Last news in Fakti

21 Май, 2022 07:11 1 103 8

Израелски войници застреляха палестински тийнейджър

  • израел-
  • палестина-
  • убит-
  • тийнейджър

Инцидентът е станал при сблъсъци в размирен град на окупирания Западен бряг

Израелски войници застреляха палестински тийнейджър при сблъсъци в размирен град на окупирания Западен бряг в ранните часове на днешния ден, съобщиха палестинското здравно министерство и местни медии, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Засега няма коментар от израелската армия, която през последните месеци засили среднонощните си акции в град Дженин в северната част на Западния бряг.

Здравното министерство заяви, че загиналото момче е 17-годишният Амджад ал Файед. Ведомството допълни, че друго, 18-годишно палестинско момче, е в критично състояние, след като е било ранено при израелска стрелба.

Местни медии съобщиха, че пред бежанския лагер в Дженин са избухнали сблъсъци, след като израелските сили щурмували района. Засега не е ясно как е бил застрелян Файед.

Израел казва, че извършва "контратерористични действия" за задържане на издирвани екстремисти и организатори на неотдавнашните смъртоносни нападения на Западния бряг и в Израел.

На 11 май дългогодишна палестинска журналистка от сателитния канал "Ал Джазира" загина при отразяване на израелска военна операция в Дженин.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    15 4 Отговор
    Израел от години прави същото, което сега Русия прави с Украйна

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    19 2 Отговор
    Къде са евроджендърите и Бай пън мълчат сега. Израелците от години подлагат на геноцид палестинците.

    Коментиран от #8

  • 4 Хаха

    17 4 Отговор
    Израел са толкова измислена държава, колкото Украйна и Северна Македония.
  • 5 Кокорчо🙄

    9 1 Отговор
    За това оонето нищо ли няма да каже, то пък нали си е тяхно
  • 6 ле ле

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Убили младеж..палестински...с пояс на джихадист.. а какво да го правят да пуснат в училище или да се повози в градски транспорт..България така направи преди няколко години..пусна един такъв "дюнерджия" на аерогара в Бургас..резултата го видя цял свят..А един премиер Тиквун се кълнеше че при нас таков тер.акт.не е възможен.Така че всичко под контрол в Израел..Държава се явява бастион срещу талибанска сган..
  • 7 Бацо Гацов

    13 3 Отговор
    Америка няма ли да отпусне 40 милиарда на Палестина? Европа и България няма ли да пратят оръжие на палестинците? Някак си не върви с камъни срещу танковете на Израел. За Украйна може да се праща срещу Русия, а на Палестина не може да се праща срещу Израел. Палестина няма ли да я приемат в ЕС или НАТО? Да ви имам двойния аршин.
  • 8 пълен фейк

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    обратното е вярно.