27 Март, 2022 10:14 4 728 200

Виталий Кличко: Като кмет на Киев и жител на този град, руските войници за нищо на света няма да влязат тук

  • виталий кличко-
  • кмет-
  • киев-
  • руски войници

Кметът на Киев в първото си интервю за българска медия

Виталий Кличко: Като кмет на Киев и жител на този град, руските войници за нищо на света няма да влязат тук - 1
Снимка: Нова телевизия

Разговор с един човек, за когото битките никога не са били чужди. Многократен световен шампион по бокс, рекордьор в книгата на Гинес, милионер и доктор на спорта. Любимец на милиони, сега той можеше да живее в охолство, където си пожелае. Но го намираме в сърцето на войната. След десетките победи на ринга, днес той води най-важната битка в живота си - тази за свободата на града, който управлява. Символ на украинската съпротива. За първи път преди българска медия - Марина Цекова разговаря с кмета на Киев Виталий Кличко.

Марина Цекова: Здравейте, г-н Кличко, благодаря Ви, че намерихте време за зрителите на NOVA.

Виталий Кличко: Благодаря, радвам се да говоря с Вас.

Бихте могли да бъдете навсякъде по света в този момент. Защо избрахте да останете в Киев?

- Аз съм кмет на града. Хората ми дадоха правото да защитавам интересите им. Трябва да браня живота на жителите на моя град. Затова оставам с моите хора. Затова оставам в Украйна. Това е моят дом, моят роден град. Не бих могъл да бъда никъде другаде сега. Това е моят дом и оставам!

Как се промени Вашият град от началото на войната?

- Градът се промени драматично. В момента няма много хора тук, защото половината население е напуснало. Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Има по-сигурни места в страната сега. Почти няма движение по улиците. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници. Готови сме да защитим нашият град и нашите семейства!

Колко далеч от Киев са руските войски сега?

- Идват от Беларус, от северна Украйна. На север са окупирали Чернобил. Те са на около 25-30 километра от града.

Как обяснявате на себе и на света, че тази „специална военна операция“, както руснаците я наричат, отне не няколко дни, колкото твърдяха, а повече от месец?

- Специална военна операция! Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни - жени, деца. Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени. Повече от 90 сгради са унищожени тук. Сравниха със земята Ирпен, той просто не съществува вече. Ирпен, Буча, Гостомел, Бородянка - те са изцяло разрушени. Половината Чернигов е разрушен, Харков, Мариупол. 80% от жилищните сгради са сринати. И те наричат това „специална операция“. Това е война срещу хората на Украйна, срещу цивилни граждани. Моля Ви, не вярвайте на руската пропаганда! Те казаха, че сме нацисти, че сме радикални, че сме екстремисти, че мразим руснаците. Това е лъжа! Всичко това е лъжа! Един пример - аз съм представител на Киевската общност, но моят първи език е руски, моята майка е рускиня и в половината ми тяло тече руска кръв! Как бих могъл да мразя майка си? Всичко това е лъжа. В Украйна съжителстват 17 националности, никога не сме били враждебни един към друг. Ние сме мирна страна, мирна нация. Бяхме! Сега взехме оръжията и искаме да защитим бъдещето си, семействата си, децата си. Ние вярваме в същите ценности, в които вярват в Европейския съюз и България!

Колко далеч сте готови да стигнете в тази война?

- Първо ще кажа докъде може да стигне Русия. Искам първо да се върна към 1994 година. Тогава Украйна беше третата ядрена сила в света. Като знак на добра воля се отказахме от ядрените си оръжия, за да бъдем неутрална и мирна страна. Никога не сме проявявали агресия към никого. Последва анексирането на Крим. След това Донецк и Луганск. И сега - войната в Украйна. Къде ще свършат интересите на Русия? Не съм сигурен, че с Донецк и Луганск. Русия иска да окупира Киев, столицата на Украйна. Интересите ѝ могат да стигнат до Полша, а и по-далеч - до Чехия или Германия. Трябва да разберете причините за тази война - да се построи отново Съветската империя. Не искаме да живеем в авторитаризъм. Били сме в СССР и не искаме да се връщаме там! Виждаме бъдещето на нашата страна като част от европейското семейство с демократични ценности, където човешките права и свободата на словото са приоритет. Това го няма в Русия днес. Това е причината за войната. Защото ние, украинците, искаме да сме свободна и демократична страна!

Но кажете - докъде лично Вие сте готови да стигнете в защитата на своята страна, особено ако руските войски навлязат в града?

- Искам да Ви кажа - като кмет на Киев и жител на този град, руските войници за нищо на света няма да влязат тук! Готови сме да защитаваме бъдещето си и бъдещето на нашите деца с оръжие в ръка!

Казвате, че с всеки изминал ден става все по-трудно. Защо?

- Всеки изминал ден броят на убитите расте, все повече са разрушените сгради. Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава. Искам да им кажа на всички едно голямо благодаря! Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна.

Хората в Украйна защитават страната Ви - не само военните, но и цивилните. Вярвате ли, че са готови да умрат и да убиват в името на Украйна?

- Искам да Ви разкажа една история, която се случи преди няколко дни. Руски ракети удариха една от жилищните сгради. Сградата беше взривена и изгоря. Веднага отидох там, за да помогна на хората и да ги подкрепя. При мен дойде мъж на 60 години и ми каза: „Какво да направя, г-н кмете, вече нямам дом, няма къде да отида”. Предложих му да го евакуираме в едно много по-спокойно място в западната част на Украйна. Но бях шокиран от неговия отговор. Той каза: „Извинете ме, но целият ми живот премина в родния ми град – тук са моите роднини, приятели, близки. Не искам да напускам града. Г-н Кмете, моля Ви, моля Ви, дайте ми оръжие. Искам да защитя моя град“. Руснаците мислеха, че ще има паника, че хората ще се разочароват и разстроят. Но хората тук имат огромната воля да защитят града си, да защитят семействата си. Ние сме мирна нация. Вече доказахме, че сме готови да се изправим срещу една от най-силните армии в света. Знаете ли защо сме толкова силни? Ще ви дам отговора. Руските войници се бият за пари. Ние се бием за децата си, за бъдещето си, за семействата си. Никой не иска да умира, но ако трябва да умрем, за нас това ще е привилегия. Ще е привилегия да умрем, защитавайки родния си град.

Загубихте ли близки хора във войната, г-н Кличко?

- Да. Много мои познати загинаха.

Казахте „Благодаря на България“ за хуманитарната помощ, но политиците тук засега отказват военна помощ. Много хора се тревожат, че това би означавало война за нас. Какво бихте им казали?

- Искам да го кажа на всички. Някои политици днес искат да са наполовина бременни. От една страна казват: „Войната е много лоша за Украйна“, но от друга - не са готови да подкрепят страната ни. Ситуацията е черно-бяла. Трябва да решите - подкрепяте мира, подкрепяте Украйна или подкрепяте агресията. И още едно послание - Моля Ви, спрете икономическите си отношения с Русия, защото всяко евро, всеки цент, който Руската икономика получава от Европейския съюз или България, не се използва за икономически цели и за хората на Русия. Те използват парите за армията си. И след това виждате отвратителните кадри от войната в Украйна. Това са кървави пари! Спрете отношенията си с Русия! Руският народ трябва да каже на г-н Путин, че това не е правилният път. Спрете войната! Тук правим всичко, за да защитим страната си. Но ако руснаците изпращат своите синове и съпрузи в Украйна, съжалявам, но нека знаят, че може и да им върнем телата им.

Опитите за дипломация вече са в ход. Може ли въобще да се говори компромис и докъде ще доведат разговорите с Русия?

- Много хубав въпрос. Компромис?! Компромис за какво? Кой компромис? Кое решение? Те убиват нашите хора. Те убиват! За какъв компромис въобще може да говорим? Неговите войници са в нашата страна. Какъв компромис?! Готови сме да говорим. Ако си тръгнат от нашата родна страна, сме готови да дискутираме. Компромис? Какъв? Да дадем на Русия част от Украйна? Това компромис ли е? Не!

Как виждате изхода от войната, г-н Кличко?

- Никой експерт в света не може да предвиди колко време ще продължи войната. Никой не знае кога ще свърши. Тази война зависи от един човек, който седи в Русия, Москва, Кремъл. Той започна войната. От него зависи всичко. Казахме му: „Спрете войната! Това е безсмислена война! Това е кървава война!“. Тя коства хиляди украински и руски животи. Ако не спрат войната, ние нямаме избор. Трябва да се защитаваме. Да защитаваме нашата страна. Не знам имаме ли някакъв избор въобще. И не знаем колко време ще продължи войната. Но нямаме избор. Оставаме. И сме готови да се защитаваме. Ние никога не сме били агресивни към някого. Но сега нямаме избор и трябва да вземем оръжията. Затова в тази ситуация е много важна подкрепата към Украйна и хората трябва да решат - „Вие заставате зад Украйна и хората, които се защитават. И още нещо - ние не защитаваме само нашата страна. Дано хората го разбират. Ние защитаваме ценностите, които са валидни и в България”. Ако някой си мисли, че войната е твърде далече - някъде си там в Украйна. Ако някой мисли, че тази война не ви засяга лично - грешите! Тази война може да стигне всеки един от вас. Всеки един на европейския континент. И затова, моля Ви, подкрепяйте Украйна, подкрепяйте мира и правете каквото можете, за да спрете тази кървава война! Спрете руснаците! Нуждаем се от хуманитарна помощ, икономическа помощ, политическа помощ, оръжия. Оръжия за защита, защото ние се защитаваме. Това е много важно. Войната може да достигне всеки.

Г-н Кличко, искам да Ви задам няколко лични въпроса. Вие давате сили на украинския народ, но кой Ви дава сили на Вас?

- Моята майка и моят баща. Той почина, спасявайки живота на много хора в Чернобил. Той е военен и беше там по време на ядрената експлозия. Научи ме нещо много важно „Огромна привилегия е да дадеш живота си, докато защитаваш родината и народа.“ Никой в Украйна не иска да умира. Всеки жител на страната ни се моли мирът да се завърне. Правим каквото можем. Но ако нямаме избор, ще се бием и ще се защитаваме. Ние защитаваме не само нашата страна, защитаваме и ценностите, в които вярвате вие в България. Защитаваме мира в Европа.

Как изглежда Вашето всекидневие днес. Остава ли Ви време за храна, сън?

- Не спя много. Когато се събудя, се надявам всичко, което се е случило през последните дни, да е просто един кошмар. Но отварям очите си и виждам отново тежката реалност. Виждам мъртви хора. Не само мъртви хора, но и части от телата им, парчета месо, извинете ме… В Ирпен, Буча… Виждам жени и деца, които плачат. Виждам милиони хора, чийто живот е разбит. Те не разрушиха само икономиката и инфраструктурата, разрушиха живота на милиони хора. Много е трудно. Животът е много труден, но е важно да съм тук, да помагам, защото в други градове цари истинска хуманитарна катастрофа. Говоря за Чернигов, Харков, Мариупол. Трябва да сме готови да помогнем на тези, които имат нужда. Това е много важно.

Казахте, че майка Ви е рускиня, първият Ви език е руски, какво бихте казали на руснаците днес?

- Роден съм в Съветския съюз. И аз бях зомбиран като много други от съветската пропаганда. Сега руската пропаганда прави същото. Моето послание към руснаците е: „Моля Ви, не вярвайте на това, което чувате. Не вярвайте за нацистите, фашистите и националистите. Това са пълни глупости. Това са лъжи“. Войната е безсмислена. Убиваме се един друг, за да ощастливим един единствен човек и неговите амбиции да възстанови своята империя. Това е огромна грешка, която коства хиляди украински и руски животи.

Какво бихте казали на българите, които ни гледат в момента и на украинците, които избягаха от войната и са тук сега?

- На българите искам да кажа: „Благодаря Ви много за гостоприемството! За големите ви сърца! Благодаря на всички, които подкрепяте Украйна в желанието си да спре войната. Надяваме се войната да не стигне никога до България, но вече знаем, че тя може да стигне навсякъде”. Искам да кажа на украинците, че ще направим всичко възможно да спрем войната. Надяваме се руските войници да си тръгнат сами, но ако не стане, ние ще ги изпратим обратно у дома. Нямаме друг избор. Надявам се, че всеки един от 40-те милиона украинци тук, но и извън страната, продължава да вярва, че мирът ще се върне в Украйна.

Как мечтаете да изглежда градът Ви в бъдеще – тогава, когато войната няма да я има вече?

- Имахме огромни планове за това лято. Тук сме организирали финалния мач от Шампионската лига, музикалния конкурс Евровизия се проведе в Киев преди няколко години. Моята мисия беше да върна колкото се може повече ветерани от войната в родния им град. През лятото бяхме подготвили голям турнир по мини футбол тук. Всички планове са разрушени. Градът тотално се промени. Живеем в изцяло различна реалност. Надявам един ден нормалният живот да се завърне. И да не мислим за оръжия и за смърт, а за това как да развием града си. Украйна е европейска страна - с нашата история и манталитет, географски също сме в Европа. Надявам се един ден да осигурим европейски стандарт на живот за всички хора в Украйна. Това е нашата цел.

Марина Цекова: Благодаря Ви за това интервю, г-н Кличко!

Виталий Кличко: Благодаря Ви за помощта към Украйна! Заедно сме по-силни!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега остава да сподели

    194 34 Отговор
    кое е "Нищото" на света. Той и брат му, Зелената еуглена или ?

    Коментиран от #48, #69, #121

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Съдете сами

    50 209 Отговор
    Украйна ни е благодарна и го казва. От Русия получаваме само гнусни критики.

    Коментиран от #96

  • 4 Стоян Александров

    233 43 Отговор
    Пуснете мирните и покварени от Вас жители на Киев да напуснат и тогава да те видим бе мъжкарю. Ди 24 часа бас ловя сте приключили всичко. И помен няма да има от Вас. Такъв си мизерник, че няма на къде повече. Спри с наркотиците. Z

    Коментиран от #87

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Скъпа Ани

    174 13 Отговор
    Като пуснеш в неделя една статия за Плевню, Бикчето, Дуловската, Физкултурника, Белките, банкянския бабаит, и така ми оправяш неделята че искам да се хвърля в язовира! Вземи си поука и не разваляй на хората рахатлъка в неделя, с развалени работи!
  • 7 Пацо

    38 187 Отговор
    Евала ! Голем си !
    Само бой по рашистите орки !

    Коментиран от #16

  • 8 Тяната

    129 14 Отговор
    По полека,дишай дълбоко
  • 9 Скрипта на цековата

    122 9 Отговор
    да не идва от козяк? Въпросчетата вътре подредени ... все едно плевню говори
  • 10 Геро

    18 125 Отговор
    Железен !

    Коментиран от #195

  • 11 ТО-220

    163 13 Отговор
    Ша кажа на руснаците да те питат дали да влязат в Киiв.
  • 12 гост

    169 16 Отговор
    Управленците на укрите са по-нахални от макетата! Светът им е длъжен за всичко ! Ореваха орталъка, но не реват когато вземат зелените гущери!
  • 13 РЕАЛИСТ

    155 16 Отговор
    Кличко казано е " Никога не казвай никога и " Голям камък хвърли, голяма дума не казвай" Ама отде акъл в боксьорска глава.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Anonim

    106 13 Отговор
    Човека с половин мозък не дава
  • 16 Жоро

    43 7 Отговор

    До коментар #7 от "Пацо":

    Паци колко му е голем? Достатъчно ли? Имаш удоволствие от допира ли
  • 17 1234

    113 15 Отговор
    Този ще бъде участник в Трибунала против укрофашагите в Москва. Беше един от идеолозите и организаторите на преврата от 2014 г..
  • 18 Дъ Крава 🐄

    125 10 Отговор
    Тва като това дето си върнахте Херсон. Втори ден вече е ваш, а този дето го твърди избяга от Лвов в Краков . Та и ти така. После ще избягаш в Германия и ще викаш че Киев е ваш. Видимо е че си глуповат човек, кога Русия е тръгнала на някъде и не е стигнала до където е тръгнала
  • 19 !!!?

    114 14 Отговор
    Много ги жали Путин! Трябваше да ги занули, така или иначе ония западни женчовци си циврят по команда!
  • 20 Мустафа

    56 20 Отговор
    Толко го уважавах и харесвах като спортист...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да живее Украйна

    16 126 Отговор
    Истински мъж и патриот. Слава Украина

    Коментиран от #136

  • 23 Джок Съдбата

    16 98 Отговор
    Какво стана с дългия 650 километра руски конвой на север от Киев ? Какво стана с "до 2 дни превземаме Киев"? :D

    Коментиран от #29, #34

  • 24 РЕАЛИСТ

    89 10 Отговор
    Само преди месец друго говореше. Даваха жители на Киев и казваха, че всичко е спокойно и Русия никога няма да влезе в Украйна. Сега викат, че я Киев няма да влезе. Поживем, увидем.
  • 25 защо

    57 8 Отговор
    като че ще му искат раазрешение - скоро ще има друго да говорите
  • 26 Мохамед Али

    88 6 Отговор
    Пак ще приказваме края на Април месец . Ама ти няма да остане до последно в Киев ами ще тичкаш на запад . Обаче обикновените хора ще останат в един разрушен град заради такива като тебе .
  • 27 Z MAN

    74 6 Отговор
    ХОХЛАТА НЕ Е ЧОВЕК - ДАРВИН
  • 28 Бачи Кики

    65 6 Отговор
    Абе за кво ги бие дядя Путя тия? Ядосали са го нещо?
  • 29 Някой

    30 5 Отговор

    До коментар #23 от "Джок Съдбата":

    Ами спряха по пътя дати се порадват толкова им харесало има отзиви чак в тубата, от танк на танк чак палатки те си обикалял не ет срам бе да ги бавиш твойте ласки
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 До г-н Кличко

    58 5 Отговор
    Г-н Кличко,майче никой няма да влиза във вашия град.Щото в крайна сметка ще останете само Киевска Украйна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Руснака е тъп и страхлив

    16 76 Отговор
    Вижте им преЦедента. Страхливо джудже, скрито в дупка в собствения си дворец, страхуващ се даже от децата си.

    Коментиран от #45

  • 34 РЕАЛИСТ

    76 8 Отговор

    До коментар #23 от "Джок Съдбата":

    Да не са балами руснаците да влизат урболешката в град , който е изграждал с месеци противотанкови укрепления. Помниш ли , как израелските танкове се насадиха на укрепленията на Хизбула и там изгорени си останаха. Спокойно и Киев ще падне. И градове с по големи юнаци да превземали руснаците. Никой няма по голям опит в тая работа от тях
  • 35 Д'мин

    70 5 Отговор
    "Контраатаките" на украинците вървят около Суми и на юг от Никалаевка. Руски сили са изтеглени и от двата района и насочени към създаването на чувал в Донуцк на украинската групировка. Вероятно сателитите на Мъск подсказват на украинците за предислокацията на руските войски. В Туитър върви 52 секунден клип как украински военни свалят от бус трима руснаци, питат ги имали от тях офицери и ги прострелват в краката. Нечовешко, нацистко!
  • 36 Kcaniba

    72 7 Отговор
    Кличко, жителите на този руски град са окупирани от ругалски бандери и нацифицирана лумпмен младеж, платена со сорос пари!! А можеше са остане в историята като един велик спортист и вдин от най добрите боксьори!! Но, уви, ницмзъма и него го претопи!!
  • 37 !!!!!!

    58 4 Отговор
    Виталий това не е бокс
    Не влузаи в ролята на ален прост:)))
  • 38 Къв бой

    68 5 Отговор
    Ще ядеш ти.....къв,то не си ял през цялата си спортна кариера.Продажник
  • 39 Иван

    39 5 Отговор
    Маймун, Джон Демянюнг е по-велик от тебе.
  • 40 Похвално

    64 5 Отговор
    Какъв патриот си надявам се че не си скрил и синът ти който е годен за военна служба и си го пратил да отбранява Киев както призоваваш и други украйнци да го правят а иначе знем че сте по приказките със Зелето
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Щам

    74 7 Отговор
    Кой ти вярва бе кличо, само мисирките май! Признай че си нацистолюбец!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иво

    53 5 Отговор
    Нацито с пихтия вместо мозък пак се е налмъркало.
  • 45 Иван

    32 4 Отговор

    До коментар #33 от "Руснака е тъп и страхлив":

    И е наденал зелена тениска.

    Коментиран от #61

  • 46 Търновец

    62 8 Отговор
    Смятам че Зеленски и Кличко трябвa да бъдaт съдени от военен трибунал – още в самото начало на военните действия тe трябваше да евaкуират цивилнoто население на гpадовете – и cам Путин ги призова – Украински снайперисти използувaт населени жилищни сгради, a на цивилните е заповядано да пpавят коктейли Молотов – aз гледах на “….” как цивилни Украинки пpавят коктейли Молотов – как няма да има “цивилни” жеpтви? Зеленски, Кличко и други любимци на Виkи Нюланд използувaт цивилнoто население на гpадовете за да останат на власт. Ako Украинa няма пари – трябваше Зеленски да се обади на Международния Чеpвен Кръcт и Агенцията по бежанците в ООН – и те да оргaнизирaт евакуацията в Западна Украйна на цивилнoто население. Украинa се упрaвлява от Виkи Нюланд – пионките Зеленски и Кличко се държаха крайно предизвикателно c Русия и веднага след като Русите реагираха Северен Поток 2 биде спрян, a цените скочиха, за радост на няколко банкери от USA. А ЕС вече плаща на Зеленски и дава оръжие, и вече се говори за план Маршал за Украинa – поне 100 млр. Евро – Зеленски, Кличко ще решават в кого ще отидат .

    Коментиран от #58, #92

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Буца

    12 58 Отговор

    До коментар #1 от "Сега остава да сподели":

    Най важното е че Украинците историята ще ги помни за хилиди години за героисма и саможертвата си както помни и Спартанците повече от две хилядолетия. Тебе путински трол и приживе вероятно нито майка ти те помни, ще изчезнеш малък и незначителен както си бил винаги.

    Коментиран от #84

  • 49 Русофил идиот

    16 41 Отговор
    Керам Манукян :
    Пил съм с много руснаци. Руснака умира да му говориш на руски и да го черпиш с арменски коняк. Когато се напие излива душата си и става максимално искрен. Та ще ви разочаровам малко - руснака никога не е смятал българина за брат. Руснаците смятат българите за татари, монголци, черкези, тюрки и всичко друго, но не и техни братя. От България си харесват два града - Бургас и Варна. Всичко останало смятат за "пътят към Белград". Сърбите са им голямата любов, тях смятат за братя. Дори когато Тодор Живков предлага България да стане 17 република в СССР, те приемат идеята му за безумна, защото много добре знаят, че всяка държава, империя или съюз с българите, рано или късно се разпада 🙂 Та не знам, защо толкова го развявате това руско знаме и защо е това сервилничене, приклякване и навеждане? За Руснаците не сте братя. И сестри не сте. Даже и за далечени роднини не ви смятат. За тях сте сервитьори и бармани по морето. Запомнете го и спрете да им се натискате толкова.
  • 50 Ужас

    39 7 Отговор
    Винаги съм подкрепял герб, но Плевнелиев е голем боклук дето е против Русия. Евала на Петков, че не дава оръжия на Украйна. Не искам герб ако са слуги на САЩ. Никой не ти иска Крим, просто вие не спазвате минските споразумения. Спазете ги и Русия си тръгва още днес. Това иска Путин. Вие сте нацисти щом 8г.избивате руснаци
  • 51 Иван

    21 5 Отговор
    Маймун, и бившия президент на Израел е по-велик от тебе......изнасилил е пет жени.
  • 52 Жена

    33 7 Отговор
    Еее... само тоз дебил не се беше изказал!
  • 53 Пепа Чевръстата

    10 32 Отговор
    А бе ЛИЦЕМЕРИ ЖАЛКИ , забравихте ли ГОЛОДОМОР в Украйна . Как искате да Ви обичат украинците. Защо не нападате Аляска нали и тя е ваша или Ви треперят гащите

    Коментиран от #95, #99

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пако

    35 4 Отговор
    В ТАЯ БИТА ТИКВА КОЛКО ЛИ МОЗЪК ИМА.
  • 56 111

    6 28 Отговор
    Много бот и трол коментира тука, големи ватенски любители ... хаха, оправиха БГ, сега световна политика ... руснаците били най силната армия .. хаха, най новата, най гладната, крадлива и невъоръжена да .. но другото сине древно руски митове и легенди.
  • 57 Драк

    22 2 Отговор
    Тогава си слагай боксовете ръкавици и памперсите .
  • 58 1234

    33 7 Отговор

    До коментар #46 от "Търновец":

    Няма да има план Маршал, защото няма да я има фашистка Украйна. Руснаците ще управляват там.
  • 59 Щщщщ

    2 12 Отговор

    До коментар #54 от "Росен":

    Ами вие защо не бяхте там и горите украйски знамена и откъде сте сигурен че там са били само украинци ...
  • 60 1234

    35 2 Отговор
    Русия направи братята олигарси Кличко милионери,като излизаха на ринга по света,публиката креще Расия,Расия а не Украйна, Украйна,и винаги са искали долари а не гривни
  • 61 Цък, не мойто момиче. Тея лафчета

    3 19 Отговор

    До коментар #45 от "Иван":

    от детската градина актуални ли са в руското ви клубче, госпожице Иван, от руснак E 6 A H
  • 62 Помощ за Украйна ?

    34 3 Отговор
    "Съпругата на бившия народен представител на Върховната Рада Игор Котвицки на 14 март се опита да изнесе 28 милиона долара от Украйна през контролно-пропускателен пункт на границата с Унгария. В същото време съпругът й отрече тази информация, заявявайки, че съпругата си тръгва да организира раждането и вече е вкъщи." Мислите ли че това е единичен случай ?
  • 63 Кики

    30 5 Отговор
    Нацистки боклуци,......иди да си играеш в някде в Америка и да слугувате с брат ти на семейство Байдън, избихте народа си...

    Коментиран от #72

  • 64 big

    24 5 Отговор
    Не се притеснявай, ще влязат! Какъв ще бъде града, зависи от теб и фашагите: втори Мариупол или да се съхрани като Херсон и Мелитопол като пример!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Тонев

    38 2 Отговор
    Украинци развяват украинско знаме на украинско шествие във Варна. Гледайки знамената и възгласите на самото шествие, първо, същото не беше мирно, а призоваваше за насилие, сексуални закани към всеки, който не е с нацистката хунта в Киев и тук таме се виждаха знаците на Азов. И второ, запитах се дали съм в България. Пяха украински песни, псуваха на украинско-руски и се държаха като в завладяна от тях държава.
  • 68 Пепа Чевръстата

    8 21 Отговор
    Митинга в София Беше искрен и честен.Едно време Задължително ни караха на манифестации и после викаха "Ето народа как сё радва на Партията" .Който отсъства - черна точка

    Коментиран от #73

  • 69 ХАХАХА

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сега остава да сподели":

    СЕКТА ПРОМИТ МОЗЪК ТАКА Е КАТО НЯМА ТОК И ИНТЕРНЕТ И ВРЪЗКА С НОРМАЛНИЯ СВЯТ ,А СЛУШАТ САМО -ФАШИСТКО АМРИКАНСКА ПРОПАГАНДА И БЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ!СМЪРТНИК НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО В ТОЗИ МАФИОТ И ФАШИСТ!

    Коментиран от #140

  • 70 И този

    26 3 Отговор
    Е Един Украйнец незнам колко известен факт е че роден в Киргизтан
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ДоРусоРобите

    9 11 Отговор

    До коментар #63 от "Кики":

    иди му го кажи Очи в Очи, мишко, много си смел тука ..................
  • 73 Искрен казваш

    11 0 Отговор

    До коментар #68 от "Пепа Чевръстата":

    Колко от присъстващите бяха чужди граждани 50% 60% 70% колко
  • 74 карамфила

    26 3 Отговор
    "Виталий Кличко: Като кмет на Киев и жител на този град, руските войници за нищо на света няма да влязат тук" Е и какво ще направиш когато руските войници превземат Киев?Те на Раихстага набиха знаме че на една окраинска кочина няма да набият руското знаме.Рано или късно и това ще стане,днес,утре след седмица,тъй че ги чакайте с хляб и сол за да си спасите мизерните еврейски душици.
  • 75 Подкрепяш Путин

    9 29 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
  • 76 Само питам

    6 21 Отговор
    Браво Кличко нека в Кремъл си сверят часовника.Ако ги слуша човек в Украина ядат живи хора . Без Украйна щяхте ли да стигнете Берлин бе орки жалки?
  • 77 Истината

    6 14 Отговор
    Чувството, което украинците изпитват към Русия е описано много добре преди повече от век от Лев Толстой в повестта Хаджи Мурат :"Чувството, което изпитваха всички чеченци — от мало до голямо, — беше по-силно от омраза. Това не беше омраза, а непризнаване на тия руски кучета за хора и такова отвращение, погнуса и недоумение пред безсмислената жестокост на тия същества, че желанието да ги изтребят, както желанието да се изтребват плъхове, отровни паяци и вълци, беше чувство тъй естествено, както чувството за самосъхранение."
  • 78 КОЙ

    13 2 Отговор
    Те пита теб бе, Носорог. Много са те били по празната глава! Само с мерак не става.
  • 79 Гого

    31 3 Отговор
    Абе той и кмета на Мариопул ги говореше същите работи, ама чеченците го изгониха заедно нацистите от АЗОВ. И нека интервютата с такива да са по кратки, че тук си имаме достатъчно проблеми, за които никой не пише. Цени растат на всичко, икономиката куца бежанци и т.н. То вече заради войната ме е страх и консерва да си отворя, защото ме е страх, че и от там ще излезе Зеленски и ще държи реч.

    Коментиран от #82

  • 80 Джохар Дудаев

    3 23 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!
  • 81 Истината

    7 22 Отговор
    Антиукраинската истерия обхванала русофилите изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка и всеки може да се увери.

    Коментиран от #104, #117, #118, #154, #159

  • 82 А бе Ко стана...?!

    22 0 Отговор

    До коментар #79 от "Гого":

    С...Ковида...?!?!Само за ,,успехите" на украинската армия и укрофашистите-Бандера и Азов слушаме и четем ...

    Коментиран от #88

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ШИБАНГЕРП

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "Буца":

    боико ти ли си защото буцата е просто буца пръст на гроба на боико
  • 85 Пепа Чевръстата

    1 21 Отговор
    Дори Г. Димитров го е казал : Българите не са ВАРВАРИ!!!! Правилно баЙ Георги твоите хора са ВАРВАРИ, Тези в Кремъл.

    Коментиран от #90, #160

  • 86 Бимби

    22 1 Отговор
    Много са го били по главата, затова така говори. Не е виновен, така го карат извънземните. Той ако види руското знаме в Киев, ще каже, че не е вярно.
  • 87 Мунчо

    3 21 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Ти спри вече с тез рубли от Мутрофанова

    Коментиран от #130

  • 88 карамфила

    16 0 Отговор

    До коментар #82 от "А бе Ко стана...?!":

    Путин уби Ковида.
  • 89 Кличко, не зависи от теб, нито щете

    20 1 Отговор
    Питат!! Похвали се, че сте убили с брат ти 6 Руски войници, е за това вече ще те"питат"!! И няма дасе боксират с теб, ще избягаш навреме!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Киро

    9 0 Отговор
    Така си мислиш само. Куха лейко.
  • 92 Алоууу

    0 13 Отговор

    До коментар #46 от "Търновец":

    И кой си ти да смяташ,рублолизец
  • 93 Виталия Винокурова

    14 1 Отговор
    Кличко слагай шортите и боксовите ръкавици и отивай на война с Русия. Нали това искате ?
  • 94 Стоев

    21 3 Отговор
    И въпросът ми отново е: ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ НАЦИСТИ? Не клети и бедни бежанци, а хиляди, които в Украйна поругаваха български паметници и наричаха българите там „организми“. Защо подкрепяме неонацизма? Защо подкрепяме биологичните лаборатории там? Защо подкрепяме убийствата на деца в Донбас?

    Коментиран от #108

  • 95 Аляска

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Пепа Чевръстата":

    Са я продали отдавна.
  • 96 някой

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Съдете сами":

    Вероятно , защото се държим като подлоги ?
  • 97 Пепа Чевръстата

    4 13 Отговор
    Ами защо Путин не излезе срещу Кличко очи в очи ?

    Коментиран от #101

  • 98 ВСУ ПОШЛИ В АТАКУ!!

    3 16 Отговор
    УКРАИНСКАТА АРМИЯ ОСВОБОЖДАВА ГОРОД ЗА ГОРОДОМ...
    СЛАВА,...СЛАВА,.. СЛАВА УКРАИНА
  • 99 РЕАЛИСТ

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "Пепа Чевръстата":

    Не бързай. Едно по едно. И редът на Аляска ще дойде. По РТ подготвят хората. Даваха как има още останали руски корени там и че е част от Русия.

    Коментиран от #107

  • 100 ivan

    11 1 Отговор
    Този е олигарх ама не Руски, това са също лапачи на готови пари

    Коментиран от #103

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 В.В.П.

    20 3 Отговор
    Виталио,е шеф на нарко картела в Киийв,,убиваше хора по Майдана..С тръба..Той сам се хвали.Сега вече е късно да се говори за. руснаци и укри и за равносметка.Безсмислено беше да скачате ,и врякате ,който не кача е московец,,и да стреляте по Донбас,..и слава Осраина Братята не правят така ..Изт Украйна ,руските я искат .Всичко е по план
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 124

    15 0 Отговор
    Нарко и проституция, доходно за Кличкови...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Пепа Чевръстата

    3 13 Отговор

    До коментар #99 от "РЕАЛИСТ":

    На Аляска мечките ще посрещнат Орките с Китайски карамфили.

    Коментиран от #109

  • 108 Стелт

    2 18 Отговор

    До коментар #94 от "Стоев":

    Стоев, подкрепяме неонацизма защото това е по малкото зло от комунизма. Сега разбра ли или трябва пак да повтарям?
  • 109 мисира

    10 0 Отговор

    До коментар #107 от "Пепа Чевръстата":

    фъкю

    Коментиран от #114

  • 110 ИДВА СЕЗОНА НА УКРАИНСКИТЕ ЛЮБЕНИЦИ

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "УКРАИНСКИ ЛЪВОВЕ":

    УКРАИНКИ ЩЕ СЕ РАДВАТ ТОВА ЛЯТО НА ЧЕРНИТЕ СОЧНИ ПЕЧАТИ НА БУРГАЗЛИИ :))) ПЪК МОЖЕ ДА ИМ СЛАГАМЕ И ДВА-ТРИ ЕДНОВРЕМЕННО ... МАСТИЛО МНООООГО
  • 111 лол

    14 4 Отговор
    Хайде прочетете още веднъж тая глупост:

    "Като кмет на Киев и жител на този град, руските войници за нищо на света няма да влязат тук"

    Според вас има ли смисъл в написаното?
  • 112 Иван

    11 0 Отговор
    Явно много са те били по главата и не се усещаш какви глупости дрънкаш!
  • 113 Русофил идиот

    5 18 Отговор
    Керам Манукян :
    Пил съм с много руснаци. Руснака умира да му говориш на руски и да го черпиш с арменски коняк. Когато се напие излива душата си и става максимално искрен. Та ще ви разочаровам малко - руснака никога не е смятал българина за брат. Руснаците смятат българите за татари, монголци, черкези, тюрки и всичко друго, но не и техни братя. От България си харесват два града - Бургас и Варна. Всичко останало смятат за "пътят към Белград". Сърбите са им голямата любов, тях смятат за братя. Дори когато Тодор Живков предлага България да стане 17 република в СССР, те приемат идеята му за безумна, защото много добре знаят, че всяка държава, империя или съюз с българите, рано или късно се разпада 🙂 Та не знам, защо толкова го развявате това руско знаме и защо е това сервилничене, приклякване и навеждане? За Руснаците не сте братя. И сестри не сте. Даже и за далечени роднини не ви смятат. За тях сте сервитьори и бармани по морето. Запомнете го и спрете да им се натискате толкова.
  • 114 Пепа Чевръстата

    1 5 Отговор

    До коментар #109 от "мисира":

    Долу имам татуировка на Ленин а познай брадата му къде е ?

    Коментиран от #163

  • 115 чебуРашка

    4 14 Отговор
    ПУТКИНСТАНСКИТЕ МАНИПУЛАЦИ СА ПРЕКАЛЕНО ЕЛЕМЕНТАРНИ, КАТО..КОМУНЯГО-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В МОСКАЛ!😂 ВСИЧКО КОЕТО ДАВАТ Е..ПАНОРАМНИ КАДРИ, РУСКИ ВЕРТОЛЕТИ И КЛИПОВЕ С РУСКИ Г-ЕЙ АСКЕР?!?😂НОКЪДЕ НЯМА ЗАПИСИ НА РЕАЛНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ!😂
    ГЛЕДАЙТЕ В ТУБАТА КАКВО ОСТАНА ОТ .. ОРКИТЕ НА ПУТЬО, ...ВЯРВАЙТЕ НА ...ОЧИТЕ СИ А НЕ НА .... ПУТЬОВАТА ПРОПАГАНДА 😂
  • 116 Клечка

    5 6 Отговор
    Преди бил зомбиран от съветската пропаганда, сега зомбиран от сатанаиловата пропаганда. Е тя разликата между комунизма и фашизма е една крачка. Кличко геройски е направил тази крачка. 5355
  • 117 лол

    17 6 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Какви етнически украинци бе, илитерат? "Украйна" означава "в покрайнините". Тази територия някога е била в покрайнините на руската империя. Държавата Украйна съществува от 1991. Аман от неграмотни лапета.

    Коментиран от #119, #124

  • 118 Заварчик

    3 6 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Няма село Шипка в България.
  • 119 Щурю

    1 16 Отговор

    До коментар #117 от "лол":

    Киев и Киевска Рус, са основата на Русия Беларус и Украйна .русия трябва да е колония на Украйна и това ще стане .разпада на самоварите е неизбежен

    Коментиран от #125

  • 120 Обективен

    12 5 Отговор
    Ако искат ще влязат веднага с няколко ракети и всичко приключва . Просто не искат

    Коментиран от #129

  • 121 Щурю

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Сега остава да сподели":

    Путин е нищото, дано се срещнат някога на саме ,само за митутка
  • 122 Княз Меншиков

    3 17 Отговор
    На всички комунисти да кажа какво ще направи Русия. Ще погърми още малко по градовете на Украйна и ще подвие опашка, Путин ще изкара виновни всички около него и като Кутузов на Бородино ще обяви, че с изтеглянето е спечелил войната
  • 123 yordan

    10 3 Отговор
    ще го изравнят с земята като мариопул,пуснете хората а не се крийте зад тях и се бийте нали сте мъже,ама знаете какво ще се случи ,освен да ревете по скайпове из бункерите за друго не ставате
  • 124 Пепа Чевръстата

    5 16 Отговор

    До коментар #117 от "лол":

    Когато в 880 г. е имало Киевска Рус, в Москва и в Петербург не е имало и КЬОРАВО МАГАРЕ Прочетете нещо различно от в-к Септемвриче

    Коментиран от #128

  • 125 лол

    13 2 Отговор

    До коментар #119 от "Щурю":

    Киевска РУС, както сам казваш. Не Украйна. Украйна е създадена от Ленин, като УССР, а през 1991 става суверенна държава. Факти.

    Коментиран от #135

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ФАКТИ

    19 4 Отговор
    Украйна е блатото в което ЕС потъна с любезното съдействие на САЩ.
    Икономиката на ЕС затъва цените на горивата се вдигат а оттам и цените на храните и на всичко останало. Украйна затъва в дългове закупувайки американско оръжие а някои хора в САЩ печелят от продажбата му. А ЕС харчи пари за помощи на Украйна.
  • 128 лол

    14 1 Отговор

    До коментар #124 от "Пепа Чевръстата":

    Опитай четене с разбиране. Това "РУС" от Украйна ли идва? Тъп ли си?

    Коментиран от #133

  • 129 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 14 Отговор

    До коментар #120 от "Обективен":

    Искат ама не им стиска защото търпението на САЩ не е безгранично и може империята на Путиновите орки да приключи
  • 130 Гунчо

    9 1 Отговор

    До коментар #87 от "Мунчо":

    А ти спри с тези вибратори от Кирчо.
  • 131 Ха ха

    18 0 Отговор
    Като се сетя че командващия украинските войски се казва Москаленко и ме напушва смях!

    Коментиран от #139

  • 132 Професионалист

    16 2 Отговор
    Съчувствие на мирните граждани на Украйна, но не съм сигурен това ,което казва дали е истина.Журналистката защо не го попита какво мисли за убитите от украиците мирни жители на Донецка и Луганска области,а те не са никак малко.За 8г.са около 15000 души.
  • 133 Пепа Чевръстата

    0 14 Отговор

    До коментар #128 от "лол":

    Ако Ви слуша човек излиза че белите мечки и те са Руски патент

    Коментиран от #134

  • 134 лол

    12 0 Отговор

    До коментар #133 от "Пепа Чевръстата":

    Ако ме слушаш, вероятно ти се причува. Тук пишем, не говорим.
  • 135 Гоце

    1 16 Отговор

    До коментар #125 от "лол":

    Киев създава русия и той ще я разруши. А пропагандистите казват че Ленин и азбуката е създал жалки тролове. Жалко че САЩ са победили Хитлер той е знаел какво трябва да направи с Орките
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Пепа Чевръстата

    0 15 Отговор
    Орките понеже са ГЛАДНИЦИ си измислят причина да влязат в Украина.Хапва им сё украинско житце и други работи
  • 138 1111

    11 1 Отговор
    "вече убих няколко руснака. Снощи около 6 руснаци,без оръжие,само с една най обикновена желязна тръба“, заяви пред „Скай Нюз“ Виталий Кличко
  • 139 Анализатор

    1 11 Отговор

    До коментар #131 от "Ха ха":

    Сети се как се казва президента на ушанките и ще се напикаеш от смях
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Винокурова

    3 6 Отговор
    ах ох, как искам тоя здравеняк Кличко да ме обладае, давам всичко от себеси да го задоволя, оооооххх

    Коментиран от #158

  • 142 До 124

    16 1 Отговор
    Много си невежа.През 880г.наистина е имало Киевска Рус,но тя е нямала нищо общо с Украйна,а е била столица на руското княжество и част от Русия.
  • 143 Да живее българия

    1 8 Отговор

    До коментар #136 от "Да живее Русия":

    Пълен " тормоз" е Путин ако разбираш какво означава на езика на орките
  • 144 Пепа Чевръстата

    1 11 Отговор
    Сфинкса в Египет да не строен от орките в чест на Путин ???????

    Коментиран от #152

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 САТЪРА НА ХАНА

    11 0 Отговор
    ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ КЛИЧКО ХАЗАР ...
    СМЪРТЕН ВРАГ НА БЪЛГАРИТЕ
  • 148 бокс

    13 2 Отговор
    Значи скоро няма да си вече кмет на Киев и няма да си жител на този свят. Ще те изпратят в небитието руснаците заедно с другарчетата ти бандера нео фашисти. Ще ти откъснат мръсната глава защото си помисли че си много важен фактор. Ние няма да страдаме за това че ще ви избият. Да бяхте се смирили и разкаяли по Христа и да бяхте търсили мира, но не би. Чакаме да те убият като псе.
  • 149 Статистик

    2 15 Отговор
    Руската армия вече официално се отказа да денацифицира Украйна, Зеленски явно не и пречи вече и ще съсредоточи усилия над Донбас.
    Скъпи путлерофили, какво стана, гроздето май е кисело. Какви са новите опорки!?
    П.С. преди бяхте жалки и противни, но вече сте просто жалки и смешни ;)
  • 150 Реалист

    7 1 Отговор
    после да не пее друга песен:) бате л..... т. д. я.:)
  • 151 САТЪРА НА ХАНА

    11 2 Отговор
    СКОРО ОСНОВАНИЯ ОТ БРАТА НА ХАН КУБРАТ
    ...
    ГРАД КИЙОБА - КИЙЕВ , ЩЕ ИМА КМЕТ ХРИСТИЯНИН
    ...
  • 152 Не е точно така

    12 1 Отговор

    До коментар #144 от "Пепа Чевръстата":

    Укрите са изкопали Черно море за да идат до Египет да строят пирамиди.И ,за съжаление твое,това са думи на украински учени.По "гениалност" надминават и макетата .

    Коментиран от #157

  • 153 Роналд Рейгън

    14 2 Отговор
    Нашата журналистка малко едностранни въпроси му е задала,аз ако бях на неино място щах да го попитам--г-н Кличчко ,а когато онези хорица в Донбас,в продължение на 8 години живееха по същият начин,по който вие сега,в разруха и децата им израснаха по дупки и мазета,защо не проявихте тази човечност за която говорите сега?Защо бе г-н кмете никой не се сети да отиде при тях,да ги попита какво искат и всичко да се реши за дни,а вместо това изпратихте бесните си кучета от Азов,Айдар и Десен сектор да ги мачкат.Абе г-н кмете,не се ли сетихте ,че рано или късно търпението на РФ ще се изчерпи и ще ви удари с такава сила,че свят ще ви се завие,както и стана или си мислехте,че САЩ като стоят зад вас може да вилнеете на свобода.Гн кмете не заете ли историята,тя не ви ли научи,че РФ не се страхува от никого,че тази държава е прегазила най големите империи в най големият за тях зенит и слава, а сега ревете,ами всяко действие си има първопричина.Значи некакъв ром в продължение на 8 години тормози малко българче,най накрая се появява роднина,троши глава,ръце,крака на въпросният ром и той започва да риве за помощ и човечност
  • 154 Още една истина

    15 1 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Според Степан Бандера автентичните украинци са със скандинавски или протогермански произход, но за съжаление са се смесили със славяните в лицето на руснаците. Затова Киев наричаше жителите на Донбас "нечовеци", което напомня на расовата теория на нацистите. Създадената ин витро "украинска нация" е въоръжена с расовата теория на Степан Бандера и е конструирана да унищожава рускоговорящите славяни.
  • 155 САТЪРА НА ХАНА

    9 1 Отговор
    уКРАИНЦИТЕ НАРИЧАТ РУСНАЦИТЕ И ТАТАРИ - ПОНЕЖЕ БИЛИ СМЕСЕНА КРЪВ С
    ВОЛЖКИТЕ БЪГАРИ
    ..... ...... СЪЩОТО ПРАВЯТ И АЛБАНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
    .... И ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ДЕНАЦИФИКАЦИЯ :))
  • 156 наско

    10 1 Отговор
    кличко как се опитва и той да ни промива мозъците като западната пропаганда...лежал си Путин да диванчето и изведнъж погледнал картата и решил,що да не вземем украйна пък после и полша пък после и нигерия,путин сега ви дере по съвсем други причини
  • 157 Пепа Чевръстата

    1 4 Отговор

    До коментар #152 от "Не е точно така":

    Разбрах добре , а Путин Като клекнал и "направил " п в Крим и затова му сё свиди

    Коментиран от #166

  • 158 Виталия Германова Винокурова

    4 1 Отговор

    До коментар #141 от "Винокурова":

    Не ми пиши с ник-а!!! Тоя бих го гръмнала, смотани предатели не търпя !

    Коментиран от #161

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Бягай да тарашиш

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Пепа Чевръстата":

    чантите на бабите на женския пазар.
  • 161 Пепа Чевръстата

    1 6 Отговор

    До коментар #158 от "Виталия Германова Винокурова":

    Не те знам Ти агент ли си ?

    Коментиран от #165

  • 162 Пепа Чевръстата

    0 6 Отговор
    Орки Чак в България сё чува че чарвата Ви куркат на гладно.Обед стана
  • 163 Хавте ма!

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "Пепа Чевръстата":

    Марибо мангес?

    Коментиран от #164

  • 164 Пепа Чевръстата

    1 2 Отговор

    До коментар #163 от "Хавте ма!":

    Хасму минч

    Коментиран от #170

  • 165 Виталия Германова Винокурова

    3 1 Отговор

    До коментар #161 от "Пепа Чевръстата":

    Не съм агентка, не смятам и да бъда. Зная много, защото съдбата ме е срещала с такива информирани отлично хора.

    Коментиран от #167

  • 166 Виталия Германова Винокурова

    0 1 Отговор

    До коментар #157 от "Пепа Чевръстата":

    В Ялта сме родени близначки. Кака ми е туркиня от бебе, при Ердо в Турция, а аз българка тук в България !
  • 167 Пепа Чевръстата

    0 1 Отговор

    До коментар #165 от "Виталия Германова Винокурова":

    Добре дошла в СВОБОДНА България

    Коментиран от #168, #169

  • 168 Виталия Германова Винокурова

    2 1 Отговор

    До коментар #167 от "Пепа Чевръстата":

    Аз съм с официални бг документи, според които съм родена в България и отлично зная колко е свободна. Какво значи дошла ?!

    Коментиран от #173

  • 169 Пепа Чевръстата

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Пепа Чевръстата":

    България, моята РОДИНА НЕ Е БАЩИНИЯ НА НИКОГО . България е на Българите.

    Коментиран от #171

  • 170 Оооооооооооо, шукар!

    1 2 Отговор

    До коментар #164 от "Пепа Чевръстата":

    Камарав тут. Шукар граси дур мангела, шукар бури кар мангела.

    Коментиран от #174

  • 171 Виталия Германова Винокурова

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Пепа Чевръстата":

    Българи да искаш ? В руските и сръбските републики, в Турция и половината Европейски съюз, даже и в САЩ (Хари Труман). Освен Дуло има и род ВОКИЛ !
  • 172 ха ха

    4 2 Отговор
    бияч на мафията с официален пост ? мутро демокрацията , човешките права и войната , тоя свят тотално се е побъркал , отивам да търся куфарчето с бутона
  • 173 Пепа Чевръстата

    3 5 Отговор

    До коментар #168 от "Виталия Германова Винокурова":

    Аман от ОСВОБОДИТЕЛИ и приятели . Дай боже и Русия така да я освободят. Не искам да спя с мъжа си само с рарешение от Москва.
  • 174 Пепа Чевръстата

    0 2 Отговор

    До коментар #170 от "Оооооооооооо, шукар!":

    Хасму минч Ромайци
  • 175 Анализаторски

    3 9 Отговор
    Слушах интервюто на Кличко. Той използва термина "зомбирани" за описание на руската пропаганда по време на социализма. И е точно така. Като малки учехме, че през 80те години на миналия век в Съветския съюз ще дойде комунизма. А после разбрахме, че те, хората там не са имали какво да ядат. Явно никой не иска да бъде с Русия и понеже е така, тя най-безсрамно и цинично напада другите народи. Дано не намерят скоро предлог да дойдат в България.

    Коментиран от #176, #177

  • 176 Първо,

    5 1 Отговор

    До коментар #175 от "Анализаторски":

    в целия свят има комунистически партии. Второ, но нацистки и фашистки са забранени. Трето, само 18-20% от целия свят не искат да са с Русия. И четвърто, само наистина зомбиран от пропагандата човек може да напише това което си написал!

    Коментиран от #179

  • 177 Пепа Чевръстата

    2 6 Отговор

    До коментар #175 от "Анализаторски":

    Много се радвам че има хора с твоето мислене.Аз имам приятели в Русия но мразя имперското им мислене и лъжите им.От самите руснаци знам че са ни имали за Г . за на СССР

    Коментиран от #178

  • 178 Виталия Германова Винокурова

    3 4 Отговор

    До коментар #177 от "Пепа Чевръстата":

    Абсолютна неистина. Благодарение на СССР, България 1955 влиза в Организацията на Обединените Нации, създадена 1945 с Конференция в град Ялта п-в Крим.

    Коментиран от #181, #182

  • 179 Пепа Чевръстата

    0 5 Отговор

    До коментар #176 от "Първо,":

    По света Компартиите не са СТАЛИНСКИ!!!
  • 180 Истински И.диот

    7 2 Отговор
    Няма такива изродени хора, спортът може и да погубва човешките качества, вижда се наяве в тези индивиди. Живи са, но каква полза, след като мислите им са се увредили. За такива "спортисти" трябва да има възстановителни програми, а не да управляват хора и финанси.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Пепа Чевръстата

    3 5 Отговор

    До коментар #178 от "Виталия Германова Винокурова":

    По време на " Народния съд" загива Цвета на нацията.Под надзора на Лев Главинчев.Премахнати са всички неудобни.Кои са ВАРВАРИ ?

    Коментиран от #183

  • 183 Виталия Германова Винокурова

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Пепа Чевръстата":

    Какъв Народен съд 1955😂🙊? Голяма каша ти е в главата ?!?!

    Коментиран от #185

  • 184 Този е с половин мозък!

    5 5 Отговор
    И ти ли ще ги спреш бе мутробезмозъчна.Те не влизат още,защото не са изтребили фашистките елементи като теб,когато го направят ,и Азов и Бандера,останат само наименования без състав,ще влезнат в Киев и ще има пълна капитулация.

    Коментиран от #186

  • 185 Пепа Чевръстата

    0 1 Отговор

    До коментар #183 от "Виталия Германова Винокурова":

    Никъде не казвам че Народния съд 1955.Прочети по горе
  • 186 Пепа Чевръстата

    1 2 Отговор

    До коментар #184 от "Този е с половин мозък!":

    Защо републики е се отделиха от РСФСР?
  • 187 тъпанари

    3 2 Отговор
    дал господ, защо ви е разрушен град, просто изтрезнейте, големите мъжкари......
  • 188 Начо Крика

    4 2 Отговор
    Президент комедиант, кмет боксьор, кой знае какви са им другите политици
  • 189 Бацето

    3 1 Отговор
    И както казва народът,- освен през трупът ти!!!
  • 190 Спрете войната - Червената чума.

    1 2 Отговор
    БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА, ЕДНА БЕ ТИ ДОСТОЙНА ЗАРАД ТЯХ И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, БЯХА ! / Иван Вазов / .............................................................................................................................. УКРАЙНА, ДНЕС ТВОИТЕ СИНОВЕ УМИРАТ, ДНЕС ЕДНИЧКА СИ ДОСТОЙНА ТИ ЗА ТЯХ, И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, ЩЕ ОСТАНАТ...! ............................................................................................................................... УКРАИНЦИТЕ, ще се борят до последна капка кръв за своята независимост и за свободата на своя народ от поробителя фашист - Путин. БЪЛГАРИ, ние познаваме бича на петвековното робство - Да излезем всички по улици
  • 191 Спрете войната - Червената чума.

    1 1 Отговор
    БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА, ЕДНА БЕ ТИ ДОСТОЙНА ЗАРАД ТЯХ И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, БЯХА ! / Иван Вазов / .............................................................................................................................. УКРАЙНА, ДНЕС ТВОИТЕ СИНОВЕ УМИРАТ, ДНЕС ЕДНИЧКА СИ ДОСТОЙНА ТИ ЗА ТЯХ, И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, ЩЕ ОСТАНАТ...! ............................................................................................................................... УКРАИНЦИТЕ, ще се борят до последна капка кръв за своята независимост и за свободата на своя народ от поробителя фашист - Путин. БЪЛГАРИ, ние познаваме бича на петвековното робство - Да излезем всички по улици
  • 192 Спрете войната - Червената чума.

    1 3 Отговор
    БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА, ЕДНА БЕ ТИ ДОСТОЙНА ЗАРАД ТЯХ И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, БЯХА ! / Иван Вазов / .............................................................................................................................. УКРАЙНА, ДНЕС ТВОИТЕ СИНОВЕ УМИРАТ, ДНЕС ЕДНИЧКА СИ ДОСТОЙНА ТИ ЗА ТЯХ, И ТЕ ЗА ТЕБ ДОСТОЙНИ, МАЙКО, ЩЕ ОСТАНАТ...! ............................................................................................................................... УКРАИНЦИТЕ, ще се борят до последна капка кръв за своята независимост и за свободата на своя народ от поробителя фашист - Путин. БЪЛГАРИ, ние познаваме бича на петвековното робство - Да излезем всички по улици
  • 193 Не е за приказване

    2 2 Отговор
    Вижте физиономията на този и на брат му,и си правете изводи с какви бандеровци си имате работа!
  • 194 Спрете войната - Червената чума.

    3 4 Отговор
    .............................................................................................................................. УКРАИНЦИТЕ, ще се борят до последна капка кръв за своята независимост и за свободата на своя народ от поробителя фашист - Путин. БЪЛГАРИ, ние познаваме бича на петвековното робство - Да излезем всички по улици и площади на България, на масов протест срещу тази безумна война която отнема живота на невинни хора, най- вече на невръстни деца...! Трябва да бъдем солидарни с украинския братски народ в неговата неравна борба. Слава на украинските войни които удържат вече месец варварските атаки на окупаторите фашисти.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Пепа Чевръстата

    1 1 Отговор
    Ти бе Мекере Кремълско , защо наричаш хората нагаждачи.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 БОЙ ПО укро.утките!

    3 0 Отговор
    циони$тит€ $ащ(нато) и хазарит€-юд€и(управляващи украйна) Н€ $€ $ПРЯХА И ЗАПАЛИХА ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА!
    МНОГО Н€НАВИЖДАТ РУСИЯ И Н€ МОГАТ ДА ПРИ€МАТ НОВИТ€ Н€УДОБНИ ЗА тях Р€АЛНО$ТИ В СВЕТА-СЪЮЗА МЕЖДУ РУСИЯ и КИТАЙ!


    КЛИЧКО ЩОМ ТАКА ИСКА НЕКА ДА ЗАГИНЕ ГЕРОЙСКИ,А €вр€ит€ Щ€ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БОГАТ€ЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДИТЕ!

    АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ!
  • 199 адолф

    2 2 Отговор
    те няма да влязат но и ти няма да излезеш на собствен ход
  • 200 локомотива

    1 1 Отговор
    Бе кой си ти бе бъхлю,интелекта ти е колкото на маймуна,но това не е попречило на урките да те изберат за кмет.
Новини по държави: