Last news in Fakti

31 Май, 2022 09:25 533 1

Вучич полага клетва за втори президентски мандат днес

  • вучич-
  • сърбия-
  • клетва-
  • президент-
  • мандат

Специалното заседание на сръбския парламент е насрочено за 11 часа

Вучич полага клетва за втори президентски мандат днес - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, ще положи днес клетва в Народната скупщина за втори президентски мандат, съобщи Танюг.

Специалното заседание на сръбския парламент е насрочено за 11 часа. Председателят на парламента Ивица Дачич е свикал заседание на актуалния състав на парламента, на което президентът ще положи клетва и ще говори пред депутатите и гостите, предаде БТА.

Тъй като новият състав на парламента все още не е учреден Вучич ще положи клетва пред досегашния състав на парламента.

На заседанието ще бъде прочетен доклад на Републиканската избирателна комисия за резултатите от гласуването, а полагането на клетва ще бележи началото на неговия нов петгодишен мандат.

Вучич на 3 април спечели на първия кръг на редовните президентски избори с 58,59 процента от гласовете на участвалите избиратели. Първия си мандат той започна на 31 май 2017 г., когато тържествено положи клетва в сръбския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    0 0 Отговор
    Двойното Заклеване не е като Единичното ,т.е. ДВОЙНИЯ ДИКИШ си е съвсем друга работа.На снимката се вижда Вучич между 2 Знамена като дясното със сигурност е Сръбското,но другото някакси не ми прилича на Руското ...А ако наистина не е,то клетвата му се обезсмисля!
Новини по държави: