Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 10:33 6 555 67

В Турция бедността расте. За мнозина месото вече е лукс

  • турция-
  • икономика-
  • инфлация-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Прослойките с най-високи доходи вече сякаш нямат интерес да откриват нови работни места, защото печелят добре от инфлацията

В Турция бедността расте. За мнозина месото вече е лукс - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заради растящата инфлация в Турция хората могат да си позволяват все по-малко неща. Особено силно са поскъпнали основните хранителни продукти. За мнозина месото вече е лукс. А лошото е, че цените ще продължат да растат.

"Инфлацията се е увеличила двойно. Сега на пазара купувам една бройка за същите пари, с които навремето купувах две", казва 25-годишната студентка Елиф Айдън. И не е само тя. Мнозина описват по същия начин скока на всекидневните си разходи.

Всичко е много по-скъпо

Но и самите производители всекидневно се борят срещу инфлацията в Турция. Според Турския статистически институт, през октомври цените на потребителските стоки са се увеличили с почти 20% спрямо началото на годината, но мнозина смятат, че дори тези тревожни официални числа не отразяват реалността. Според една независима експертна група, за една година потребителските стоки са поскъпнали не с 20%, а почти с 50%.

Икономистите предполагат, че през идните дни потребителите ще усетят инфлацията още по-болезнено. Йозлем Дериджи Сенгюл смята, че храните и енергията ще продължат да поскъпват със същата скорост. Тя пояснява, че производителите все още не са прехвърлили върху потребителите своите реално нараснали производствени разходи, но тази тяхна сдържаност може да трае максимум три месеца.

30-годишният специалист по дигитален дизайн Айдън Савур казва, че чувствително усеща ръста на цените. Независимо, че редовно му вдигат заплатата, покупателната способност на Айдън трайно се снижава: "За една година покупателната ми способност се сви наполовина", казва той.

Най-бързо растат цените на хранителни продукти като доматите и чушките - само през октомври те са поскъпнали с около една трета. А нарастващите цени на храните удрят най-вече хората, които работят на минимално трудово заплащане. През последните шест години то беше увеличено двойно в турски лири, но в евро стойността му всъщност спадна от 332 на 252.

Скъпите храни принуждават потребителите в Турция дори да променят начина си на живот. Те вече свеждат консумацията само до основните потребности, всичко останало за тях е излишен лукс. Месото, което открай време е централен елемент в турската кухня, сега все по-рядко е на трапезата. Цената на телешката кайма нарасна най-малко с 30%, а на говеждите пържоли и филето - дори с 60%.

41-годишният индустриален работник Гюркан Кьор разказва пред ДВ, че заплатата вече не му стига, за да покрива всекидневните си разходи. "Месо вече изобщо не купуваме. Най-много веднъж месечно да вземем малко пилешко. Дори маслините поскъпнаха почти два пъти", оплаква се Гюркан Кьор.

От поскъпването си патят обаче не само потребителите, но и притежателите на магазинчета, секторът на услугите и производителите. Месарят Адем Кьосен от Истанбул твърди, че само през миналата година цените на месото са скочили с 60 процента. "Но ако ние увеличим с толкова цените на месните продукти, ще прогоним клиентите. Така че сме принудени да свиваме печалбата си."

Председателят на Съюза на дребните предприемачи Бендеви Паландьокен казва в интервю за ДВ, че повечето занаятчии са принудени вече да продават стоката си на производствена цена, без никаква печалба.

Икономиката расте, но доходите спадат

Икономистът Арда Тунджа смята, че тази неприятна ситуация снижава доверието на турците в официалните институции. Защото цените, които хората виждат на пазара, изобщо не съвпадат с официалните числа на Статистическия институт. "Турция взе редица неправилни решения в областта на паричната политика. И сякаш вече никой не се грижи за средната класа. Доходите на хората непрекъснато се свиват. Високата инфлация сформира цяла нова социална класа", обяснява Арда Тунджа. Той добавя, че прослойките с най-високи доходи вече сякаш нямат интерес да откриват нови работни места, защото печелят добре от инфлацията. "А в резултат хората с ниски доходи обедняват все повече и повече", казва икономистът.

Тунджа припомня, че през последните 7-8 години турската икономика е нараснала, но доходите на хората са спаднали. "Икономическият ръст не носи облаги на обществото", казва той. "Ние загърбихме политиката, насочена към устойчивост."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонго Васил

    52 18 Отговор
    Да не минат на свинско аркадашите?

    Коментиран от #8, #22, #46

  • 2 ники

    30 18 Отговор
    Да ядът свинско какво се правят на луди,много набожи били - глупости
  • 3 А у нас със същите пари

    31 6 Отговор
    Вместо две купуваме едно.

    Коментиран от #6

  • 4 ТУРЧИНА

    39 27 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ПАК ЯКО ЛЪЖЕ. ТОКУ ЩО СЕ ВЪРНАХ ОТ ИСТАМБУЛ. ХОРАТА СИ ХОДЯТ НА РАБОТА. ЦЕНИТЕ СА КАТО В БЪЛГАРИЯ И ЕРДОГАН ДИГНА ЗАПЛАТИТЕ С ТЕМПА НА ИНФЛАЦИЯТА!!!! ОТНОВИ НЕ ЛЪЖЯТ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ!!!!!!! ДАЖЕ В ЕДИН МОЛ МИ ИЗДАДОХА ФАЛЖИФ СЕРТИФИКАТ ЩОТО НАЩЕ БЪЛГАРСКИТЕ НЕ ГИ ПРИЗНАВАТ!!!

    Коментиран от #33, #38

  • 5 КОТарАК

    15 17 Отговор
    султана действително се опълчи на запада , но не му стигат силите. с тия военни авантюри съвсем се набута-военна машина се издържа от грабежи а те търпят само разходи. квото спечелиха от петрол го крадат самият султан и тия около него.

    Коментиран от #7, #65

  • 6 яко ни лъжат

    14 19 Отговор

    До коментар #3 от "А у нас със същите пари":

    ДOЙЧE ЗEЛE ПAК ЯКO ЛЪЖE. ТOКУ ЩO CE ВЪРНAХ OТ ИCТAМБУЛ. ХOРAТA CИ ХOДЯТ НA РAБOТA. ЦEНИТE CA КAТO В БЪЛГAРИЯ И EРДOГAН ДИГНA ЗAПЛAТИТE C ТEМПA НA ИНФЛAЦИЯТA!!!! OТНOВИ НИ ЛЪЖЯТ OТ ДOЙЧE ЗEЛE!!!!!!! ДAЖE В EДИН МOЛ МИ ИЗДAДOХA ФAЛШИВ CEРТИФИКAТ КАТО РЕДОВЕН КЛИЕНТ ЗАЩOТO НAЩE БЪЛГAРCКИТE НE ГИ ПРИЗНAВAТ!!! МОЖЕ ДА СИ С ПСЕВДОВАКСИНА НО БЪЛГАРСКИТЕ СЕРТИФИКАТИ НЕ ГИ ПРИЗНАВАТ!!!!

    Коментиран от #61

  • 7 Набутал си се ти

    24 7 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Знаеш ли колко заеми си взел и кой ще ги изплаща? Тука цените защо растат, да не провеждаме и ние някъде военни операции за които не знаем

    Коментиран от #9

  • 8 Хаха хаха ха

    17 26 Отговор

    До коментар #1 от "Бонго Васил":

    Руските скотове
    от водка,
    преминаха на Бояршчик!
    Те и без това не се къпят!

    Коментиран от #13, #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тихомир

    17 12 Отговор
    Няма да има никаква разлика, ако сменят името на Турция с България.
  • 11 да правят като нас

    52 9 Отговор
    Ние от години ядем колбаси без месо, сирене без мляко, даже и прясно мляко пием не от мляко..., мизерията е пълна. Не съм чул на турците да казват, че са работещи бедняци, но нас всички ни наричат така. А и сме в ЕС, в къщата на богатите, но ни държат само в стаята за прислугата и им доизносваме дрехите и им караме старите бракувани коли

    Коментиран от #17

  • 12 Клин избива

    39 11 Отговор
    Ако там им е скъпо, нека дойдат в България да видят у нас, колко струва и после, като се върнат ще се радват, че живеят в Турция, а не в €$!

    Коментиран от #15

  • 13 Прав си

    19 26 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха хаха ха":

    Руските орки не се мият!
    Турците се мият минимум 5 пъти на ден!
    Преди всеки намаз!
  • 14 ИЗБИРАШ„ ОНЯ И ОНИЯ”ЛЯВА РЪКА ДЕСЕН ДЖОБ

    12 9 Отговор
    И СЛЕД ИЗБОРИТЕ И НИЕ МЕСО САМО ...ВИРТУАЛНО И ВИТРИНА РНО💻
  • 15 Българин

    18 11 Отговор

    До коментар #12 от "Клин избива":

    Представяш ли си ако не бяхме в ЕС?
    Както Русия!
    1 рубла= 2БГ-стотинки!

    Коментиран от #24

  • 16 Behemoth

    13 25 Отговор
    Без месо не сядам !Все пак съм европеец...анадолците да му мислят с тоя откачения глупак...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 XaXaXa

    11 23 Отговор
    Обедените турци може и да не могат да изхранват семейството, но и относително заможните турци също имат своите проблеми. не могат да си купят кола! Лирата се обезценява всеки ден. дават депозит, а после не знаят колко ще струва колата като пристигне, какъв кредит трябва да вземат и с каква лихва ще връщат! Мъка
  • 19 ИСТИНАТА

    17 15 Отговор
    Три мандата Борисов ни държи в стаята на прислугата в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Борисов хвърли милиарди за сръбския тръбопровод,
    а не построи тръбопровод до Гърция
    за азерски газ!
    Борисов е предрешен комунист!
    Подлога на Путин!
  • 20 ИСТИНАТА

    9 13 Отговор
    Три мандата Борисов ни държи в стаята на прислугата в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Борисов хвърли милиарди за сръбския тръбопровод,
    а не построи тръбопровод до Гърция
    за азерски газ!
    Борисов е предрешен комунист!
    Подлога на Путин!
  • 21 Просто човек

    8 11 Отговор
    Пак си изберете султан Ердоган...
  • 22 Факултето

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бонго Васил":

    Не бойте се деца за утрешния ден! Верно е, че заради бедността и мизерията, едните "българи" намаляват драматический, па и катастрофический, но "другите" се увеличават оптимистический, благодарение на Одринския пазар, откъдето си купуват евтини илачи, гащи и манджи.
  • 23 Bulgur

    5 6 Отговор
    А как е в Германистан ?
  • 24 Смукорок

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Я сметни, колко им струва тока, бензина... ааа да - те са производители ))) ти явно си от тея, дето си хвърлят боклука само по празниците, нали?! Всичко е скъпо за алчния човек, а тези без култура плюят и там, където ближат!
  • 25 Аритметика

    9 12 Отговор
    Още през 2015 година турски учители ми казаха, че месото им е скъпо и с техните заплати не могат да си го позволяват редовно.При курс 1 лира-17 стотинки минималната заплата се равнява на 270 лева...
  • 26 чай и молитви

    10 4 Отговор
    новият икономически модел на Ердоган. девалвира лирата, за да има производство и работни места, за да има износ и да има туризъм, със заплати до 200$. ако турците протестират, че не могат да живеят с толкова малко, и се вдигнат,
    внос на мигранти и
    спад на заплатите до $100.
  • 27 АлФашагата

    10 6 Отговор
    А ние сме цъфнали и вързали благодарение на СДС-Шайката.
  • 28 OMEGA

    5 4 Отговор
    БИЛ ГЕИТ Е ЗА ИСТАНБУЛ ОНОВА КОЕТО БЕШЕ МЕХМЕД ЗАВОЕВАТЕЛЯ ЗА КОНСТАНТИНОПОЛ!
  • 29 шалвар

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха хаха ха":

    Интересно , същото казват руснаците за ВАС европейците защото освен в Финландия която ако ти известно дълго време е била в границите на Русия на друго място не са срещали така наречената руска баня или сауни . Мога да ти изпратя снимки на съседни имоти в които банята е по голяма от дамата къща (надявам се да схващаш че банята тук е съвсем отделна постройка ). Плюеш от разстояние без да си видял нищо в действителност но за мен се дължи на факта че не можеш за си го позволиш . Да ти пратя приглашение ако си го много закъсал да се убедиш от първо лице !
  • 30 киро

    11 4 Отговор
    В България пък като се смалява,та чак "няма" бедност! Цъфнали сме та чак вързали,па се и занимаваме с другите!Отвличне на вниманието на народа от вътрешните проблеми!
  • 31 Голям смях

    14 8 Отговор
    Всички знаем, че Ердоган е честен човек. Че никога не лъже. Така всеки ден казва на турците, че никой в ​​Турция не е гладен. И че гладни са германците, французите и американците. А и че Мицотакис винаги лъже по всички въпроси.

    Коментиран от #34

  • 32 5иция

    15 3 Отговор
    Доматите през Октоммври Поскъпнали с една трета ..... ммъъъ страхотно все едно предишните годни по този сезонъ цените не поскъпвал. Вай вай вай.
  • 33 Емор

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТУРЧИНА":

    За това над двадесет милиона населението е със запори и ипотеки.
  • 34 Овцете

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Голям смях":

    Вярват на Султана
  • 35 Сенер Левент

    9 7 Отговор
    Всеки с диплома в Турция днес търси начин да отиде в чужбина. За съжаление за образованите млади турци има голяма трудност с визата. Не е толкова лесно, колкото за европейците да работят в друга държава. В Турция няма бъдеще. Ислямизъм, потисничество, бедност, мигранти. Ситуацията е трагична.
  • 36 Тежка е царската корона

    19 2 Отговор
    Е па, да бехме влезнали и ние в Македония, Беломорието, Западните покрайнини, Северна Добруджа, Одринска Тракия, както стори Турция в Близкия Изток, Кавказ, Балканите; да бехме разработвали свои военни и други технологии, да бехме решили проблема с пътищата, та нека долара да стане 3000 лева, ако ще. Ама, нерде ! Армия-йок, иканомика- тоже ; и вот, произвеждаме и изнасяме само Злоба и Завист.
  • 37 мисля

    6 2 Отговор
    Инфалцията и обедняването в Турция от статията, би трябвало да бъдат коригирани с коефициент 1/DW, за да получим нещо реално.
  • 38 кирилчо

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ТУРЧИНА":

    Поредната глупост на вкиснатото зеле. Хич няма да си правя труда да я чета. Нямали какво да ядат но видиш ли построили няколко АЕЦ.
  • 39 нещастието да си тирчин

    9 13 Отговор
    турците плачат с черни сълзи и крещят, че са гладни и Ердоган им разказва за миналото, че са тръгнали преди 1000 години от Азия, големи битки, слава, величие. той не казва нищо за бъдещето, няма решения за днес. търси повод за мини война, инвазия, нещо, защото тази ситуация не може да продължи още дълго и единственото сигурно е, че ще се влоши
  • 40 Бг гражданин

    7 5 Отговор
    Имам 15 години стаж. Родителите ми 35 години ТС около и над средната заплата.
    От 30 години за нас не само месото, но и отоплението, курортите, новите дрехи, транспорта, медицинските грижи, дори телефонът са лукс.

    Наши колеги живеят в лукс. Веземат същите зпалати (официално) но имат връзки или в милицията или с партии.......
  • 41 Пак са се оляли от дойчето

    11 8 Отговор
    Явно не знаят, че половин България се изхранва от пазара в Едирне 😂😂😂
  • 42 татко макарон

    4 4 Отговор
    Сега българите да не се оплескват по чуждите панички, ами да си гледат своята.. Дал съм ви срок до 14 декември и след тази дата няма да има нищо в вашата паничка. Затова докато има нещо в паничката ви, гледайте си я
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Добре де.........

    3 1 Отговор
    В гората глигани няма ли ?
  • 45 Покупателна способност на калпак

    11 8 Отговор
    Турция-31000$, Бъргария-19000$. Изводите за вас.
  • 46 Банго Васил

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бонго Васил":

    Брачед, свинското от тебе, виното от мене; ила да пийми за падението на Турция. Дано развалините и не затрупат мамковината! И така, еле еле берьом душа, упоена от рашките партенки.
  • 47 Цццц

    5 3 Отговор
    Ха стига с тази пропаганда, че сме бедни, гладни, а тези дето лъжат че не купуват месо, преди малко излязоха от супермаркета с препълнена кошница, дето има от всичкото по три. Да верно е че има икономически проблем, но хептен пък че са гладни е лъжа.
  • 48 5иция

    6 3 Отговор
    До сега Ердоган промени трансоортната инфраструктура на Турция за по бърз транспорт. Здравеопазването. Отбраната на държавата. Намаляне на енергината обвързаност отвън чрез язвири и Водно Електрически Централ, Вятърна и Слънчева енергия не на последно място Атомна енергия. Самостоятелна спътникова система от спътници за наблюдения и връзки дори собствено производство. Разбира се клкото и странно да ни звучи и Технологи. Това е само чст от това коеъ се прави и вижда.
  • 49 Има ли поне едно вярно нещо

    9 3 Отговор
    Съобщено по Дойче Желе? Никой не вярва на пропагандната им "журналистика"!
  • 50 CRSED: F.O.A.D.

    3 4 Отговор
    Не че ме интересува Турция, но скоро ще надмине Германия по икономика и това изобщо не е вярно особено като в същата Геирмания инфлацията е повече и то имат 20 млн турци там
  • 51 ПЕНКО

    3 4 Отговор
    ЗАПАДНАТА ЗЛОБА -НЯМА КРАЙ !!!!! А, ШВАЙНЕ -ДОЙЧЕ-ШВЕЛЕ Е В -ЖЛЪЧНА КРИЗА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 52 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    ПЕТ КИЛОГРАМА ТУРШИЯ В ОДРИН СРУВА 3.5 ЛЕВА --- 1 КИЛОГРАМ ТУРШИЯ В ПЕРНИК СТРУВА 4.00 ЛВ. !?!?!?!? ЩЕ УЧАСТВАМ В СВЕТОВНИЯ ХОЛО-ХОЛОКОСТ НАД БАНКЕРСКАТКА ЕВРЕЙСКА -ЦИОНИСТО -СЕМИТСКО С ГАН - ОПИТВАЩА СЕ ДА ПРЕЧУКА -ВСЕКИ НЕСЪГЛАСЕН С ТЯХ !!!!!!!!!!
  • 53 Перолясъл

    3 4 Отговор
    За да влошат положението на турците им спретнаха свръхвисоко увеличаване на цените което по закона на дминото ще повлия и у съседите по точно вече се усеща. Н там след 2 месеца се очаква увеличаване на минималната работна заплатата над 30 % а ТУК до тук.
  • 54 Една Българка

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В Турция бедността расте. За мнозина месото вече е лукс" -
    Еееех, аз от колко години карам на лебец и кисело млеко, то поне сега не се разваля. А месо съм хапвала преди десетина години.
  • 55 5иция

    3 2 Отговор
    Преди 50 тина гдини населенето на планетата е било около 3 млиарда а сега е над 7,5 милиарда. Планетата си е същатаналу? Правени са изследваня при което е устанивени че паралелно с увеличаването на населенето до сега е намаляло и косунацията на МЕСО на глава от населението дори в САЩ.
  • 56 Мемфис

    5 1 Отговор
    Говорите глупости!миналата седмица съм чакал половин час в мол с поне двадесет ресторанта за да се освободи място и да можеш да се нахраниш. Цените на хр. продукти са поне д 30-40% по ниски от България, а нафта She’ll v power струва 1,50 лв/ литър.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Анонимен

    0 3 Отговор
    Подвеждаща статия. Всичко имат, крави, телета. Турчина е добър, селянина отглеждаш животни. Но има и тарикати от тях. Търсят от дпс3 някой закъсал българин и го обират, вземат му кво успеят без пари. А да питам боридов, като е много загрижен за народа си, има ли на запад, ако ще и в Русия, пожарникар да е на ръба. Гаден си бойко, и ще умреш от твоите сътворени лъжи. Резултатът е на лице. Нападна всичко българско, за да угидиш на карадайъ помаците и циганите. Те го казват циганката. Ние ще живеем с помаците, а вие ще продавате апартаненти и с парите ще живеете, а ромке, ние не роми, ние цигани, а щито си циганка кой ти каза така да говориш, обиждаш и малкото останали българи, до там я докараха герб с дпс и сега към тях се е присъединил защитнук на тях, слави тридонив, от итн, няма тайъв народ, слави вече български, но олевен еня ли го. Какъв го дири дето не му е работата. Предали род и родина, не кой да е, а българите. За подиграфки стана българина и ми курите Радев, Кирил и Асен. Избирайте турция, дпс, да ви е честита новата България
  • 59 1 $ 10.05 лири

    1 3 Отговор
    в понеделник се очаква голяма вълна на девалвация на лирата, турците да тичат да купуват долари, за да спасят оскъдните си спестявания

    Коментиран от #64, #66

  • 60 Георгиев

    2 2 Отговор
    Това е нормално,няма как Турция да финансира имперска политика ,без някой да плати цената.При 200долара заплати Турция може да купува модерно оръжие и да воюва.

    Коментиран от #63

  • 61 И ти лъжиш

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Извинявшим се но цените в Одрин са доста по ниски от нашите Кашкавал 8лв масло кгр 9 лв Хлябая до 0.80 лв и т н А автора е объркал вместо българия писал турция Де да бяхме като тях
  • 62 Влушава се

    1 2 Отговор
    Положението бензина под 2 лв Вече българите там зареждат да подпомагат турската икономика Не съм видял турчин да пазарува в българия Защо ли само радев го знае При нас има наплив на туристи хотелите са пре пълнини Благодарение на служебното правителство
  • 63 5иция

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Георгиев":

    Едно време Турция е произвеждала едва 40 % от нуждите за въоражаване а сега тази цифра е достигнала 80 %. Нека напомня че е износител и на такива техника.
  • 64 5иция

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "1 $ 10.05 лири":

    Точно обратното българите да купуват лири щото след 2 месеца ще е под 9,2. По този начин ще ви се запази покупателната способност за Турция.
  • 65 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Тук сме идиално Цяло лито домати и краставици по 3-6 лв евтиния брат Там военните управляват хунта и диктатор Тук военните управляват щастие и любим ръководител За шест месеца 2 милиарда заём за благото на народа
  • 66 5Kan

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "1 $ 10.05 лири":

    Наи после опозицията ще устои на думата си дето даде в началото на годината остават и месец и оловина
  • 67 васик атанасова

    1 0 Отговор
    а ние забогатяваме а
    какво месо там ДОМУС ЛИ Е ?
Новини по държави: