Last news in Fakti

7 Юни, 2022 08:35 1 438 5

Външният министър на Италия извика руския посланик на разговор

  • италия-
  • разговор-
  • руски-
  • посланик-
  • обвинения

По време на срещата генералният секретар на Министерството на външните работи Еторе Франческо Секуи отхвърли руските обвинения, че медиите в страната се държат неморално

Министърът на външните работи на Италия извика в понеделник руския посланик в страната, за да се противопостави на повтарящите се обвинения по адрес на италиански медии и институционални представители, предаде ДПА. По време на срещата генералният секретар на Министерството на външните работи Еторе Франческо Секуи отхвърли руските обвинения, че някои италиански представители, както и медиите в страната се държат неморално.

Секуи отхвърля твърдението, че италианските медии участват в "антируска" кампания, се казва в комюнике на италианското външно министерство. Руското посолство отговори, чрез публикация във "Facebook", че посланикът Сергей Разов е обърнал внимание на неприемливи според него забележки от страна на високопоставени италиански служители. Доминиращата в италианските медии "пропагандна линия" може да бъде описана единствено като "враждебна", се казва още в публикацията.

В събота посолството използва "Facebook", за да публикува цитат от доклад на руското външно министерство, в който се говори за "открита антируска кампания" в италианските медии. Според него използваната информация е взета от западни и украински източници и това е повлияло на отношението на италианците към руснаците, живеещи в Италия.

При срещата си с Разов Секуи осъди "неоправданата агресия на Руската федерация в Украйна". Той призова също за споразумение за износа на зърно от Украйна, за да се избегнат сериозните последици за хранителната сигурност в глобален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    16 5 Отговор
    Ще моли да пощадят италия есента
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    9 2 Отговор
    Кошмар, тия "италианци" са Чисти Цигани.
    Румънците вече са по-италианци от "италианците".
    Какво Историческо падение ))
  • 3 Хахаха

    8 2 Отговор
    Ще се извинява, но публично ще кажат, че са нахокали Русия.
  • 4 Пенка

    6 1 Отговор
    Какво зърно бе, ще ядете американски железа и оръжия!
  • 5 Сандо

    1 2 Отговор
    Лъжат в дописката.Обсъдили са причините за припадъка на италианския журналист при разговора му с Мария Захарова и са осъдили наглото поведение на Соловьов,осмелил се да го спасява
Новини по държави: