Last news in Fakti

4 Септември, 2021 12:55 4 016 15

Дъщеря осъди баща си, защото я създал чрез насилване

  • съд-
  • насилие-
  • дъщеря-
  • баща

Престъплението е извършено преди 50 години

“Карвел Бенет, вие причинихте абсолютна касапница. Вашият акт на насилие опустоши всякаква възможност да имам отношения с моята рождена майка, защото избрахте да изнасилите дете”. Така англичанката Дейзи се обръща към своя биологичен баща, когото успява да изпрати в затвора, защото я е създал чрез насилие. Въпреки че дълго го проверява и проследява, за да може да открие истината за своето раждане, тя няма сили да се изправи срещу него в съдебната зала, а предпочита да изпрати писмено становището си по делото, което е едно от най-необикновените, свързани с осиновени деца в Англия, и е възможно да предизвика и други подобни искове.

Дейзи, която предпочита да остане анонимна, решава да потърси информация за биологичните си родители, когато навършва пълнолетие. За разлика от България в Англия тази процедура е доста лесна. Не е необходимо да доказваш някакви специфични нужди или здравословен проблем, за да го направиш и да ти се дават само сведенията, от които имаш нужда, уточнява "24 часа". Така че момичето получава достъп до пълното досие по своето осиновяване, от което разбира, че е родена от ученичка, която е забременяла на 13 г. при изнасилване. По случая е имало полицейско разследване, но така и не се стига до съд, тъй като жертвата не се решава да подаде официално оплакване. Извършител на престъпното деяние е Карвел Бенет, който тогава е 28-годишен. Жертвата му е наета като детегледачка в неговото семейство и той се възползва от нея сексуално.

“Беше ми казано да не казвам нищо, а и дори да го бях направил, знаех, че на никого няма да му пука и едва ли ще ми повярва”, е споделила тя по време на първата полицейста проверка. От доклад на социалните служби от това време става ясно, че майка ѝ се отказва от нея веднага щом разбира, че е бременна, и тя не е имала друга възможност да се справи със ситуацията, освен да роди детето и да го остави за осиновяване. Даже продължила да ходи на училище, докато било възможно.

Затова се налага дъщерята да търси справедливост от нейно име 40 г. по-късно, което се оказва доста трудно. Първоначално правораздавателните органи отказват да признаят Дейзи като жертва на престъпление, за да може жалбите ѝ срещу Карвел Бенет да бъдат разследвани. Налага се сама да събира доказателства и да издирва свидетели, след като родната ѝ майка продължава да се страхува да съдейства. Подема и обществена кампания, чиято цел е да се даде възможност на хора, заченати при изнасилване, също да бъдат конституирани като пострадали от престъплението, след като самите жертви на сексуалното посегателство се страхуват да го направят.

В крайна сметка, след като през 2019 г. Би Би Си разказва за нейната история, полицията в Бирмингам възобновява разследването. Отново разпитва майката и успява да осигури доказателства, които да позволят на прокуратурата да поиска затвор за 74-годишния Бенет. Наскоро той бе осъден на 11 г. лишаване от свобода, като в нито един момент от дългия процес не се извини нито на жената, която е изнасилил като дете, нито на дъщерята, зачената от това престъпно деяние. Неговата версия е, че сексът е бил по взаимно съгласие и момичето се е представяло за 16-годишно.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тото

    34 4 Отговор
    Либерастията и джендър идеологията превзела правораздавателната систем на UK предрича разпад на Британия и пълна победа на новият морал натрапен от новите фашисти/комунисти - ЛГБТ , ционистите и цветнокожите !

    Коментиран от #10

  • 2 Грульо

    19 9 Отговор
    Неблагодарна дъщеря, ако майка ѝ не беше излъгала, че е на 16, за да я вземат на робата, сега нямаше да е жива. :D
  • 3 Гешев

    25 4 Отговор
    Както казват, няма ненаказано добро, та било то и в Англия! По тази логика, всеки би могъл да съди родителите си, да кажем например, че не са го създали красив или красива, като Ален Делон или Клаудия Шифър.
  • 4 ????

    17 4 Отговор
    "Дъщерята" е имала мнооого свободно време, за да се занимава с това деяние, случило се преди 50 години. Дали е било безкористно, че аз не вярвам много на това че е родена ижертва на изнасилване.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Механик

    24 3 Отговор
    Всички си мислят, че най-много се печели оот наркотици, оръжие, проституция, търговия с органи,, а в последно време и от ваксини.
    Нищо подобно. Просто никога не с те живяли в САЩ и Англия.
    Там, най-много пари се правят от "осъждане". Издигнато е в държавен култ и се пропагандира повсеместно.
    какво искам да кажа?
    Там всеки съди всеки и за всичко. Радко има семейство или човек, който в момента да не води пони 2-3 дела (било като ищец, било като обвиняем). Всичко това генерира огромни приходи за адвокатските кантори. Адвокатите са предимно евреи с огромно лоби в съда. Там също са евреи и нещата се нареждат спрямо това кой колко ще плати.
    В България не е точно така и това е така, защото нямаме толкова много евреи. Но и тук, повечето адвокати са евреи. Не се заблуждавайте по имената им. Например, адв. Юлиян Христосков (това е случайно име) изобщо нее българин, просто е прикрит евреин под българско име. Да кръщават децата с имена, популярни сред местното население е отдавнашна еврейска привичка. Вижте например в историята. Берия, Троцки и мнооого други (това в Русия), както и Бенджамин Франклин, Дуайт Айзенхауер, Гор и още повече др. (това в САЩ), Алберт Айнщайн и др. (това е Германия), Макрон идр. (франция), Мицотакис и мнооооооого др. (Гърция)...
    Това са все евреи с прикрити имена, но верни на ционизма и глобализма.

    Коментиран от #14

  • 7 фен на сидеров

    14 0 Отговор
    винаги съм твърдял, че островитяните са извратени. както родителите, така и "плодовете на любовта им" !
  • 8 Някой

    15 2 Отговор
    Тая дъщеря е много проста и тъпа! Нали, ако не се беше случило "това", за което съди баща си - нямаше да се роди!
  • 9 Цако Даков

    11 1 Отговор
    Наред е внучката с дело срещу дядо си, че е изнасилил бабет и я е лишил от бабини ласки и топли мекици. А после и правнучката... Да се въртят едни пари. За сега в мъгливия Албион, скоро и у нас?!
  • 10 Пълна

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "тото":

    лудница.
  • 11 БПФ

    5 0 Отговор
    Тоест съди баща си, че я е направил? Ами да се самоyбие тогава !!!
  • 12 Стайков

    2 0 Отговор
    От Човек, който мрази живота повече от себе си, може да се очаква създаване на нелепости в ущърб дори на най-близкия си. Ако бе обратното, бащата да е бил юноша, а майката пълнолетна жена, такава като нея щше да осъди майкаси. ивсичкото е само за пари, за много пари. Такава дъщеря е абсолютен егоцентрик.
  • 13 tomito

    3 0 Отговор
    Изродска работа.
  • 14 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Много точно казано. Браво.
    Евреите са нашето нещастие.
  • 15 КОЦЕТО

    0 0 Отговор
    Защо пък не съди майка си, знаейки че е следствие на изнасилване... ? В крайна сметка от майката зависи дали ще износи и роди плодът !!!
Новини по държави: