13 Юни, 2022 10:20 864 1

Десните водят на местните избори в Италия

  • италия-
  • избори-
  • парламент-
  • генуа-
  • палермо-
  • рим

Резултатите от тези местни избори са важен показател преди националните парламентарни избори в Италия в началото на следващата година

Десните водят на местните избори в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Очертава се, че десните кандидати ще триумфират във важни регионални столици в цяла Италия, след като в страната в неделя се проведоха местни избори в почти 1000 малки и големи градове на Апенинте, пише европейската редакция на американския вестник "Политико".

Резултатите от тези местни избори са важен показател преди националните парламентарни избори в Италия в началото на следващата година, давайки възможност на десните партии да докажат, че могат да превърнат преднината си в социологическите проучвания в реални гласове. Дясната коалиция, съставена от дясноцентристката "Форца Италия" и крайнодесните Лига и Италиански братя, се подкрепя от повече от 40 процента от италианските гласоподаватели, според проучванията и се очаква те да могат да сформират правителство след гласуването догодина.

В неделя 9 милиона италианци имаха право да гласуват на местните избори в 26 провинциални и регионални столици. Десните кандидати се очертава да спечелят в първия тур в Генуа и Палермо, съответно петият и шестият по големина град в Италия, сочат екзитполи, публикувани в неделя. Десният кандидат в трета регионална столица, Л"Акуила, също е близо до победа в първия кръг.

Десните водят на местните избори в Италия
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж ти

    12 0 Отговор
    Нова дясна вълна, започваща от Италия и разрастваша се до американските избори през ноември?
Новини по държави: