Last news in Fakti

5 Юни, 2013 17:39 1 776 0

Актуална метеорологична обстановка в Австрия

  • актуална-
  • австрия
Актуална метеорологична обстановка в Австрия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Вследствие на обилните валежи през последната седмица пет провинции на Австрия бяха силно засегнати от наводнения и свличания на земни и скални маси. Въпреки че нивото на водата в западната част на страната постепенно се понижава, все още има много селища, които остават залети.

Нивото на река Дунав достигна критични стойности в провинция Долна Австрия, във Виена част от острова на Дунав, както и крайбрежни заведения са наводнени. Много пътища в цялата страна остават затворени. Вследствие засипани железопътни линии са възможни значителни закъснения и отклонения от разписанието на влаковете. Пътниците са призовани да отложат за по-късен момент пътуванията в засегнатите райони на страната и да се информират за актуалната пътна обстановка.

До момента в посолството не са постъпвали сигнали за пострадали от бедствието български граждани.

МВнР призовава отново да не се предприемат пътувания в засегнатите части на страната, да се следят съобщенията за актуалната обстановка по места и да се следват указанията на местните власти.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за съдействие към Посолството на Република България във Виена.

Посолство на Република България във Виена, Република Австрия

Адрес: Schwindgasse 8, 1040 Wien, Republik Österreich

Тел: Представителство централа: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44

Консулска служба: +43 1 505 64 44

Факс: + 43 1 505 14 23

Ел.поща: [email protected]

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: