Last news in Fakti

4 Април, 2013 10:01 41 094 75

КНДР: Войната може да започне днес или утре

  • кндр-
  • южна корея-
  • война-
  • балистична ракета
КНДР: Войната може да започне днес или утре - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обект, който е възможно да е балистична ракета със среден обсег на действие „Мусудан“, придвижван към източното крайбрежие на територията на КНДР, са засекли южнокорейски военни вчера, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на местната агенция „Ренхап“.

Съобщение за преместването на ракетата към източното крайбрежие е публикувал и японският вестник „Асахи симбун“, но официално потвърждение за това засега няма. В момента все още не е ясно готвили се Северна Корея да изстреля ракетата, или действията й са „демонстрация на сила“.

Предполага се, че радиусът на действие на ракетата „Мусудан“ е около 3000 км, което обхваща територията на Южна Корея, Япония и американските територии на тихоокеанския остров Гуам.

Севернокорейските власти нееднократно намекваха, че подготвят ядрен удар. На 21 март КНДР заплаши да нанесе ракетен удар по военните бази на САЩ в Япония, а на 26 март обяви, че взема на прицел континенталната част на САЩ, Хавай и Гуам.

Вчера държавното ръководство на комунистическата страна обяви, че окончателно съгласува „безпощаден“ ядрен удар в отговор на американската политика, че „времето на взрива приближава стремително“ и войната на Корейския полуостров може да започне „днес или утре“.

В отговор на заплахата Пентагона съобщи че има намерение да разгърне противоракетния комплекс THAAD за защита на базата си на остров Гуам.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    1 1 Отговор
    евала на професионални журналисчета! много адекватно и непристрастно излъчвате информацията! браво!
  • 2 veselin

    0 1 Отговор
    kakvo o4akva6 ot tezi? vseki dnes se prodava, nyakoi - za jalti stotinki. gigova, perke, be, djanam?
  • 3 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Да бе ракета с дизелово гориво ... не вярвам на глупости ! Та нали всяка педя земя се следи от космоса ! Кой ще им позволи да запалят фитила на тази ракета ? Та дори да стане най - много да си падне на тяхна територия
  • 4 qqqqqq

    8 1 Отговор
    Хайде да почва войната, че световната икономиката да тръгне. Ей сега е момента да се пишем съюзник на КНДР. Американците ще ни превземат и ще ни направят щат или колония, и ще се оправим. Ама ако ги победим какво ще ги правим.
  • 5 666

    1 1 Отговор
    Има хубава българска поговорка.
    ,,Който нож вади от нож умира,,

    Коментиран от #7

  • 6 кик

    1 1 Отговор
    те тва е държавник давай КИМ....ама бил с малка .....по добре с малка от колко кат тукашние управляващи надупени
  • 7 инж. Атанасов

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "666":

    Не е българска, пише я в Библията и това са думи на Исус.
  • 8 Едикой си

    1 6 Отговор
    Пак измишльотини на тъпите американи. Както на времето с Ирак.
    Успяха да убедят света, че имало химически оръжия в тази суверенна държава....и хоп айде война.
    Както написа някой по долу.....да започва войната че да тръгне световната икономика....ами за тъпите американи това е движещата сила за съжаление...
  • 9 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Кога ще разбере човечеството, че войната вече е безсмислено нещо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 aide de

    1 5 Отговор
    избийте се бе , няма ли кои да даде един свестен урок на тия американци да не се бъркат където не им е работа , няма война без американско участие ... то бива бива ама с тая политика която развиват само проблеми създават
  • 12 Стар Българин

    1 7 Отговор
    Винаги съм казвал, че хамериканците се мислят за богове. Това рано или късно ще им изиграе много лоша шега! Всичко се връща!
  • 13 Гостът

    6 1 Отговор
    Има много мангизи Ким Чен Уна, а пък вече няма кво да си купи - всичко си има, остава му само да си поиграе на война. Верен на комунистическите идеали трябва да пожертва и народа си.
  • 14 кик

    1 7 Отговор
    престанете да упреквате КИМ американците го притискат и си заслужават наказанието, в момента в който една страна запо4не да става силна и да има у4ени който са заплаха с потенцияла си за статуквото на сащ и да има оръжия който само сащ иска да притежава нещата отиват към санкций тероризъм,освобождаване,заплаха за мирът и про4ие
  • 15 111

    1 2 Отговор
    Защо не вземеш да се преселиш да живееш там, явно ти допада техният начин на живот, та чак ти липсва даже! Много ясно , че ще ги притискат американците, тия изтрити комунистически мозъци.
  • 16 коко

    1 1 Отговор
    Точно за една седмица ще изтрият Северна Корея от картата...

    Коментиран от #56

  • 17 ники

    1 1 Отговор
    Америка ще пострада здравата !!!
  • 18 кик

    1 1 Отговор
    ама защо сащ ще се бърка в вътрешната политика на Ким?освен ако няма користни цели?а и преселването да живееш там не е като да идеш в мола хоп и хайде....бих отишъл в Иран но се съмнявам 4е ще ме допуснат и няма да предположат в мое лице агент или нещо подобно
  • 19 Хараламби

    0 1 Отговор
    Много е съмнително дали Северна Корея въобще имат ядрено оръжие. Ядрените им опити отговаряха на обявената мощност като сеизмична вълна, но не и по радиационен фон. Това накара специалистите да мислят, че или взривовете са били екранирани (което няма смисъл) или са обикновени подземни взривове дизайнирани да имитират ядрен взрив или са открили ядрения синтез.
    Изстреляните ракети преди време също не бяха нищо повече освен модифицирани съветски балистични ракети от студената война.
  • 20 wulkan

    1 0 Отговор
    В ядрената война победители няма. Има само губещи и това сме всички ние.
  • 21 андро

    0 1 Отговор
    Сама държава от ранга на Корея,не може нищо да направи.Най много да я разпарчетосат и тя да стане северна.
  • 22 андро

    0 1 Отговор
    ПАРДОН,южна
  • 23 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Като ги гледам на снимката с тези тенекиени 122 мм гаубици които и с обикновен калашников можеш да надупчиш са ми много смешни ! Не са ли наясно че не живеем през 1950 - та година ? Шашавите комунисти ще затрият народа си за глупости ! Не това е начина !

    Коментиран от #26

  • 24 wulkan

    1 1 Отговор
    Първо това са 155мм. гаубици, стандарт на НАТО(руските са 152мм), второ 122мм. гаубици, или Гвоздиките не са хартиени. Това с Калашника си го чувал някъде, но се отнася за виетнамската война, когато виатнамците дупчиха старите американски бронирани машини на пехотата и им викаха малките картечници. Отдавна това е поправено. Влез в час. За другото да - за глупости нямат равни.

    Коментиран от #29

  • 25 цирк

    0 0 Отговор
    избийте се бе жълти ,какво 4акате щом пък толкова сте се насъскали
  • 26 руснака

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Румен Янев":

    това е снимка на войските на ЮЖНА корея!!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Румен Янев

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "руснака":

    Със сигурност не си бил в казармата за разлика от мен който бях механик - водач на 122 мм гаубица с мотор на краз - ЯМЗ 138 Н и знам за какво иде реч Това е история във военното дело ! Ходиш като алтав ....чакаш данни накъде да гръмнеш и после бягаш защото по спектъра на звука могат да те засечат и ошушкат ! Отгоре на всичко въпреки бронировката изобщо не са защитени нито като форма нито като материал ! Те са направени да гръмнат и да бягат .... като скорост са удачни - да - вдигал съм над 100 километра и то в поле ....Ама какво да ти разправям - ти растеш с кънтър страйк !!!! Просто тези оръжия са отживелица

    Коментиран от #35

  • 28 111

    1 0 Отговор
    Чета ви коментарите и се чудя едните били комунисти, другити били богоизбрани и т.н., а никъде не видях, някой да изрази съжаление колко невини хора могат да загинат или да останат без дом.Не мога да разбера, защо във високо технологичният и "цивилизован" свят който живем, трябва да има някакакво раздление между хората.
  • 29 Румен Янев

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "wulkan":

    А бе братле в 21 век с гаубици та ако ще не 155 а 200 мм да са как ти се струва ? Та нали слагаш гилза и снаряд и пуцаш ....и какво ? Най много да бутнеш някоя църква !!! То и лък и стрела са оръжие - нали ??? Просто тези са смешници незнаещи в кой век живеят ама се опитват да разклатят световния мир ! А според разбирането ти можеш ли да се надбягваш с москвич 408 с nissan gtr например ?

    Коментиран от #37

  • 30 Трибал

    3 1 Отговор
    Винаги съм се чудел,защо така наречения комунизъм ,какъвто никога не е имало,а е държавен капитализъм,защо не е изтрепал всички мързеливи,крадливи до крак,а ги е оставил да го плюят!?Я някой да ми отговори ако може?
  • 31 румбо

    1 1 Отговор
    Смях и екзотика.Между другото на видео-материалите от С.Корея единствения дебел човек е Ким Чен Ун.Всички други са с вдлъбнати бузи.

    Коментиран от #32

  • 32 Трибал

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "румбо":

    Странно!А за нашите търтеи какво да кажем?
  • 33 asfaltniq

    1 1 Отговор
    е тоя с дебелите бузи и италянска прическа дето си верва много ще свърши на въжето като кадафито и садам
  • 34 Румен Янев

    0 1 Отговор
    [youtube]http://www.vbox7.com/play:4ebd648037[/youtube] Жълт Хитлер
  • 35 ккк

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Румен Янев":

    Колега не е ли ЯМЗ 238 двигателя? V8. И аз съм карал МТЛБ ,но беше 120мм минохвъргачка- Тунджа.

    Коментиран от #36

  • 36 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ккк":

    Да - в бързината съм сгрешил ЯМЗ 238 Н с турбина - 300 к. с . - V - образен мотор ..... бих казал перфектен През зимата палеше без подгряване А пък и след като му махнах ограничителя на помпата беше просто недостижим ....е разхода на гориво беше 100 / 100 ама на кой му пукаше през 1985 - та година
  • 37 wulkan

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Румен Янев":

    Е да - това е така. Къде с тия гаубици наистина, но ако все пак не вземеш пред вид, че не зная дали сернокорейците имат такива, но американците задължително имат с ядрени снаряди. Тогава гаубицата добива друго измерение.

    Коментиран от #44

  • 38 Трибал

    1 0 Отговор
    Тука Гападжийте го удариха на раздумка!:)
    Нема ли кашици?Така се чувствам неуютно! :)

    Коментиран от #39

  • 39 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Трибал":

    кефиш ме

    Коментиран от #40

  • 40 камшика

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Румен Янев":

    щи звънна...
  • 41 ЗНАЧИ !

    1 1 Отговор
    Значи на корейските комунисти им остава толкова живот....
  • 42 СССР

    1 2 Отговор
    КАЗАХ ли ви че САЩ ще започнат война когато се затопли времето ето ви я най удобното място на света там граничат русия и китай какво по подходящо място казвам сащ не напразно кой мислите е лидера на северна корея къде е учил какво обича някакъв вербуван младок който се преструва на баща си играейки роля дадена му от сащ какво по добро прикритие от света много бързо нещо се развиха делата в посока война всичко като по книга ако вия бяхте такава малка страна бихте ли се самоубили по този абсурден начин никога нали ала няма кой да мисли всичко е постановка за да се намери повод за война но каквото и да стане запомнете война ще има няма как сащ са пред фалит

    Коментиран от #43

  • 43 камшика

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "СССР":

    да бе, ей сега започва войната.
    Колкото и с Иран я почнаха.Такива шамари ще ядат и от руснаците и от китайците янкитата, че ще скачат от корабите и ще плуват до западното крайбрежие.
  • 44 руснака

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "wulkan":

    гаубица с ЯДРЕНИ СНАРЯДИ?!?? хахахахаххаха човече, добре си! адекватен си! ахахахахха

    Коментиран от #51, #63

  • 45 Аз

    0 0 Отговор
    Чети малко повече преди да говориш http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C110_(%D0%B3%D0%B0%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%86%D0%B0)
  • 46 Секси-хекси

    1 0 Отговор
    Абе, пичове, вие очила не носите ли, в университет не сте ли ходили? Тези медийни сензации за война водят до един ефект - акциите на Южно Корейските компании (вземете Самсунг например). И далаверата на Ким не е със САЩ, а със съседите от Южна Кореа, колко ориз и дървени пръчици са внесли от там ВЕЧЕ, авансово само те си знаят.
  • 47 Гост

    1 1 Отговор
    Не знам, Корея до сега не са имали изгубена война, за разлика от САЩ, другото което е, че според мен и двете държави трябва да се унищожат една друга по възможност без да засягат останалите !

    Коментиран от #53

  • 48 кик

    3 1 Отговор
    кефф ще има умрели представители на макдоналдс расата...
  • 49 ййъд

    2 1 Отговор
    смърт за тъпите американци
  • 50 гост

    4 1 Отговор
    айде от понеделник излизам в отпуск да гледам кютека по цифровата телевизия.
  • 51 рашката

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "руснака":

    Ти пък си много адекватен, за кой ли път се убеждавам че си тотално ограничен хейтър. Гаубица М110, справка Уикипедия:
    „Далекобойността й е 20 000 м, а при стрелба с активно-реактивни снаряди – 30 000 м. Може да изстрелва и снаряди с ядрен заряд от 0,5/1/2 или 10 килотона.”
    Типове снаряди за М110:
    M14 Dummy
    M106 HE
    M650 HE активно-реактивен
    M509 ICM
    M404 ICM
    M426 agent GB Зарин
    M422A1 (ядрен)
  • 52 УМЕН ЧОВЕК

    2 1 Отговор
    АБЕ, гледам и се чудя, какво пишете, вие съвсем не сте в ред, погледнете как живеят тия хора бе, гладуват, масово бягат на ЮГ, треньора на националния отбор по футбол на Северна КОРЕЯ ГО ПРАТИХА НА ИЗПРАВИТЕЛЕН ЛАГЕР, защото отбора ПАДНА, те до вчера не знаеха, че СССР го няма вече! КАТО САТ ОЛКОЗ ЛОШИ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАЩО СЕ ИЗПОПРЕБИВАТЕ ДА ХОДИТЕ ТАМ НА СТУДЕНТСКИ БРИГАДИ, ДА ЕМИГРИРАТЕ И Т.н!ТЪПИ БИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ, ХАЙДЕ НИЕ ДАС МЕ ТОЛКОЗ ТЪПИ КОЛКОТО ТЯХ И ДА ЖИВЕЕМ С ТЕХНИЯ СТАНДАРТ!!!!КИМ ЧЕН ИР УМРЯ и който не плака за него отиде в лагер за една година!!!СПОМНЕТЕ СИ РЕЖИМА НА ТОКА В БЪЛГАРИЯ, СЪЩАТА ИСТОРИЯ Е И ТАМ!!!!! ЩО КИМ ЧЕН УН ХОДИ ДА УЧИ в ШВЕЙЦАРИЯ А НЕ В РУСИЯ БЕ!? Я ВИЖТЕ КАК ЖИВЕЕ ЮГА, АМЕРИКАНЦИТЕ ПОДКРЕПЯТ ЮГА И ПАРИ ИМА ДАДОХА ЕЙ ГИ КЪДЕ СА! КЪДЕТО МИНЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРАК ТРЕВА НЕ НИКНЕ!
  • 53 АМАН

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    ВОЙСКИТЕ НА СЕВЕРА БЯХА ИЗТЛАСКАНИ ПРЕЗ 1952 година до границата с КИТАЙ, в конфликта участват 28 държави не само САЩ! ВСИЧКИТЕ НА СТРАНАТА НА ЮГА!!!НА СТРАНАТА НА СЕВЕРА УЧАСТВА СТАЛИНОВА РУСИЯ И КИТАЙ! ОТ СТРАНА НА СЕВЕРА ЖЕРТВИТЕ СА МИЛИОНИ, ЗА три години САЩ дават 147 000 жертви, през втората дветовна война за сравнение жертвите на САЩ са около половин милион, британските са 200 000, а жертвите на великата РУСИЯ са 27 000 000 милиона като англия воюва една година повече и то на два фронта срещу Германия и срещу Япония !Така, че не ми говори за загубена война от САЩ, във ВИЕТНАМ АМЕРИКА СЕ ОТТЕГЛИ БЕЗ НИТО ЕДНА ЗАГУБЕНА БИТКА ПОД НАТИСКАН А ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ В САЩ, справка офанзивата ТЕТ през 1968!!!!СЕВЕРНА КОРЕЯ на 29 юни 1950 година наруши международно споразумение за раздела на КОРЕЯ след края на втората световна война между великите сили!!! Нарушението става с благословията на СТАЛИН!!!
  • 54 СССР

    1 1 Отговор
    ех хора разни безообразни пишете каквото си искате до като го можете още малко остана и вече и да искате няма да можете вече не сме балканската война а ядрената и ако следите нещата ще разберете че ядрена война ще има със сигурност а след това кой е виновен за нея няма да има никакво значение само запмнете тези важни думи кислород вода храна топлина приятно оцеляване
  • 55 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Какво САЩ правят там?Пак ли ...демокрация?Коя демокрацият?Тази заради която избиха цял народ(коренното население на Америка)
  • 56 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "коко":

    Аха, както изтриха Виетнам и всички останали държави, където се опитаха да воюват :))))))
  • 57 Dsp

    1 0 Отговор
    И за 24часа може да изчезнат от картата тези изпушили комуняги,но все пак има мирни граждани,който трябва да се опазят.
  • 58 танас

    0 0 Отговор
    Е, а стига. Гледайте си работата, /почивката/. Времето е прекрасно.
    Щяло да има война. Глупости. Никой не може да ги пипне. Само се дразнят едни други за печелене на девиденти. Не обичам корейците изобщо. Южните забраниха роклите . Това е садизъм.
  • 59 гост

    0 0 Отговор
    умен човек ти ходил ли си там че да знаеш как живеят виж сеул и пак си помисли
  • 60 Стар ТИРаджия

    1 0 Отговор
    До #53 АМАН

    Не знам дали през 1952 г. държавата, която първа показа какво е светкавична и скоростна сухопътна война (срещу Япония), ако беше участвала щеше да загуби т. нар. Корейска война? Да става въпрос за бившия СССР. Точно по това време едва ли е имало държава, която е можела успешно да им се противопостави в конвенционален конфликт! Дори и бившите Англо-американски съюзници. Ако СССР се е бил намесил тогава гаранция, че целия корейски полуостров щеше да е комунизиран, но и опаността от 3-та световна и то ядрена, веднага след 2-та щеше да е огромна!

    ПП Жертвите на САЩ в WW-2 са 1 080 000 души!
  • 61 Христофор

    1 1 Отговор
    Държава която разполага с ядрено оръжие практически не може да бъде нападната

    Коментиран от #64

  • 62 димо

    1 0 Отговор

    Все пак имат ядрено оръжие, ако го използват ще има много жертви и от двете страни. Американците също ще ги ударят с ядреният си арсенал, но и двете страни ще дадат много жертви!!!
  • 63 wulkan

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "руснака":

    Наистина ли, моето момче, не си чувал за такива работи. Ако обичаш тогава да си се посмееш сам на себе си. Ако не си чувал, то поне в нета сега пише всичко. Айде едно време се четеша, сега наготово ви се поднася. Наистина някои са много зле.
  • 64 Колумб

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Христофор":

    За то ва ли са мрънканиците относно Иран?
    Добре де, нали и в Япония са хвърлени 2 бомби, какви са последствията? Нали сега си живеят. Защо да не може да се нападне страна, притежаваща ядрено оръжие?

    Коментиран от #71

  • 65 EMSKI

    0 0 Отговор
    Нормална реакция на болен мозък...просто е сам в целия свят,никой не му обръща внимание,дори Куба се поотвори,Чавес умря......народа му умира от глад!!! Е,какво да прави ,освен да размахва оръжие и да плаши.Неприятно е ,че имат някви ядрени глави,но на тях пише Сделано в СССР-ГОСТ-1955 год. Нима си въобразява някой ,че това нещо ще проработи?? Я си пиите ракията !!!!
  • 66 кик

    0 0 Отговор
    до 65

    народа му умира от глад??????????? молим?задай си въпрсът защо Ким се държи така?забрави ли как до скоро генерал губернаторът Уорлик как се разпореждаше тука?това хареса ли ти?при Ким нещта са още по зле защото там се разпорежда директно 4и4о ти Сам където не му е работа и за да е така в корея е виновен само и единственно сащ...защо ли?защото те са втора4или имперски поглед и амбиций и за да се противостой на това озна4ава народът и ресурсите да са впрегнати за да се противостой на натискът който се оказва и затова там хората са бедни живеят зле защото вси4ко отива за отбрана за да НЕ ПОПАДНЕ СТРАНАТА В КЛОПКАТА НА САЩ, НЕЩО КОЕТО ТУК Е СТАНАЛО ОТДАВНА А ДРУГИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СТОЯТ НАВЕДЕНИ, ТАКА 4Е КИМ Е В АБСОЛЮТНОТО СИ ПРАВО
  • 67 кик

    0 0 Отговор
    много заблудени писа4и има тук много.......Ким бил агресор ала бала..защо Ким не отправя заплахи към Дания или 4ехия примерно??????а цял свят е пропищял от от агресора сащ?на вси4кото от горе тук 4ета коментарийй 4е защитавате сащ?пълен абсурд...ама защо ги плюеме ама искаме да живеем там?ми защото външната и вътрешната им политика са нещо разли4но затва, външната е престъпно-агресорска-терористи4на, вътрешната политика е нещо илюзорно нещо което няма да стане в останалата 4аст по света
  • 68 гост

    0 0 Отговор
    ЕИИИ,КИК ЛИ СИ КАКЪВ СИ....ТИ В КОИ СВЯТ ЖИВЕЕШ БЕ ЧОВЕК,КАКВИ АМЕРИКАНЦИ ТЕ СТЯГАТ КАКВИ 5ЛВ. !!!ЗАЩО НЕ СЕ ВДИГНЕШ И НЕ ЗАМИНЕШ ДА ЖИВЕЕШ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ,БЕ МЕН?АМА ДА НЕ СЕ ОБЪРКАШ С ЮЖНАТА ТАКАВА!!!ТАКИВА РУСОФИЛЧЕТА ,КАТО ТЕБ ЗАКОПАХА И НАШАТА СТРАНА НА ДЪНОТО НА ЕВРОПА И СЕГА РУСНАЦИТЕ НИ РЕКЕТИРАТ С АЕЦ, ГОРИВА,ГАЗ ПОПРАВИ МЕ АКО ЛЪЖА???КАКВО ИМ ПРЕЧАТ АМЕРИКАНЦИТЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ,БЕ ШМАТАРОК?ЗАЩО НЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРАВЯТ SAMSUNG ,КАТО ОНИЯ ИМПЕРИАЛИСТИ ЮЖНЯЦИТЕ???МАИ НЕ МОГАТ ....И КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?КАТО ИЗПЕЧЕНИ КОМУНИСТИ РЕКЕТИРАМЕ РАБОТЕЩИТЕ ЮЖНОКОРЕИЦИ СЪС ДОПОТОПНА ЯДРЕНА РАКЕТА...НИКОИ НЕ СЕ СЪМНЯВА,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГИ ЗГАЗАТ ЗА МИНУТИ ПРИ ТОВА ЩЕ ГО ГЛЕДАШ ПО ТВ,ОНЯ БОЛНИЯ КИМ ГО ЗНАЕ,НО КАТО КОМУНИСТ ,НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДА,ВАЖНОТО Е ДА СМАЧКА СЪСЕДИТЕ НАОКОЛО.НЕ ВИ ЛИ Е ПОЗНАТО ,КАТО ПОГОЖОТКАТА С НАНЕ И ВУТЕ?
  • 69 кик

    0 0 Отговор
    до 68 искам като ме видиш наживо да ми кажеш шматарок стиска ли ти?ама не ми обеснявай от тука ала бала запази си ги като ме видиш
  • 70 гост

    0 0 Отговор
    маи си се объркал,не се заяждаи с грешни хора,бегаи в русия брат,може да ти се наложи преглед от лекар,ако се видим с теб,моля те не се занимаваи с грешния човек,пиши си басните и си гледаи здравето...дано не се засечем
  • 71 Христофор

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Колумб":

    Вероятно не знаеш сегашните атомни бомби са стотици дори хиляди пъти по мощни от тези пуснати над Япония Военните експерти пристигнали по късно след капитулацията на оглед остават втрещени от пораженията По техните думи няма по силен аргумент за мир от това което са видели Вероятно Америка би смачкала Сев Корея Но дори и една атомна бомба качена на подводница или контейнер се взриви в голямата ябълка ще превърне в пустиня цялото западно крайбрежие А и зад Корея е новия световен лидер Китай

    Коментиран от #72

  • 72 Колумб

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Христофор":

    Ок. Разбирам, че идеята е просто да не се случва, щото ако се случи, не е ясно, колко ще са големи щетите и връщане назад няма да има.

    Коментиран от #74

  • 73 кик

    0 0 Отговор
    до 70
    ще пла4еш
  • 74 Христофор

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Колумб":

    Абсолютно вярно ако третата световна война е атомна четвъртата ще е с камъни и пръчки Войните сега като изключим малките въоръжени сблъсъци са чисто икономически Борба за суровини и пазари Натискът срещу Иран не е нищо друго освен как да лишат Китай от петрол

    Коментиран от #75

  • 75 Колумб

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Христофор":

    Дали да лишат Китай, дали да си приберат петрола за себе си...
    Само те си знаят.
Новини по държави: