Last news in Fakti

8 Април, 2022 17:23 780 11

Япония гони осем руски граждани

  • япония-
  • дипломати-
  • руски-
  • граждани-
  • външни работи-
  • министерство

Част от тях са дипломати

Япония гони осем руски граждани - 1
Снимка: БГНЕС

Япония ще изгони осем руски граждани, включително дипломати, съобщи агенция Киодо, цитирайки министерството на външните работи. Токио продължава да работи със САЩ и европейските страни за засилване на натиска върху Русия с цел спиране на инвазията ѝ в Украйна. Неотдавна САЩ и европейски страни обявиха, че експулсират руски дипломати, заподозрени в шпионаж и други дейности, противоречащи на дипломатическия им статут.

Говорителка на японското министерство на външните работи, цитирана от Франс прес, каза, че експулсирането е израз на възмущението на Токио от гибелта на много цивилни лица в Украйна и "абсолютно недопустимото" нарушаване от страна на Москва на международното право. Изгонените лица са дипломати от посолството на Русия в Япония и служители на нейното търговско представителство, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асиметрия

    8 6 Отговор
    Русия изгони 45 полски дипломати.
  • 2 Хихи

    11 13 Отговор
    Какви граждани са рашистите? Това са едни крепостни мужици...
  • 3 Уса

    12 5 Отговор
    Интереса клати феса и това не е истинското лице на Япония.Японците мразят американците до смърт.Бил съм в Япония и трябваше да казвам постоянно,че съм българин,за да получа нужното уважение.Преди повторното посещение учих японски само разговорно,за да прескоча неудобството при използването на англииски.Японския е като българския лесен за научаване за нас българите,но труден за писане.Важно правило в комуникацията с тях е,когато отсрещната страна говори да изчакаш до края,защото много често важната част за някаква развръзка е на самият край
  • 4 Уса

    5 4 Отговор
    Японците мразят мюсюлманите и проповядването на ислям в Япония се наказва със смърт.Гражданите от ислямските държави,които желаят да посетят страната могат да получат само 10 дневна бизнес виза,като през цялото време са под конвой и се движат по заявени маршрути.Ако гражданин на ислямска държава само прелита над Япония трябва да иска разрешение
  • 5 ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 3 Отговор
    ХИРОШИМА И НАГАСАКИ ДА НЕ БИ ДА БЯХА ПУЦКО ДЕЛО
  • 6 Дарвин Чарлз

    5 6 Отговор
    Човекоподобните японци
  • 7 Нямам Срам

    9 3 Отговор
    Тия са големи мазохисти удариха с 2 атомни бомби и пак са на страната които ги бомбардира ...
  • 8 нашия

    5 2 Отговор
    Уж самураи ,а така и не намериха начин да си отвоювамт поне малко независимост за 77 години..всеоще се държат като кукли на конци и военно победена държава във 2-та световна /но от тогава вече мина една световна война/ сега в 4-тата защо всеоще се съобразяват ..????!!!!!
  • 9 asa

    6 1 Отговор
    Китай не забравила,че във ВСВ с а убити 37 милиона( тридесетседем милиона) китайски граждани. Хиляди били живи заровени в огромни ями и войната е продолжила 7 години.Китай тогава не е имала редовна и модерна армия като Япония по-скоро Национална Освободителна армия .( когато посетих гробището на Съветските воини които си отдали живата си за освобождението на Китай толкова грижливо ,чисто подранено навсякъде цветя не можах да повярвам каква признателност изпитват Китайците. Докато в " цивилизована " Европа разрушават паметниците.)
  • 10 не е шега

    4 1 Отговор
    Тези скопени самурайчета не трябва да забравят, че няма подписан мирен договор от Втората Световна война с Русия, и то по дръпнатите вина, затова да имат едно на ум, че може да ги тресне Земетресение от 10 стпенен по Рихтер, което със сигурност ще потопи големият им остров и спасение няма ад има за тази езическа-сатанинска държавица слугуваща на наметсника на дявола на Земята Сащ.
  • 11 Вуйчо

    1 1 Отговор
    И Русия да върне ядрените оръжия предадени и от Украйна по договора от 1994 в Будапеща.
Новини по държави: