Last news in Fakti

21 Май, 2022 07:05 1 204 3

Разпитаха българката, разследвана за смъртта на дете в Италия

  • италия-
  • инцидент-
  • разпит-
  • българка-
  • дете-
  • акуила

Бащата на починалия четиригодишен Томазо каза, че това е фатален случай и не я смята за виновна

 Разпитаха българката, разследвана за смъртта на дете в Италия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия се проведе разпитът на българката, разследвана за смърт на дете, настъпила при пътен инцидент. Колата на жената блъсна 6 деца в детска градина в италианския град Акуила, при което едно от децата почина, а останалите са настанени в болници в Акуила и Рим.

Трагедията се дължи на човешка грешка, от неволно изключена предавка. Това е обобщението от разпита на жената пред представителите на прокуратурата на Акуила, продължил час и половина. Според информация, получена от защитата, жената признала, че 12-годишният ѝ син, който останал в колата, докато тя отишла да вземе 5-годишните си близначки, ѝ казал, че неволно изключил скоростният лост.

Тя си спомня, че след като паркирала, включила на първа предавка, но не и ръчната спирачка. Като видяла движещото се превозно средство, се опитала да го спре с ръце с риск да бъде прегазена. Момченцето вътре било уплашено, но успяло да скочи навън, при което се наранило.

Жената е много отчаяна и разстроена от случилото се.

Бащата на починалия четиригодишен Томазо каза, че това е фатален случай и не я смята за виновна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    8 1 Отговор
    така сина ѝ "неволно" е изключил лоста ? На 12 години при това ! Жалко за починалото детенце.....
  • 2 Удивително

    9 3 Отговор
    Било фатален случай и бащата не я смятал за виновна. Не мисля така. По-скоро не е умишлено, а поради престъпна небрежност. Ама щом са толкова либерални, да се оправят.
  • 3 ееееееее

    11 3 Отговор
    Е БРАВО, така ли си учила ма, на 1ва, без ръчна, а клчючовете? Набедила е детето, защото не могат да го съдят! Да я осъдят, това е престъпна небрежност и е убийство по непредпазливост. А за думите на бащата какво да кометирам - жендър! Няма проблем, какво толкова, детето умря голяма работа?
Новини по държави: