29 Април, 2022 14:55 823 4

Джамията в Атина ще приеме за първи път всички желаещи да отбележат Рамазан

  • гърция-
  • атина-
  • джамия-
  • рамазан-
  • байрам

За първи път джамията в Атина ще приеме всички желаещи да отбележат ислямския празник Рамазан, краят на свещения месец Рамазан ще бъде отбелязан на 2 май

Джамията в Атина ще приеме за първи път всички желаещи да отбележат Рамазан  - 1
Снимка: Shutterstock

За първи път джамията в Атина ще приеме всички желаещи да отбележат ислямския празник Рамазан, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Катимерини“.

Краят на свещения месец Рамазан ще бъде отбелязан на 2 май. За първи път джамията ще може да се запълни на пълен капацитет.

Храмът официално бе открит в периода на пандемията, когато важаха най-рестриктивните ограничителни мерки, припомня изданието.

Сега разхлабването на мерки срещу разпространение на КОВИД-19 позволява отбелязване на религиозния празник по начин, който символизира връщането към нормалния ритъм на живота, коментира „Катимерини“.

Поканени са имами от известния университет Ал Азхар в Кайро, който е основен център по ислямско и арабско обучение в света.

Джамията беше открита на 2 ноември 2020 г.

През последните месеци джамията е приела много посетители – туристи и организирани групи от мюсюлмански държави за изпълнение на религиозните им задължения, отбелязва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тези се предадоха,

    4 0 Отговор
    а мислех да имигрирам на остров Кефалония до година.
  • 2 Жалка работа

    6 1 Отговор
    Има нещо гнило с храма на прасетата.Така лесно гърците няма склонят да увива мюсюлманският чакал,насред Атина ! Някаква сделка има там.
  • 3 Koi

    1 0 Отговор
    Ами евреите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: