Last news in Fakti

24 Април, 2013 18:47 2 034 0

КНДР издига барикада на границата с Южна Корея

  • северна корея-
  • кндр-
  • война-
  • противотанкови съоръжения
КНДР издига барикада на границата с Южна Корея - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

На границата между Севрна и Южна Корея кипи усилена работа. КНДР е започнала изграждането на противотанкови съоръжения от дървета, камъни и цимент по границата с Южната си съседка. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на китайска телевизия.

В сряда сутринта китайският телевизионен канал „Beijing TV“ е показал кадри как севернокорейски военни изграждат огромни бетонни колони в пограничните територии.

Според телевизионния канал, барикадите ще задържат танкове и друга военна техника на Южна Корея в случай на военни действия.

Медията отбелязва, че изграждането на подобни съоръжения не е обичайно всекидневно занимание за северно корейците и дава предположения, че ръководството на КНДР се готви за война.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: