22 Май, 2013 14:46 1 739 1

Блокада за ТИР-ове в цяла Румъния

  • тир-
  • блокада-
  • румъния

Румънските превозвачи затварят всички пътища в Румъния за товарни автомобили за неопределено време. Това съобщи Илиян Филипов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от Агенция „Фокус”.

По думите на Филипов румънските превозвачи са публикували във всички сайтове, че тази вечер в 00.00 часа се блокира цяла Румъния за товарни автомобили.

Мотивите за стачката на румънските превозвачи били - проблеми с правителството на Румъния. По неофициална информация - румънските превозвачи твърдят, че има корупционни схеми, и че не им се защитават интересите, добави Филипов.

Не знам, колегите от Турция - откъде мислят да минават за Европа. Стачката на румънските превозвачи ще възпрепятства всички български превозвачи, които в момента пренасочват трафика си за Европа през Сърбия. За тези, които превозват товари за Сърбия и Европа, движението е нормално, но тези български превозвачи, които карат за Русия и Украйна, са поставени на колене”, заяви Филипов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rosen Stoimenov

    0 0 Отговор
    Определено всички тираджии в Европа си знаят цената и си търсят права, само българските са готови за "5 евро отодлу" да карат каквото и да е и това, което им се случва е най-малкото което БИ ТРЯБВАЛО да им се случи!
Новини по държави: