Last news in Fakti

12 Март, 2013 18:42 4 658 0

Тежка зимна обстановка в Западна Европа

  • зимна обстановка-
  • западна европа-
  • англия-
  • франкфурт

Закъсалите българи във Франция може би се прибират тази вечер

Тежка зимна обстановка в Западна  Европа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Във връзка с тежката зимна обстановка в  Западна Европа, МВнР препоръчва на българските граждани да се информират за метеорологичните условия преди предприемане на пътувания.

В редица региони на Северна Франция за днес е обявен оранжев код заради силните снеговалежи. Хиляди домакинства са без електричество и стотици хора са блокирани в своите автомобили по пътищата на страната. Обилните валежи на сняг засегнаха и френската столица. Голяма част от полетите от парижките летища “Орли” и “Роаси” са отменени. Продължава да бъде затворено летището в Буве край Париж, на което се намира и група български граждани, които очакват полет до София по-късно тази вечер. На летището с нашите сънародници е и българският консул във френската столица, който е в постоянен контакт с френските власти.

Подобно е положението и в южната част на Англия, където стотици автомобили са блокирани поради обилни снегонавявания и поледици. Пътните, железопътните и  въздушните връзки са силно възпрепятствани заради лошите метеорологични условия. Влаковете Евростар, които свързват Париж и Лондон са спрени до второ нареждане.

Тежката зимна обстановка е наложила затварянето и на летището във Франкфурт. До момента са анулирани над 200 полета.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА