. Ще пазаруват от малки магазинчета, за сега.