Last news in Fakti

16 Март, 2022 13:27 842 5

Председателят на МКЧК пристигна в Украйна

  • червен-
  • кръст-
  • киев-
  • председател

Председателят на Международния комитет на Червения кръст пристигна в Киев, за да настоява за хуманитарен достъп и защита на цивилното население

Председателят на МКЧК пристигна в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), Петер Маурер, пристигна в Киев на планирано петдневно посещение в Украйна, за да настоява за хуманитарен достъп и защита на цивилното население, предаде Ройтерс, цитирайки международната организация.

"След огромните страдания на цивилното население и след интензивните ни онлайн разговори с руското и украинското правителства намирам за изключително важно да имаме контакти лице в лице, за да сме в състояние да навлезем в дълбочина в разбирането за неутрална, независима и безпристрастна хуманитарна дейност", гласи изявление на Маурер, в което се добавя, че той продължава редовния си диалог с правителствени служители в Москва. Този месец Маурер беше изразил предпазлив оптимизъм, че МКЧК ще получи достъп до украински и руски военнопленници, задържани по време на конфликта, предадоха от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    5 0 Отговор
    ...за да сме в състояние да навлезем в дълбочина в разбирането за неутрална, независима и безпристрастна хуманитарна дейност... Дано да сте по "в състояние" от ОССЕ, дето се чесаха там 6 години!
  • 2 Това са агенти под прикритие

    4 0 Отговор
    Така се облажва в петрол срещу храни Западът и агентите транспортирана оръжие за Ислямска Държава с Червения Кръст...
  • 3 Тома

    4 0 Отговор
    Руснаците показаха как колети от червен кръст са пълни с оръжие.Снимани са от украйнци.За това дари 5 лв. За червен кръст

    Коментиран от #4

  • 4 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    Те не случайно ги изгониха от Африка, като пламна там ебола. Да не вземат да налазят сега украинските лаборатории...
  • 5 уточнение

    0 0 Отговор
    Комисарят няма да ходи в ДНР и ЛНР.
Новини по държави: