Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2022 04:41 8 257 31

В Луганск се оплакаха от геноцид

  • луганск-
  • лнр-
  • геноцид-
  • анна сорока

Първият заместник-министър на външните работи на ЛНР даде примери от конвенцията на ООН за геноцида от 1948 г., които според нея отговарят на сегашната ситуация в региона

"Това, което се случва в Донбас, има три признака на геноцид от пет, предвидени в Конвенцията на ООН за геноцида от 1948 г.".

Това заяви Анна Сорока, първи заместник-министър на външните работи на признатата само от Русия за независима Луганска народна република /ЛНР/, цитирана от РИА Новости.

"Разбира се, това е геноцид. Мога да цитирам конвенцията от 1948 г. за предотвратяване и наказване на престъпленията на геноцида. Изброени са действията, които попадат в понятието геноцид: Убийства, изтезания и мъчения, както и съзнателното създаване на условия, за да не оцелее човек - блокада. Физическо, психическо увреждане на членове на група от такива хора“, каза Сорока.

Конвенцията също така класифицира като признаци на геноцид мерки, предназначени да предотвратят раждането на деца сред преследваната група, както и насилственото прехвърляне на деца от една човешка група в друга. Това не отговаря на ситуацията в Донбас, призна Сорока.

Дискриминираните в Донбас не са съгласни с преобладаващата идеология в Украйна, а също така принадлежат религиозно към Руската православна църква и Московската патриаршия, отбеляза Сорока.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    33 90 Отговор
    Нали ви освободиха ма? Какъв геноцид? А за сепаратизъм какви са законите ма? В качествотона каква се жалиш..няма такива държави,кой ви е признал? Следователно- няма и геноцид. Защо вашия Путин стиска кълките 8 години, а? И защо за тези години не ви прибра в Русия? А ма иска и територии, като Крим, нали? Бегай сега да ривеш на арменскио поп

    Коментиран от #3, #15

  • 2 ВанИ

    50 20 Отговор
    Скоро Тайван ще се върне в родината

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Щото

    54 12 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Какво са законоте за Косовските сепаратисти? Фащай са за палците по-силния ще спечели

    Коментиран от #6, #14

  • 4 ха ха хааа

    14 45 Отговор
    Има признаци за специална украинска операция и депутинизация ...🤭
  • 5 мдаааа

    7 26 Отговор

    До коментар #2 от "ВанИ":

    Да ти имам проблемите ...
  • 6 да ти кажа

    16 41 Отговор

    До коментар #3 от "Щото":

    Ми да ти кажа бе. Да бе Милошевич кротко стоял, не би чудо видял.А Косово е наказание за престъпленията на сърбите спрямо мюсюлманите. А сега и Войводина като си иде, ще си дадеш сам отговор на въпроса.

    Коментиран от #9, #19

  • 7 Киро питоня

    22 54 Отговор

    До коментар #2 от "ВанИ":

    Дракона стои и кротува, като видя каква високоволтова дъга удари Путлер и Русия. Не е толкова глупав той, не е . Тайван отърва кожата поне за следващите 25 години. А Путлер ще остане в руската история като последния руски самодържец. Мишлето вече е в капана и капана щракна. Русофилите сте свободни сега да си правите съчинения на свободни теми колкото си искате. Добри сте във фейлетоните, трябва да ви се признае.

    Коментиран от #12

  • 8 Jacques Yves Moineau

    36 8 Отговор
    Това е все едно Боко да каже че се бори с корупцията. Или Карадая като казва че са проевропейска партия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 сафарито в луганда и домбабве

    4 10 Отговор
    за носърчета ще продължи
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Отряд К 19

    48 11 Отговор

    До коментар #7 от "Киро питоня":

    Щракна капана,а,я прочети малко по нагоре. Германия не се отказва от руски нефт и газ. Това да ти говори нещо. ? Ако разсъдиш малко ще разбереш,че РФ ще прави каквото си поиска и ще си постигне целите. Операцията започна преди 13 дни само това е много малко време като се има предвид,че руснаците пазят цивилното население.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    18 33 Отговор

    До коментар #12 от "Отряд К 19":

    Току що обявиха поредния руски генерал , ликвидиран от украинците !! А след изцепката на Путин за "плащане в рубли на международни задължения " в цяла Европа почват производства по бърза процедура за обявяване на Раша в реален фалит ! Което значи , че досега САМО блокираните активи ще се конфискуват окончателно и Раша ще отговаря с ВСИЧКИ вътрешни активи за бъдещи искове за щети и пропуснати ползи !! А всички световни агенции са единодушни , че гнома за една седмица върна Раша в 1991 г и продължава да копае надолу !! Успех с "победите " !! Скоро няма да има кой да ги "приветства" , щото Раша с тоя темп до лятото ще изчезне като държава , поне в сегашния си вид !!

    Коментиран от #17, #20, #27

  • 14 Абдул

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Щото":

    А какво ще стане ако Лидогпрската република се отцепи. Ще ни нападне те ли? Пчаквакте скоро
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сорбан

    7 3 Отговор
    А сега руснаците черпят братята си с пасти.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Някой си

    4 17 Отговор

    До коментар #15 от "краварче":

    ХАХАХАХАХА...точно пък мръшляците като тебе няма да ми давате наклон..герой..да не би да ми пишеш от някоя заседнала в разпуТицата руска скрап, та го даваш толкова войнствено. И все ми се струва, че си от ония,дето не пропускат седмица да се епилират..герой...ХАХАХАХАХА
  • 19 Да допълня

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "да ти кажа":

    Единствения добър мюсулманин за Путлер е Кадиров. Защото му свири на дудука. За него хилядите избити в Босна и Косово са гниди, точно както разглежда украинците сега! И не много хора си дават сметка, че ако не бяха САЩ, защото ЕС е куха лейка, в Косово геноцида щеше да е по-зле и от този в Босна! Така, че сърбите пожънаха, това което посяха. Православан християнин съм, за плюещите!
  • 20 Дреме му

    8 17 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    На Путлер, тая кръстоска между трол и крокодил! Да му мислят руснаците, до сега я караха със средно 500 долара на месец, сега ще станат вече 50 на месец. А скоро Етиопия, с извинение към всички етиопци, ще изглежда като райската градина спрямо Путлеристан!
  • 21 Смях до умиране

    7 21 Отговор
    Проруските матрьошки подеха пропагандните си песни - към смехотворните съобщения за химически, бактериологични и какви ли не други оръжия, се добавят и тези безмислици на кремълските марионетки в Донбас, само за да оправдаят унищожаването на Украйна! Наличието на геноцид се установява не от тази па.чавра Сорокина, а от компетентните международни институции, където мазните ушанки ги нямаше...
  • 22 Петър

    19 5 Отговор
    през 2015 г.: Украинската армия изива бесарабски българи и цивилното население в Донбас. Потърсете в интернет.
  • 23 Васил Друмев

    18 2 Отговор
    Америка настройва Украйна срещу Русия. На принципа разделяй и владей. Американците са алчни, манипулативни лицемери. Правителството в Украйна,ако не беше продажно, и ако не говореха,че искат да са част от нато нямаше да се стигне до война. Понеже граничат с Русия. Нашето правителство също не е цветно. Трябва да си знаем историята от самото създаване.Сащ са единствената държава,която е използвала ядрено оръжие срещу Япония. През 1945. Когато Сащ разделиха Югославия тогава си мълчаха. Нали Европа и Англия са заедно с Сащ и си мислят,че за тях е позволено. Та нали те са създали фалшивата държава Сащ. Изградена от етнически малцинства. Поне да си мълчат.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Казанова

    2 3 Отговор
    Тази на снимката бих я уважил за една нощ.
  • 26 Путин и тях ли

    0 5 Отговор
    Е започнал да геноцидира?
  • 27 abe

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    те всички световни агенции и за ваксините пропагандираха

    Коментиран от #28

  • 28 Ами и в двата случая

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "abe":

    Са прави.
  • 29 Freedom Fighter

    2 2 Отговор
    Нали още преди ,,операцията" ви дадоха възможност за евакуация, защо не заминахте? Едвам събрахте два автобуса хора. Защо? Защото си живяхте спокойно и не бяхте чували бомби от години в Донецк. Сега доволни ли сте?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Украйна ще победи

    1 3 Отговор
    Слава Украйна. Хитлер трябва да бъде премахнат.
Новини по държави: