Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 05:54 1 629 10

UNICEF: Гладът в Афганистан застрашава живота на милиони деца

  • уницеф-
  • деца-
  • милиони-
  • смърт-
  • недохранване

Според последни оценки на организацията около милион от тях може да умрат до края на годината

UNICEF: Гладът в Афганистан застрашава живота на милиони деца - 1
Снимка: БГНЕС

Около един милион деца може да умрат от глад в Афганистан до края на годината, съобщи Дойче веле с позоваване на данни от UNICEF. Особено тежка е ситуацията в селските райони на страната, предаде News.bg.

Заради продължаващата криза в Афганистан милиони деца страдат от недохранване, а наближаващата зима може да се превърне в смъртоносна заплаха за много афганистански момичета и момчета, се казва в съобщение на UNICEF, публикувано днес в Кьолн във връзка със започващата среща на G20, посветена на Афганистан.

Според последни оценки на УНИЦЕФ, към края на годината около 3.2 милиона афганистански деца на възраст до 5 години ще страдат от остро недохранване и около милион от тях може да умрат.

Общо към 10 милиона деца в страната се нуждаят от хуманитарна помощ.

Много от здравните заведения в селските райони на Афганистан не работят, ситуацията допълнително се усложнява от сушата, проявите на насилие, пандемията, епидемичните взривове от морбили и други заболявания.

"Тежкото положение на децата в много райони през наближаващата зима ще се влоши, ако здравната система не бъде стабилизирана в скоро време и нуждаещите се деца не получат бързо най-необходимото." - предупреди шефът на германския филиал на UNICEF Кристиан Шнайдер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    О БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО СВТА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ццц

    20 3 Отговор
    80 млрд долара оръжия, които им оставиха янките, можеха да ги нахранят и тези деца нямаше да пораснат също талибани! Най-омразното зло са американците.
  • 4 Селяк

    11 2 Отговор
    Тея изобщо не би трябвало дори да коментират!! Само управителят на организацията взима милиони заплата на година, а администрацията гълта едно 80% от даренията! Легална магия! 50г уж помагат на децата в Африка и какво помогнаха? Каква промяна направиха?! Само алармират с цел реклама и повече дарения да идват а всъщност не правят нищо съществено, защото повечето пари те ги изяждат!
  • 5 Е как така,

    8 0 Отговор
    Ще умрат от глад сега? Да не би американците да ги хранеха досега, особено пък в селските райони? Стига с тези сърцераздирателни "умозаключения" от хора чийто портфейл е добре подплатен.
  • 6 Генчо

    3 1 Отговор
    талибаните да се фанат у работа, не да ми тракат с празни пушки и да забулват работоспособни жени и да чакат помощи от норвежкия червен кръст
  • 7 ФАКТИ :

    2 1 Отговор
    Oт 1979 г. дo 1989 г. CCCР хрaнeшe бoлшинcтвoтo oт aфгaниcтaнцитe и cлeд 2001 г. тaзи рoля пoeхa aмeрикaнцитe и Eврoпeйcкият cъюз ! Мнoгo дълги гoдини caмo щe cи мeчтaят тoвa пaк дa им ce cлучи...
  • 8 наблюдател

    1 0 Отговор
    Тия талибани се плодят като мишки с по 5 до 8 деца и сега някой трябва да ги храни
  • 9 miro

    0 0 Отговор
    изостаналият афганистан има здравни заведения в селските райони а напредналата българия няма даже фелдшери.това е влиянието на евросъюза когато хората членуват там не се разболоват вярата в него ги крепи.
  • 10 Еее

    1 0 Отговор
    Този от УНИЦЕФ зомбиран ли е, дрогиран ли е?!
    Американците да не се правят на луди, а да деблокират окрадените милиони долари от Афганистан, които са депозирани в американски банки! Богатите тръгнали да реват и да търсят съчувствие от цял свят за тези нещастни хора?? То бива лицемерие, ама чак толкова!!
Новини по държави: