4 Февруари, 2022 14:00 23 991 69

Сдружението на историците в Северна Македония: Това ще е фатален удар

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • членство в ес-
  • гоце делчев-
  • история

Ако такова политическо решение наистина бъде взето, това би било фатален удар върху македонската самобитност

Сдружението на историците в Северна Македония: Това ще е фатален удар - 1
Снимка: Shutterstock

Сдружението на историците в Република Северна Македония изразява протест и загриженост по повод съобщенията, че България и Скопие подготвят съвместно честване на 150-годишнината от раждането на Гоце Делчев, предава МКД. „Ако такова политическо решение наистина бъде взето, това би било фатален удар върху македонската самобитност“, заявяват от организацията, предаде агенция "Фокус".

„Гоце Делчев е един от основните идеолози на македонската революционна борба от края на XIX и началото на XX век, който документирано се е борил за създаването на независима македонска държава и няма нито един документ, който някога застъпва се за обединението на Македония с България. Тогава възниква въпросът каква е причината и как е обоснована необходимостта от съвместно честване на Гоце Делчев?

Съвместното честване означава ли, че македонската страна приема частично или изцяло българските тези, че Делчев е българин, борил се за автономията на Македония като етап към нейното обединение с България? С политическо решение за съвместно отбелязване на паметта на Гоце Делчев македонската и българската страна ръководят ли се от ново споразумение, за което обществеността все още не е информирана?

С политическия акт на съвместно честване на великана на македонската борба за независимост и самостоялност, македонската страна признава ли българската теза, че македонците са изкуствено коминтерновско творение и отваря ли широко вратата за бъдещо приемане на други български тези, с които се оспорва македонската история, македонската идентичност и македонския език и самото съществуване на македонския народ“, гласи реакцията на Асоциацията на историците на Република Северна Македония, която обявява поредица от научни дебати, кръгли маси, лекции и специални събития, с които ще се отбележи 150-годишнината на рождението на Гоце Делчев, както и 70-годишнината от основаването си през 1952 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    226 4 Отговор
    Ревете ли сърбомани 😄😄😄.

    Коментиран от #7

  • 2 Макетааааа

    202 5 Отговор
    Айде решете какво искате! Вашите номера писват на всички ни! Да не направиме един референдум и да видите какво ще стане!
  • 3 НЯКОЙ

    185 4 Отговор
    Жалък опит за спасяване на "кожите"! Премиера и външния министър се скриха в Брюксел! Вече се оказва, че са открили и континента Америка! Патологията става опасна не само за пристрастените! РСМ ще се окаже неприятно присъствие до югозападната ни граница!
  • 4 Комон Сенс

    239 2 Отговор
    Колко са жалки! Изразяването на почит спрямо историческата личност, която уж толкова харесват, щяло да им нанесе "удар".

    Нека познаем какъв ще е този "удар" - младите македонци ще започнат да подлагат под съмнение тезата ,че Гоце е борец срещу "бугарите-татари" и като го подложат на съмнение току виж се поразровили в историята и открили, че той всъщност е бил български патирот?
    Това историческата истина нанасяла големи удари, бе да му се невиди.....
  • 5 Факт

    170 11 Отговор
    Тотално промити мозъци ! Македония , такава държава има колкото има и държава Украйна.... Люлката на старата българска държава и люлката на старата руска държава, днес карат дедите им, да се обръщат в гроба... Но, кой, коя световна политика насочва така изкривено нещата ????

    Коментиран от #14, #52, #63, #67

  • 6 Стоян Александров

    116 11 Отговор
    Кирчо хайде сега ти си на ход. Обясни им на тези. Хайде давай. И без туй само РСМ, ваксинацията и НАТО са ти в главата. България вече е ясно, че е на последно място. А за благоденствието на българите просто забрави. Ааааа вземи и Херо Мустафичката белким нея да я рзберат.
  • 7 Факт

    146 8 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Добре поне, че президент Радев категорично отстоява българският интерес !!! Иначе, ако зависеше само от Кирил Петков, много лесно би предал българският интерес, под натиск от запад !
  • 8 мдаа

    146 1 Отговор
    Сдружението на историците в СРМ е нещо като научния отдел към Инквизициятам изгорила поредния астроном на кладата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2272

    153 1 Отговор
    Де да знаят сиромасите, че ще се появи Интернет, днес истината всеки може да я прочете.
    И, как ще реагира един средно интелегентен човек , като разбере, че е бил мамен целенасочено ?
    А, тези не са и историци, а титовски агитатори, които на черното викат бяло и обратното.Спомням си и за един Тодор Чепреганов, който се обяви за юславянин, болни хора, кво може да направи удбащката дресура.
  • 11 Българка

    184 5 Отговор
    Тия макета вече се н@.раха! Гоце Делчев сам е написал и се е самоопределил, че е българин. Когато той е живял и се е борил държава Македония не е съществувала.
    ВЕТО ДО ДУПКА!!!!!!!!!!!!
  • 12 Не е Герги Делчев!

    126 1 Отговор
    А Йосиф Тито е твореца на смакедонската самобитна фантастика!
  • 13 В е л и к и я

    158 8 Отговор
    Големия проблем на македонците че не прумяват че не сърби или гърци са се борили за тяхната свобода а българи , и македонски българи като Гоце и чисти българи от вътрешността на България .. но понеже сърбите са взели Македония на тепсия и без да дадат един убит сърбин за нейното осавобождение първата им цел е била да заличат всички спомени за българите и тяхната борба и да е омаскарят чак до такава степен че да ни наричат вместо български освободители български фашистки окупатори ... Но сега ще ви кажа нещо за което никой не говори ... Ние сами сме си виновни че това е така , защото северномакедонците по друг начин щяха да мислят за нас ако ние вместо през тия последните 30 години от когато отхвърлихме омразния тоталитаризъм и зависимостта от Москва бяхме тръгнали по европейски път на развитие на икономиката и вдигане на стандарта пенсиите и заплатите ... а ние тръгнахме по мутренско борческия път със идиотска корупция и логично затънахме с нисък стандарт .. Е . никой не иска нито да влиза в такава държава нито да е обича и дори да е българин в Македония на него не му се иска да е такъв защото другите му викат циганин татарин щото всички виждат къкво е тука и ква мизерия е , ако бяхме дръпнали напред със висок стандарт и високи заплати те щяха да се наричат гордо и без да ги е срам българи и никой нямаше да посмее да им се подиграва или пък дори подтиска и да на ги взима на работа ....!

    Коментиран от #20, #54

  • 14 Ще ти отговоря

    98 8 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    англосаксонската политика.Още от времето на Балдуин Фландърски тия не могат да ни понасят.Неслучайно подписването на ньойския договор е под картината му."Великите" сили винаги са били против България, против източноправославни те народи.Жалкото е че ние гледаме натам където не ни искат като равноправни.Но... важно е келепир да има за управляващите ни
  • 15 Абе

    110 1 Отговор
    На тия няма ли кой да им каже, че са историци колкото Милошевич е Римски папа !? Пууу.. то не бе наглост не бе чудо !
  • 16 Б.Попов

    86 0 Отговор
    Що не събудим цар Симеон?
  • 17 пламен

    92 7 Отговор
    Делчев е етнически българин,сепаратист. цялата му дейност е в услуга за образуване на отделна държава. дали е разбирал,че с новата държава ще се появи и нова нация,вече е без значение. по негово време четите на вмро воюват с четите на върховния комитет,който представлява Българската държава. градацията е била най общо такава: до 1878 българи, до 1903 българи от македония, до 1945 македонски българи и след 1945 избиване,прогонване на всичко което е българско и замяна със сърбомакедонско. сегашното е конвулсии и съчинения: ,антички,средновековни,коминтерновски и всякакви стъкмистики

    Коментиран от #18, #40

  • 18 кирил

    117 5 Отговор

    До коментар #17 от "пламен":

    Гърция от самото начало ни предложи заедно да поставим нашите изисквания. Античната история е гръцка,средновековната е българска. Ние отказахме и през цялото време бяхме на страната на скопие.
    Безумие,е че сме толкова дипломатически бездарни и прости.
    този въпрос мижеше да се реши с общ трстранен договор.
  • 19 кирил

    43 24 Отговор
    щом толкова държим да е българин, защо сме изровили костите му и сме ги предали на скопие

    Коментиран от #28, #29, #31, #42

  • 20 Гост от чужбина

    27 1 Отговор

    До коментар #13 от "В е л и к и я":

    На точният коментар за проблема между нас и тях.
  • 21 Селяк

    68 3 Отговор
    Е това е същото македонско историческо сдружение създадено с една цел да промени езика на Македония в такава степен за да не прилича на българският и смесват всякакви сръбски и албански думи само да не се доближава до българският - уви с неуспех! Същото това сдружение краде българската история и литературни автори в полза на Македония и обръщане на монетата, че България е откраднала всичко от Македония! Сега се надигат защото случващото противоречи с казаното от тях в продължение на 70г! Лошото е, че младите вярват сляпо на тях а не на нас, и няма как да се обърнат нещата, само ще става по лошо! Може да се промени нещо само ако, Македония като държава си признае за откраднатата история, езика и целенасочената омраза към нас - но това никога няма да стане! Това означава, че целият свят ще им обърне гръб за лъжите, а те ще заобиколят през Северният полюс, ще прокопаят тунел до Китай ако трябва, и дори ще се откажат от ЕС - но няма да си признаят! Ще надигнат младите срещу България с протести и бунтове, но нямат да клекнат!
  • 22 Хахахаххах

    57 0 Отговор
    Тез и асоциация ли имат..някаква историческа мафия тяхна може би..
  • 23 Винету

    50 0 Отговор
    Сдружението на лаиците в Северна Македония....бля-бля-бля
  • 24 Цар Самуил

    70 3 Отговор
    Василий Втори Македонец известен с прозвището българоубиеца ще си сменя името на Василий Втори Македонец-Македоноубиеца..... хахаха

    Коментиран от #37

  • 25 Ф акт

    59 0 Отговор
    Бетонна глава колкото и да се вари няма да уври.Житейска мъдрост.
  • 26 Не,че нещо,ама...

    52 0 Отговор
    „Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас немаше да попаднат под грозния скиптър на турските султани.“ Това го има написано от Гоце,па историчарите нека са си самобитни,кой ги е сопрел?? Комплексите в самосъзнанието никой не са умориле,ама много народ са измъчиле.(вж. немците след ПСВ като решили да избият такъв комплекс влязоха във ВСВ и по-добре ли им беше?)
  • 27 4рррр

    41 0 Отговор
    Тия толкова ли са тъпи,
  • 28 БКП = ПРЕДАТЕЛИ

    62 2 Отговор

    До коментар #19 от "кирил":

    Защото предателите от БКП, под диктата на Сталин и Тито им го върнаха. Няма по-големи предатели от тях в българската история и заради тях сърбаме тая попара.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Болярин

    53 0 Отговор
    Вие, господа северномакедонци, изначало сте се пръкнали с фатален удар по тъпите кратуни !
  • 31 Пак съм аз

    78 3 Отговор

    До коментар #19 от "кирил":

    НИЕ не сме изровили и предали костите на Гоце Делчев на Скопие, а ЕДНА УРОДЛИВА ПАРТИЯ, предвождана от ПРОЙДОХА И АЛКОХОЛИК ГЕОРГИ ДИМИТРОВ са го сторили, за да се харесат на ИЗВЕРГА СТАЛИН !!!
  • 32 Пиринско маке

    62 0 Отговор
    Защо се разправяме с тия дървени глави искат за две години да спре да заседава историческата комисия да спре след две години ако са им поомекнали промитите мозъци ще заседаваме до тогава Европа през крив макарон ... или през Българско гражданство ...
  • 33 Трънки за автора

    64 0 Отговор
    Те просто нямат изход.Толкова поколения са заблудили с историята си че е късно да се върнат назад.Затова е този неистов вой.
  • 34 България

    61 1 Отговор
    Смятам,че трябва да се прекратят всякакви връзки с тези шовинисти.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 7777

    46 1 Отговор
    Македонски стана ли грък стана Гоце ще стане ли българин ще стане след 20години да ама тогава такава държава Македония няма да съществува
  • 37 копи пейст

    4 21 Отговор

    До коментар #24 от "Цар Самуил":

    ...те и на това са му намерили цаката, ...Не било Българоубиец, а "простакоубиец"

    Коментиран от #68

  • 38 Нормален човек

    51 0 Отговор
    Пак ли тия измисленяци с фалшивите им простотии🤣
    Даже и в Енциклопедия Британика е написано, че Гоце е бил българин и се е борил за обединението на БЪЛГАРИТЕ 🧐
    Време е вече наше "дипломати" да се събудят и да изискат от ЕС да приложи реални стъпки в борбата с фалшивите новини. И Съветския съюз и Югославия вече ги няма, така че е време да спрем фейка им ☠️☠️☠️
  • 39 Има много време до Европската уния!

    44 0 Отговор
    Да разпънем кльона по границата и да не се занимаваме повече с тези боклуци. Чак когато албанците станат две трети от парламента и албанец стане президент, тогава си струва да се подновят разговорите.
  • 40 Димитър

    20 7 Отговор

    До коментар #17 от "пламен":

    Евалата.... е това е истината. Нека си му държат кокалите български продажни,само да не ни закачат езика, историята и всичко Българско щото ми се струва че търпението ни ше приключи и ше ги напръскаме с РАЙТ 🤣
  • 41 Един от всички българи

    39 1 Отговор
    Да г да северно македонци колкото и да не ви се иска да го признаете ИСТИНАТА е неоспорима самият велик ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ е написал че е БЪЛГАРИН и вие нямате НИКАКВО ПРАВО да ИЗМЕНЯТЕ неговото ЛИЧНО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ КАК НЕ ВИ Е СРАМ след като вече е мъртъв вие да ПРЕИ НАЧАВАТЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ неговото желание какъв да бъде ЗАСРАМЕТЕ Се и този Мичковски да ПРЕСТАНЕ да дрънка НЕВЕРНИ неща махнете го този изветрял смакедонец
  • 42 popi

    24 0 Отговор

    До коментар #19 от "кирил":

    Кирчо бе, чети! Кирчо не чете. После пише наивни коментари.
  • 43 Мара Бунева

    32 2 Отговор
    Георги Николов Делчев никога не е бил член на ВМРО. Той е един от дейците на БМОРК, по-късно ТМОРО. Организацията е преименувана на ВМОРО през 1905 г., две години след смъртта на Делчев.
    А скопските ,,историчари" да вземат да прочетат уставите, другите документи и спомените на самите учредители, създатели и деятели на Организацията, за да видят каква е била винаги крайната цел на дейността и: ,,...Разисква се на дълго върху цельта на тая организация и по-сетне се спрѣхме върху автономията на Македония съ предимство на българския елементъ. Не можехме да възприемемъ гледището „прямо присъединение на Македония съ България“, защото виждахме, че туй ще срещне голѣми мѫчнотии поради противодействието на великитѣ сили и аспирациитѣ на съседнитѣ малки държави и на Турция. Минаваше ни презъ ума, че една автономна Македония сетне би могла по-лесно да се съедини съ България, а въ краенъ случай, ако това не се постигне, че ще може да послужи за обединително звено на една федерация на балканскитѣ народи." (из спомените на д-р Христо Татарчев).
  • 44 Макя му и трън

    10 23 Отговор
    Уравнението на Балканите е следното и стига дърдорене по въпроса. Ако македонците са българи, значи и сърбите са българи, ала македонците не са сърби. Т.е. Велико балканския шовинизъм требва да приключи веднъж за винаги и хората да се радват на общите неща помежду си.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Минаващ

    22 4 Отговор
    Македонскиот Фиат - най-древниот Фиат. По-Фиат и от италиянскиот, даже по- Фиат и от полскиот Македонскиот Фиат е по-Фиат даже и от Трабантот.
    Фиатот е изобретен още по времето на Филип Македонски от където произлиза и името му Фиат -Филип.Именно с Фиати армията на Александър превемат близкият изток, но поради растящите цени на петролът бенза им свършва някъде до Индия и македонците не успяват да освободят целите техни изконни земи.По късно македонската принцеса Клеопатра е пристигнала на сватбата си с Марк Антоний именно с македонски фиат кабрио.Николай Овчаров пък откри на Перперикон фиатот с коъто е джиткал из Родопите македонскиот певач Орфей.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Best

    19 2 Отговор
    Болни тъпанари.
  • 51 Иван Янев

    29 0 Отговор
    Щом като президентът на С. Македония е прочел архивните източници и открито заяви, че Гоце Делчев е българин, добре е! Ще се разберем! А всичко ще си дойде на мястото, ако се отворят архивите на тяхната Държавна сигурност.
  • 52 Онзи

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Брат, това е руската политика на разделяне и владеене. Македонизмът е рафиниран от съветски стратези. Преди това, в началото на 20 в. Русия подкрепя сръбските домогвания до Македония - назначаване на владици, териториални претенции по време на преговорите за Балканския съюз...
    Кой скоро поздрави македонците за 24 май и каза, че славянската култура иде в Русия от "македонските земи", при това поздрави македонското правителство?
    Путин!
  • 53 IYI Горд Българин IYI

    25 1 Отговор
    МАКЕДОНИЯ Е ИЗКОННО БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ХАН ТЕРВЕЛ - СИН НА ХАН АСПАРУХ! МАЙКА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ТРИ ЧЕДА - МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ ОТНОВО ЩЕ СА ЗАЕДНО ОБЕДИНЕНИ И МОГЪЩИ!
  • 54 Само питам

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "В е л и к и я":

    "С малко ,но завинаги","Кой не скача е червен","45 години стигат".Лозунгите на "синята" революция ни бяха спуснати от Митеран,под зоркия поглед на САЩ.Друг път Европа не желаеше за нас.Това я устройва напълно- евтини,но добре обучени кадри,липса на конкуренция(пример:строят на Дунава АЕЦ,защото затваряме Козлодуй).Достатъчно финанси в населението докато го мамят и крадат за да спинка 30 години.Не не ни позволиха да избираме кой път да хванеме.
  • 55 Опаа

    20 1 Отговор
    Сдружението на историците в Северна Македония: Това ще е фатален удар.

    Естествено,е ще е фатален удар,за тях,"историците".Трябва да си скъсат сръбските дипломи и да си търсят работа в чужбина.Смешници.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Македонски помияри

    5 1 Отговор
    ,..............
  • 58 Реалист

    16 0 Отговор
    Стига глупости... Гоце Делчев нееднократно е показвал че е българин. Има писма кореспонденции. Там сам е писал, че е българин. Да не говорим, че е завършил военното училище в София, бил е учител в българска гимназия и писмата, които е писал са на българска азбука и език, а не на изкривените днешни северомакедонски такива. Защо днес в РСМ като тачат толкова Георги Николов Делчев(както е записан по рождение буквално) не пишат на неговата азбука и му изкривяват майчиният език!?
  • 59 Какво има да обсъждате,

    12 0 Отговор
    Отваряйте архивите, вадете документите, заповедта за въвеждане на македонски език 1945г , кога за първи път се говори за македонска държава в изворите, докатозателства трябват, а не лъжи, а Гоце Делчев е българин, сам се е определил, роден в Кукуш, днешна Гърция, водил е борба за свободни Македония и ОДРИНСКО, извадили част, която ги устройва
  • 60 Тия историчари са получили

    11 0 Отговор
    Титли за спазване на югославската сърбоманска антибългарска доктрина/невъзможност да сърбизират българският етнос и го правят македонски с цел отделяне от България, просто и ясно, ДОКАЗАНО/, тия да си отварят устните само, ако показват документи, на които се позовават
  • 61 До вчера разправят, че

    14 1 Отговор
    Александър Македонски е основател на нацията и сте му изтипосали паметник, сега пък друг ли, харесахте си Гоце Делчев, абе що не вземете нещо от сърбите като са ви братя
  • 62 Аз бе

    10 1 Отговор
    А вие кога ще се извините за убитите само до юни 1945г.232000 убити българи? А за приетите 100000 души през август 1908г.и настанени в Борисовата градина???Сърбите са ви обезличили!!!Начина е един- подписвате и започвате преговори с ЕС!!! Не че ви вярваме..
  • 63 Аз бе

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Ама тия и мозъци ли имат??? Корави и кухи кратуни!!! Шиптарите ще ви налеят акъл ама от ...срамно място!!!
  • 64 Васко макето

    10 1 Отговор
    Тези исторически са историци, колкото аз съм македонец или тракиец, шоп или доброджанец. Държава създадена преди 70 години няма ИСТОРИЯ. ОБЛАСТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА. ВСИЧКИТЕ ОБЛАСТИ В ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ КАТО СЕ ОБЕДИНЯТ МОЖЕ ДА СТАНАТ ДЪРЖАВА МАКЕДОНСКА НО ЕДВА ЛИ.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Търпелив

    7 0 Отговор
    "Но молям Вас, огласите, кои изпратих да ги раздадите со честниот ваш лист, споминвеещем нещо за песните и особено за западните во Македония белгари. Во огласот ми Македония назвах Западна Белгария (как и требит да се викат), защо во Беч (Виена) гърците се разпоряжват сос нас како со овци. Тие Македония сакает гърцка земя и не может даже да разберат како можит да не йе гърцка. А тамошните повике од два милиона белгаре що ке ги сториме? Неужели уще белгарите ке бидет овци, а неколку гърци да ни бидет овчари? Поминаха тие времина, а гърците ке си останат само со сладкиот им сон. Песните мислям да се раздадат многу мегю Белгарско и затова и цената определих неголема.“ - Писмо на Константин Миладинов до Георги Раковски относно книгата "Бѫлгарски народни пѣсни. Собрани отъ братья Миладиновци."

    160г. от смъртта на един от най-великите български поети и народен будител от Македония. Сред най-значимите личности във възраждането на македонските българи, пробудила ги да се оттърсят от турското и фанариотско, сега и руско робство. Радетел за българщината заедно с брат си, Димитър Миладинов умират в затвора в Цариград наклеветени и най-вероятно отровени от гръцки фанариоти.
  • 67 Роко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Приятелю да твърдиш че Македония е люлката на българската държава е леко пресилено. Да твърдиш че Украйна е люлката на Россия (днешните россияни така наричат държавата си защото не могат да изговарят правилното Русия кво да се прави лингвистичен проблем) е меко казано смешно.
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "копи пейст":

    ...те и на това са му намерили цаката, ...Не било Българоубиец, а "простакоубиец"
    -----------------------------
    по-точно "ВУЛГАРОубиец"
  • 69 Христо от Ерусалим

    4 0 Отговор
    Естествено е да излизат с такива резолюции.Въпроса освен политически и исторически е и екзистенциален и индивидуален.Тези историци в продължения на седемдесет години за да съществуват и да са материално осигурени те и семействата им и да израстват в професионалната си кариера са загубили честа си и човешкото си достойнство Това е най голямата трагедия на индивида в неговата битност.Те напълно са наясно с историческата истина такава каквато е.Обсче катарзиса при тях е абсолютно невъзможен макар гузната им съвест понякога да ги навестява.Те ще се борят със зъби и нокти и никога няма да се откажат от гузното си минало.Ние само ще се възмущаваме.Всепрощаваш е само БОГ.
Новини по държави: