Last news in Fakti

23 Март, 2022 17:49 749 15

Премиерът ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел на 24 и 25 март

  • кирил петков-
  • заседание-
  • европейски съвет

Кирил Петков ще представи пред европейските лидери още в първия ден на заседанието в Брюксел българските предложения за общи покупки на ЕС на природен газ, таван на цените и намаляване на акциза на горивата

Премиерът ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел на 24 и 25 март  - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския съвет на 24 и 25 март в Брюксел. Европейските лидери ще обсъдят руската военна агресия срещу Украйна, темите за сигурността и отбраната, енергетиката, икономически въпроси, COVID-19 и външни отношения. Това съобщиха от Министерски съвет
В утрешния ден държавните и правителствените ръководители ще проведат също съвместна сесия с президента на САЩ Джо Байдън. Във фокуса на разговора ще е подкрепата за Украйна и нейния народ, както и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия.
Министър-председателят Кирил Петков ще представи пред европейските лидери още в първия ден на заседанието в Брюксел българските предложения за общи покупки на ЕС на природен газ, таван на цените и намаляване на акциза на горивата. Тези мерки ще доведат до понижаване на тежестта, оказвана от цените на горивата, електроенергията и газа върху икономиките на Евросъюза. България пое инициативата по тази важна за всички европейски граждани дискусия, тъй като решението трябва да е общо.
След заседанието на Европейския съвет ще се проведе Среща на върха на еврозоната в приобщаващ формат, което означава участие на всички 27 държави членки.
В рамките на визитата си в Брюксел премиерът Кирил Петков ще проведе и двустранни срещи.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    10 2 Отговор
    Айде, свикват сбирка на всички глобални марионетки...
    Във всеки случай обаче това е изключително интересна ситуация. Ако Русия спечели този конфликт, тогава господството на Съединените щати над света след Втората световна война окончателно ще приключи. Въпреки това, ако Украйна я спечели, тогава Русия ще трябва да приеме, че в крайна сметка ще бъде завладяна от САЩ и че единствената агенция, която остава за руското правителство, ще бъде да реши дали това поражение ще дойде чрез мирна капитулация, или, вместо това, чрез унищожаваща света Трета световна война.

    Коментиран от #4

  • 2 БългарскиГрък

    3 4 Отговор
    Натискай ги да дават пари че ни трябват спешно баче Кирчо
  • 3 Тушка

    4 12 Отговор
    Кирчо засега се справя по-добре от Тулупа !
  • 4 Майна

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Русия никога няма да започне първа ядрена,атака..Путин предупреди ,че това значи АПОКАЛИПСИС.. Тези ,които се събират за инструктаж са продали душите си..,те нямат и думата затова..Бог да е с човеците, но той ще очаква от нас да си помогнем с ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ
  • 5 Бай Байдан

    13 0 Отговор
    Ако искаш си остани и там по добре за България
  • 6 Майна

    14 0 Отговор
    Виждам,че сте се задълбали в някакви сравнения между Кирчо и Борисов, започнете да ПРОГЛЕЖДАТЕ- ЕВРОПА Е ЗАТРИВАНЕ НА СУВЕРЕННИТЕ ДЪРЖАВИ ,НА НАЦИОНАЛНОСТИТЕ..ЕДИНСТВЕНИЯ СПАСИТЕЛЕН ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТОЗИ С РУСИЯ- ЧУЙТЕ И ВАНГА,ГО КАЗА
  • 7 Киро Тъпиро

    11 1 Отговор
    Ако не друго за три месеца и кусур поне си се напътувах като туристче по света и у вас
  • 8 Майна

    10 0 Отговор
    Само ден преди спешната среща на лидерите на НАТО в четвъртък в Брюксел, на която Джо Байдън ще присъства лично, генералният секретар Йенс Столтенберг представи в нова реч, че страните ще се ангажират с „значителни увеличения“ на войски по "източния фланг" на Европа .
  • 9 просто

    12 0 Отговор
    Тоя е един глупак, дето няма нито бензин нито ракети. С голямата си уста развали отношенията с Русия и сега мизерията ще я платят всички българи.
  • 10 Мдаа

    12 0 Отговор
    Всяка ЕС среща има нужда от шут, за да е по-весело.
  • 11 Мнение

    12 0 Отговор
    Това, което предлага на ЕС Кирил Петков, за единни цени, се нарича "Утопичен социализъм".
    Това е ЕС, а не е Съветски съюз, Кирчо!
  • 12 23221

    13 0 Отговор
    Простото Киро от това съвещание направо пътя и за Канада, тук никой не те иска, бай Дън да си те взема!
  • 13 big

    5 0 Отговор
    То хубаво ще участва, но трябва да търси рубли! Да прати и кокорчо за същото! После се отказвайте от руската газ, но тогава няма хвърлят само снежни топки!
  • 14 sbs no КОМУНИСТ

    2 0 Отговор
    Премиерът ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел на 24 и 25 март
    КОЛКО ПХЛАТИХМЕ ----ЗА ТОЗИ ПАЗИ БОЖЕ КСЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА
  • 15 Гошо тъпото

    0 0 Отговор
    Явно искаш жертви , за да проумеете..ще ги имаш сладур...
Новини по държави: