29 Август, 2021 11:07 35 305 42

Талибаните с новина за Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • правителство-
  • забиула муджахид

Страната щяла да има правителство до дни

Талибаните с новина за Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС

В близките няколко дни се очаква талибаните да обявят пълен състав на новото правителство на Афганистан. Вече са назначени министър на здравеопазването и на образованието и губернатори на 33 от 34-те провинции в страната, отбелязва БНР.

Талибаните призоваха всички жени, които работят в министерството на здравеопазването, да се върнат на работните си места, съобщи Би Би Си.

Говорителят Забиула Муджахид каза, че те трябва да изпълняват всекидневните си служебни задължения. Муджахид обаче не коментира въпроса за служителките в други обществени сфери. Той подчерта, че жителите на Кабул имат срок от една седмица да предадат всички оръжия и боеприпаси на властите.

Талибаните препоръчаха всички жени да останат по домовете си заради тяхната сигурност, когато завзеха властта.

Говорител на талибаните призова Съединените щати, Великобритания и останалите западни държави да не прекъсват дипломатическото си присъствие в Афганистан.

Според Русия има добри шансове талибаните да възстановят реда в Афганистан с подкрепата на международната общност, заяви Замир Кабулов, който оглавява един от отделите за Азия в руското външно министерство. Според Кабулов талибаните възнамеряват да включат в управлението на Афганистан представители на други етнополитически групи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугин

    38 109 Отговор
    Афганистан е изцяло в ръцете на Кремъл и комунистически Китай. НАТО направи грешка с изтеглянето си.

    Коментиран от #12, #15, #21

  • 2 смях

    111 17 Отговор
    Дали правителството ще мине в парламента? Що ли питам...талибаните показаха на нашите протестърски партии как се прави, ха ха.

    Коментиран от #38

  • 3 pbdan

    89 17 Отговор
    Така се прави, а ние от април не можем да съставим правителство. Да следваме великият им пример!
  • 4 Мухоморко

    92 11 Отговор
    Този на снимката е талибанския Тошко Африкански.
  • 5 ИТН

    74 8 Отговор
    Ние няма да правим коалиция с тях.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 смях

    56 7 Отговор

    До коментар #5 от "ИТН":

    Слави да отиде да им изпее най-популярната си песен - САРО МЕ МАНГАВ ТУТ.
  • 8 юрист

    27 7 Отговор
    Вижте за какво точно става въпрос- статията е От къси поли до бурки: Жените в Афганистан преди и след талибаните (СНИМКИ) 23 август 2021 13:22 в дарикнюз
  • 9 факт

    41 11 Отговор
    кое му е законното на това правителство та да бъде признато от света!?

    Коментиран от #10, #22

  • 10 мисира

    60 8 Отговор

    До коментар #9 от "факт":

    Ами нащо СИК правителство какво му е законното?
  • 11 Хехе

    87 23 Отговор
    След като Афганистан си има правителство какви са тези бежанци дето идват към Европа от какво бягат???? Талибаните са тяхното правителство, какъв им е проблема защо идват в Европа и защо Европа не ги връща???? Ние 12 години търпяхме талибана Борисов и неговите талибански мафиоти пък никоя държава не ни приемаше като бежанци ? Обратно на самолета и да ходят да си оправят държавата!!

    Коментиран от #30, #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Професора

    38 2 Отговор
    А кое е законното на правителството в Триполи?
  • 14 Студопор

    69 16 Отговор
    Какво излезе? Терористите са по-способни от българските политици. Ония сформират правителство буквално по време на война, след като 20 години ги трепят, нашите тъпаци няколко месеца се фърлят и се правят на ощипани невести в мирно време...! Срам и резил! Да дойдат талибаните и в България, та да си стъпи на краката тая държава!! 😂

    Коментиран от #18

  • 15 ТАНКИСТА

    36 16 Отговор

    До коментар #1 от "Калугин":

    АКО ИЗГОИМ ОКУПАТОРИТЕ И СМЕ ВОЕННО НЕОБВЪРЗАНИ.ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО ШЕИЦАРЦИ.
  • 16 Зайко Байко многознайко

    24 9 Отговор
    Един съветски генерал беше каэал следното эа войната в Афганистан (1979-1989) цитирам :" Восток дело тонькое, там одно говорят, второе думают и делают третее"! Афганистан е гробницата на империите, Британия, СССР, САЩ всички велики и мощни държави са си счупили эъбите в Афганистан ( метафористично иэражение). Не си мислете ,че САЩ се иэтеглиха по тоя начин беэ умисъл! Оръжието, което оставиха эа милиярди долари в ръцете на талибаните , ще бъде иэполэване эа редуицране моща на Китайската офанэива там! Между другото там са открити находища на иэключително редки и ценни иэкопаеми нужни на съвременната електронна промишленост. Сферите на влияние се променят , Руснаците помагат на либийския генерал Хафтар и на Сирия, Китайците влиэат в слабо раэвити икономики с много полеэни иэкопаеми в Африка и Аэия и Южна Америка! Светът става все по напрегнато и интересно място эа живеене! Друга Руска поговорка : " Войну придумали вожды, когда солдаты умирают , идут иэ эолото дожды"!
  • 17 Антикомунист

    31 45 Отговор
    Чета по нагоре в коментарите, кое му било законното на " сикаджийското" правителство, отговарям: ами около 800 000 избиратели бе чоджум. От злоба побесняхте. Съд,затвор да бъде убит ,само че досега няма доказателство за нито едно нарушение на законите, само празни приказки и измислени внушения. Затова ГЕРБ качва рейтинга.

    Коментиран от #19

  • 18 Един

    38 7 Отговор

    До коментар #14 от "Студопор":

    Много си прав 30г и тук едни талибани я съсипва тази държава и си мислят че без тях във властта земята ще спре да се върти. Остава и Авганистан да ни изпревари Колко му е
  • 19 Валди

    24 47 Отговор

    До коментар #17 от "Антикомунист":

    НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!!! ПАК ЩЕ ЧАКАМЕ ГЕРБ, ЗА ДА ИМА СПОКОЙСТВИЕ И ПРЕДВИДИМОСТ, ЗА ДА ВЪРВИМ НАПРЕД!!!
  • 20 Плачааа

    21 8 Отговор
    Антикомунист, фен на герп 😀😀😀😀😀Вие, тотално сте изгубили представа, кое, как е..... 😀😀😀😀😀Репресираният Борисофф с баща майор в пожарната 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😂😂Понеже е враг на народа-майор.... 😂😂😂😂😀😀😀😀😀😀😀😂

    Коментиран от #23

  • 21 Змей Горянин

    23 13 Отговор

    До коментар #1 от "Калугин":

    Е, и какво му е лошото на това решаващата дума да е на Путин?
    Да не би да мислиш, че Вашингтон е за предпочитане? Грешка правиш...

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Змей Горянин

    28 10 Отговор

    До коментар #20 от "Плачааа":

    Нали знаеш колко им е акълът на нашите "антикомунисти"? Още малко им трябва и ще се изравнят със зелената еуглена в умствено отношение. Много малко... А, че станаха "антикомунисти" след светлата дата 10.10.1989 г., това е пък съвсем друга работа. Преди това се бяха наврели под полите на жените си за по-сигурно и за по-голям комфорт или правеха фелацио на партийните секретари. Правеха го с обожание и любов във влажните си очи. Знам го от личен опит, щото съм бил партиен секретар. Краката ми още тръпнат от устните им умения. А, бе какво да ти кажа - сладури ненагледни, това са те.
  • 24 Фастер

    19 25 Отговор

    До коментар #21 от "Змей Горянин":

    Скапаняциии ,я да си купите руска техника и да живеете по руски стандарт ,ама тоя от руската деревня!Да ви се не види и лицемерите,я яхайте уазките и марш в тайгата!Тъпаци с тъпаците тъпи!Путин ,русия стандарт ...????Нема такова животно!
  • 25 Небивалици

    23 5 Отговор
    Глупости. Талибаните лъжат като дърти гледачки на ръка, жените щели да имат права, нямало да има наркотици, приказки от Шехерезада, само за да не ги изолират икономически, че тогава как ще се изхранват само с козите.

    Коментиран от #41

  • 26 жуков

    4 1 Отговор
    рамзан кадиров идва ,и муйджините напълниха потурите с ако
  • 27 Бай Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "VAGINA":

    Те там и нашите ръкопляскаха...
  • 28 Hahahah

    16 2 Отговор
    Проблемът в България е, че всеки, като тръгне да прави нещо, мисълта му е кого да измами и какво да открадне. Съшото е и с протестърските партии. И те така вместо да измислят как да стане по=добре затънаха в схемата каква далавера да направим, какво да откраднем и кого да измамим. Като всички останали партии. А Бъдеще за България няма, населението е на нивото на 1945 г. с огромната ралика - преобладаваши пенсионери. Но с такова население, което не е народ, от измамници и тарикати, в добавка цигани, толкова.Амин, ще дойде някой по-достоен за хубавата земя.
  • 29 Наску диаманда

    8 1 Отговор
    34 провинции, тази разруха, и ако всички са като този на снимката, ами какви да са, бкже, пак имам малко късметец.... че не съм се родил там....!
  • 30 ЕХХХО

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хехе":

    ТИ СИ БОЛЕН МОЗЪК НЕ ЗНАЕШ НА КОЯ ПЛАНЕТА СЕ НАМИРАШ ПУСТИНЯК
  • 31 Аха

    4 8 Отговор
    Радев ли ще канят за президент ?
  • 32 aлфа херинга

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хехе":

    Афганистан май са около 40млн население. Ясно е, че ще има поне едни 10% които са опозиция на талибаните и ще искат да избягат, но изглежда че по голямата част от населението си ги искат. Иначе не мога да си обясня, как толкова лесно завзеха държавата, при солидната подкрепа на амеркинаците. Иначе тези бежанци трябва да си ги вземе USA, защото те предизвикаха тази ситуация.
  • 33 Въпрос

    10 4 Отговор
    Защо наричате Афганистан с тюркското му название, а Турция със славянското такова? Защо не казваме Афгания, афганци? Защо слагаме едно СТАН винаги? Тогава да наричаме Турцистан. И турцистанци.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вашингтонов

    7 1 Отговор
    Талибаните призоваха и всички жени да си стоят в домовете заради тяхната сигурност и да не ходят даже в Мола на фризьор и епилация. Сега сте с маски -утре с бурки за по-сигурно . След джамиите първо като второ е бурките . Те "имигрантите " ще Ви обяснят най-добре , а ще ви стане ясно като доограбят и съсипят социалната система от плащания . Инвестициите в пачки зелено за преминаване на граници трябва да се отблагодарят. Един се довлича и после цяла неработеща пастмина щото такъв е морала ,религията и няма връщане на зад. Пък и що кандидат буркаджийки има в Европата .
  • 36 Фаро

    12 2 Отговор
    Лошото за нас е,че и държави като Афганистан до вчера във война днес ни изпреварват
  • 37 аз съм Веска

    3 4 Отговор
    ТРЯБВА ИМ ФИЛОСОФИЯ И ЗА СЛЕД ТОВА .
    В ДЪРЖАВА , В КОЯТО ХОРАТА БЯГАТ РЕДОМ ДО ПРИЗЕМЯВАЩ СЕ САМОЛЕТ , ГОВОРИ , ЧЕ ЖИВОТЪТ ТАМ НЕ СТРУВА ПУКНАТА ПАРА .
    ТАЗИ ПРЕДСТАВА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ , ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО ДА ПРОМЕНЯТ .ДАНО ОВЛАДЕЯТ, И НАСТАНЯТ МИР В ДЪРЖАВАТА СИ .
  • 38 rambaldievskievich

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    Ти какво бе, смеещият се? По талибански ли искаш и тук да е?
  • 39 Полу лалугер от Хонолулу

    9 1 Отговор
    Света много бързо забрави, как след 2СВ французите наказваха колаборационистите .
    Дори в Париж бе създаден специален трибунал . Колко невинни хора бяха разстреляни по фалшиви доноси . На жените стрижеха косите и ги разкарваха да ги показват като маймуни .
    Сега нямало да ги признават ????
    Кой ви пита псевдо демократчета ? Първо си оправете кочините и престанете да плачете на чужд гроб . Нобелиста Обама разби Европа с арабските пролети , Сирия и създаването на ИДИЛ .Санкции , манкции и лъжи с лопата да ринеш ... Сега се гответе за европейски зими в копторите и мукакана !

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Талибан

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Небивалици":

    Ми те хиляди години са се изхранвали с козите
    Какъв е проблема не разбирам.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: