24 Април, 2013 10:23 3 676 2

Млад полицай спаси самоубиец в метрото (видео)

  • меделин-
  • колумбия-
  • самоубиец-
  • метрото

Млад колумбийски полицай спаси от самоубийство възрастен мъж в метрото, съобщи местното издание El Tiempo.

19-годишния Алфонсо Рамирес веднага забелязал особеното поведение на мъжа на станция в метрото в град Меделин недалеч от столицата Богота. Пасажерът се разхождал напред-назад, пристъпвал линията на безопасност в края на перона, гледал в релсите и нервничел, нетърпеливо чакайки влака. На полицая се сторило, че той всеки момент се готви да скочи на релсите.

На видеото, заснето от очевидец, личи, как служителят на реда плътно се приближава до човека и следи за всяко движение на възможния самоубиец.

Интуицията явно не е подвела полицая Рамирес: когато мотрисата на метрото се появила, възрастният мъж стремително тръгнал напред в желанието си да се хвърли върху релсите. Още една крачка и той би бил мъртъв, когато полицаят го хваща за ръката, отблъсква го назад и го притиска към платформата на перона. „Хвърли се върху него като котка“, коментират ползвателите на YouTube ловкостта на полицая.

El Tiempo отбелязва, че след това на 60-годишния мъж е оказана нужната медицинска и психологическа помощ. Той горещо благодарил на спасителя си и обяснил, че искал да сложи край на живота си заради лични проблеми.

В YouTube има и дискусия струва ли си да се спасява човек, който е взел фаталното решение за себе си, но повечето коментиращи са единодушни, че младият Рамирес е герой, "ангел-пазител" и че все още на света има хора, които всеки ден творят добри дела.

Шефът на полицията в Меделин Хосе Мендоса ще награди с медал служителя, който работел за органите на реда едва от 8 месеца. Като начало Алфонсо Рамирес е обявен за полицай на месеца.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Евала на полицая, заслужава голяма награда!
  • 2 Мая Ангелова

    0 0 Отговор
    Браво на младежа, толкова млади и толкова съобразителен. Личи си, че е полицай по призвание и по душа ! Браво на него !