Last news in Fakti

23 Април, 2022 11:49 1 510 6

Израел затвори пропусквателен пункт за работници от ивицата Газа

  • израел-
  • ивица газа-
  • работници-
  • пункт-
  • затворен

Причината е изстрелването на ракети към Израел

Израел затвори пропусквателен пункт за работници от ивицата Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израел съобщи, че ще затвори пропускателен пункт, през който преминават хиляди работници от ивицата Газа, след като през последните дни от нейната територия бяха изстреляни няколко ракети по посока на територията на Израел, предаде Асошиейтед прес.

Ракетите бяха изстреляни на фона на почти ежедневните сблъсъци в Ерусалим през последната седмица. Насилието в Ерусалим и поредицата от сблъсъци на други места Израел и в окупирания Западен бряг станаха причина за опасения, че между еврейската държава и палестинското ислямистко движение Хамас отново може да избухне война, като тази от миналата година, която започна при подобни обстоятелства.

Израел съобщи, че палестински бойци са изстреляли две ракети снощи, като едната от тях се е приземила в открито пространство на територията на Израел, а другата е паднала в Газа. Палестински медии съобщиха, че двама жители на Газа са били ранени. Друга ракета беше изстреляна от Газа тази сутрин, но военните не съобщиха къде се е приземила. Няма съобщения за жертви или щети.

Израелските власти заявиха, че пропускателният пункт няма да бъде отворен утре, когато започва работната седмица.

"Решението за повторно отваряне на пропускателния пункт ще бъде взето съ


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясер Арафат

    7 3 Отговор
    Ивицата Газа - един съвременен концлагер. Самозваните евреи искат да завземат до последния сантиметър палестинска земя.

    Коментиран от #5

  • 2 Кви

    4 1 Отговор
    Бен Гурион е най-охраняваното летище. Не случайно. Ама. Хората искат да работят. Това е човешко право. Много професии са достатъчно предизвикателни за да ги спъват с такива рестрикции. Може би искат поименно извинение. Не знам. Да си кажат.
  • 3 4634

    3 1 Отговор
    Не съм ходила там, за да "пипна" действителността. Но ми се струва, че евреите, които преживяха толкова лоши неща по време на ВСВ, трябваше да бъдат по-благородни и разбиращи човешките отношения. Схващам ги като агресори. Чувала съм за легището им, че е нещо страховито. И те за мене са територия в света, която показва, че някои въпроси НИКОГА няма да бъдат уредени по мирен път. СЪЖАЛЯВАМ!

    Коментиран от #4

  • 4 Не може

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "4634":

    Когато САЩ спонсорират терористични групировки, за да се припомня кой е Шефът. Няма изход. Не е само с Израел, със всяка държава под ботуша на САЩ. С терористи не може да има Мир, дали ще са бандеровците от Крайна, спонсорирани от САЩ, или Хизбула, Хамас и др.ИД, ИДИЛ е същото. Англосаксите са Сатаната за Човечеството. Включително и за Израел.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Муше

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не може":

    хо хо хо бойся гой