Last news in Fakti

26 Май, 2013 18:46 980 0

В UK създават специален отдел срещу екстремизма

  • великобритания-
  • ислямизъм-
  • лий ригби
В UK създават специален отдел срещу екстремизма - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специално антитерористично звено за борба с радикалните проповедници и екстремизма ще се появи на бял свят по решение на „Даунинг стрийт“ 10, съобщи АП.

В новата структура ще влязат министри, шефа на лондонската полиция и ръководителя на вътрешното разузнаване МИ5.

Инициативата идва дни след бруталното убийство с мачете на британски войник и ветеран от войната срещу тероризма Лий Ригби от ислямистки екстремисти в столичното предградие Уулуич.

Новото звено ще следи изключително радикалните ислямистки елементи и ще дава препоръки за отношението на властта към тях.

Междувременно стана известно, че силите на реда са арестували нови трима души, които се подозират, че са участвали в заговора за убийството на британския войник.

При арестите е използвано зашеметяващо оръжие. Двама мъже на 24 и 28 години са арестувани в къща в южната част на столицата, а третият - на 21 години - в югоизточен лондонски квартал.

Форин офис наля допълнително масло в скандала, потвърждавайки че единият от заловените за жестокото убийство Майкъл Адеболаджо е бил задържан в Кения. От своя страна африканските власти отхвърлиха появилите се в британските медии спекулации, че по време на ареста си той е бил измъчван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: