Last news in Fakti

4 Май, 2022 16:19 688 10

Израел почита паметта на жертвите, които е дал във войните, има вой на сирени в цялата страна

  • израел-
  • сирени-
  • уважение-
  • жертви-
  • войни

Това бе призив към гражданите да спрат и да отдадат дължимото уважение към паметта на загиналите над 24 000 израелци

Израел почита паметта на жертвите, които е дал във войните, има вой на сирени в цялата страна  - 1
Снимка: БГНЕС

Израел отдава почит на своите военни и цивилни, убити по време на войни и при атаки на въоръжени групировки, предаде Асошиейтед прес. Вой на сирени озвучи цялата страна в продължение на две минути. Това бе призив към гражданите да спрат и да отдадат дължимото уважение към паметта на загиналите над 24 000 израелци. На гробищата се провеждат различни церемонии и поетични четения. Вечерта обаче в страната ще има празненства и военни полети, с които ще се даде началото на честванията по случай 74-тата годишнина от обявяването на независимостта на Израел.

Миналата седмица бе отдадена почит и на шестте милиона жертви на Холокоста и премиерът Нафтали Бенет призова израелците да не враждуват помежду си дори и във време, в което е настанало голямо разделение в крехкото правителство, оглавявано от него. Изказването му беше направено в контекста на неотдавнашното напрежение с палестинците, но също и на дълбоко лични негови преживявания. През последните дни семейството на Бенет получи две смъртни заплахи, като неизвестни лица му изпратиха пакети с муниции и поискаха той да се оттегли от премиерския пост, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикви

    10 4 Отговор
    Всичко започва от евреите, всички злени на планетата!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тошо

    9 2 Отговор
    ПОЧИТА ЖЕРТВИТЕ НА НАЦИЗМА,А СЕ БИЕ РАМО ДО РАМО С ОТЯВЛЕНИТЕ УКРАИНСКИ НАЦИТА. Е НЯМА ТАКАВА ИЗМАМА,ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ХОЛОКОСТА И ХИТЛЕР СА ТЯХНО ДЕЛО.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Юсуф

    6 1 Отговор
    ТУК И В ТЕЗИ Е РАЗКОВНИЧЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ СТРАДАНИЯ В СВЕТА.
  • 6 Hess

    7 1 Отговор
    Една крадлива,по своята същност хищна и зла раса,способна да изтъргува и децата си в името на парите...Не чакайте добро от тях,не чакайте и милост,така че,бъдете и Вие безмилостни към тези паразити имащи за цел само едно -ЗАРОБВАНЕТО НА СВЕТА..!
    Адолф Хитлер/Мюнхен/16.05.1942/
  • 7 2121

    5 1 Отговор
    От създаването на света и човеците евреите са извършили толкова престъпления срещу Човечеството,че е могат да бъдат преброени.Най-голямото престъпление е Разпнатия Йисус Христос ,който евреите не признават за Месия.Другото е лъжата за холокоста, общо 6 Милиона са избити французи, италианци, българи ,руснаци гърци , испанци и накрая евреи.За холокоста има книги ,които не го признават.Евреите се намират на чужда земя, насила чрез сащ /а те управляват сащ/завзета от Палестинската земя.Палестинците са избивани от евреите,само защото са мюсюлмани ,но и евреи също.Защо Хитлер ги е избивал-прочетете.Има документи.
  • 8 име

    3 1 Отговор
    Аз ще почета с минута мълчание в памет на жертвите на еврейския тероризъм, най-вече палестинците, но и сирийци, египтяни, ливанци и други незнайни по цял свят.
  • 9 Иван

    1 2 Отговор
    Не е лесно да си еврей, това си е истината.
  • 10 ДеБераст

    3 1 Отговор
    Добрия чафут е изстиналия чафут