Last news in Fakti

10 Март, 2013 07:45 919 1

Президентът Плевнелиев обсъжда в Австрия какво държи Европа заедно

  • росен плевнелиев-
  • виена-
  • европа-
  • дискусия

Президентът Росен Плевнелиев е на еднодневно работно посещение във Виена за участие в дискусия на тема „Какво държи Европа заедно?”. Във форума ще се включат федералният президент на Австрия Хайнц Фишер, европейският комисар по регионалното развитие Йоханес Хаан и известният швейцарски журналист Роже Кьопел. 

Ще остане ли Гърция в еврозоната, ще напусне ли Великобритания Европейския съюз, основателно ли е разделението на „нова” и „стара” Европа и провали ли се идеята за сближаване на европейските държави чрез единен пазар и обща валута - това са част от обсъжданите въпроси на дискусията в австрийската столица.

„Европа в дебат” е инициатива на Института по хуманни науки в Австрия, Фондация ERSTE, „Бургтеатър” и авторитетния ежедневник „Дер Щандарт”. Дискусията се провежда четири пъти годишно и среща значими европейски политици с учени, интелектуалци и икономисти, за да представят  вижданията си по важни въпроси за бъдещето на ЕС.

Росен Плевнелиев е първият български държавник, който ще вземе участие във форума. Началото на дискусията е в 12.00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    Президентът Плевнелиев обсъжда в Австрия какво държи Европа заедно


    омразата към българите ги държи заедно
Новини по държави: