Last news in Fakti

29 Април, 2022 15:00 1 266 7

Сергиите в Сърбите вече с касови апарати

  • сърбия-
  • пазари-
  • сергии-
  • касов апарат-
  • вучич

Продавачите на зелените пазари в Сърбия и президентът Вучич се споразумяха да не бъдат въведени касови апарати на пазарите от 1 май,

Сергиите в Сърбите вече с касови апарати - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на продавачите на зелените пазари в Сърбия и президентът Александър Вучич се споразумяха да не бъдат въведени касови апарати на пазарите от 1 май, както бе планирано, съобщава вестник "Данас".

Преди това министърът на финансите Синиша Мали бе заявил, че "всички, които се занимават с търговия на дребно, трябва да имат касови апарати. Точка".

Компетентните органи обявиха, че тези, които не спазват нареждането, ще бъдат санкционирани с глоби от 300 хиляди до два милиона динара.

Експертите смятат постигнатото споразумение за лошо решение, което противопоставя на необходимия процес на фискализация.

Търговците се срещнаха вчера с президента Вучич и финансовия министър Мали, след което заявиха, че през следващите месеци ще се търси решение на техните проблеми и че са далече от окончателно решение, но все пак няма да има касови апарати по пазарите от 1 май.

Икономистът Милан Ковачевич каза за "Данас", че не е добре, че търговците на пазарите са освободени от задължението да имат касови апарати.

"От общ интерес е фискализацията да бъде приложена във всички сегменти на пазара и никой да не бъде изключен от този процес", посочи той.

По-рано този месец търговците на пазарите, които не са и производители на стоките, които продават, протестираха против задължението да въведат касови апарати от 1 май и блокираха движението на две ключови кръстовища в Белград. Те настояха да се срещнат с президента Вучич.

Сергиите в Сърбите вече с касови апарати
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEFF

    5 2 Отговор
    Оля , байрям е , не се употребява алкохол и други неща. Анадънмо ? Поне в заглавието внимавайте. Прочети и изтрий .
  • 2 Карчо

    9 10 Отговор
    В Сърбия е невъзможно да купиш нещо и да не получиш касова бележка глобите са космически и всеки спазва правилата

    Коментиран от #5

  • 3 ФактЪ

    12 1 Отговор
    Нещо не успях да схвана заглавието...
  • 4 АлМухаАлНаМед

    12 0 Отговор
    "Сергиите в Сърбите..." Научи малко българския език, преди да дращиш, бе авторката на литеретурни статии.
  • 5 Пъци

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Карчо":

    От кого да получиш истинска к.бележка?От тези дето блокирали кръстовищата в протест за евентуалното въвеждане на касовите апарати?!
  • 6 Тост

    8 0 Отговор
    Абе в статията пише,че няма да има касови апарати засега... В заглавието пише обратното... Иди, че разбери....
  • 7 Asdfg

    2 0 Отговор
    Оляяяяяяяя! WTF? 🤦‍♂️ Научи български МА!
Новини по държави: