6 Април, 2013 11:05 3 094 3

Тройно самоубийство потресе Италия

  • самоубийство-
  • италия
Тройно самоубийство потресе Италия - 1
Ромео Дионизи, Анна Сопранци и Джузепе Сопранци. Снимка: ilrestodelcarlino.it

Кризата докара до самоубийство италианско семейство. 63-годишния Ромео Дионизи и 68-годишната Анна Сопранци се обесили в дома си в малкото селце Чивитанова. След като разбрал за трагедията, 73-годишният брат на жената - Джузепе Сопранци се хвърлил в морето от пристанището, съобщава онлайн изданието lresto del Carlino.

Трагедията потресе Италия. Става ясно, че в продължение на 4 месеца двамата съпрузи те не могли да си платят наема. Въпреки призивите на приятели, те не се обърнали за помощ към социалните служби, защото се "срамували да вземат дори 1 евро помощ". Дългогодишният им наемодател, който споделя пред медиите, че те винаги стриктно си плащали всички сметки, им заявил да не се притесняват за наема, но те явно не са могли да се преборят с отчаянието.

Двамата оставили бележка, в която споделят, че съжаляват за решението си да се самоубият. Според специалистите няма съмнение, че именно икономическата криза е довела до трагедията.

Политиците реагираха и обявиха, че тази драма трябва да доведе до работещи решения в социалната сфера. Не закъсняха и обвинения от страна на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 perry

    1 0 Отговор
    Бихте могли да споменете, че на жената пенсията е едвам 500 евро. Бог да ги прости!
  • 2 муспи

    1 0 Отговор
    Евреите затова мразят българите, че с тези заплати колкото половин италианска пенсия, би трябвало отдавна да се разкарат и освободят територията.
  • 3 Даниел

    0 0 Отговор
    и откога ГОСПОД прощава на самоубийците , иначе съм доста учуден за българите посегнали на живота си .
Новини по държави: