17 Юни, 2022 07:40 1 147 3

Ким Чен-ун помага на семейства, страдащи от чревна епидемия

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • епидемия-
  • хъджу-
  • кангрьонг-
  • провинция южен хванхе

Властите на Северна Корея изпратиха помощи на 800 семейства, страдащи от неидентифицирана чревна епидемия

Ким Чен-ун помага на семейства, страдащи от чревна епидемия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени служители подготвиха помощ, която да изпратят на 800 семейства, страдащи от неидентифицирана чревна епидемия, съобщиха държавните медии, цитирани от Ройтерс, докато страната се бори и с първата си епидемия от КОВИД-19.

Тази седмица Северна Корея разкри, че е изправена пред „остра чревна епидемия" в допълнение към продължаващата вече няколко седмици епидемия от коронавирус. Пхенян не уточни какво точно е заболяването, което засяга стомашно-чревния тракт.

„Служителите ... подготвиха лекарства, хранителни продукти и ежедневни продукти от първа необходимост, необходими за лечението на епидемията и стабилен живот, за да окажат помощ на хората в градовете Хъджу и Кангрьонг(провинция Южен Хванхе)", съобщи КЦТА.

Ким Чен-ун призова длъжностните лица „да изпълнят дълга си по работата за облекчаване на нещастието и страданията на хората колкото е възможно по-скоро", се допълва в съобщението.

Вчера служител на южнокорейското министерство на обединението, което се занимава с междукорейските въпроси, заяви, че Сеул следи епидемията, за която се предполага, че е холера или тиф.

Южната провинция Хванхе е ключов селскостопански район на Северна Корея и епидемията предизвика опасения, че може да допринесе за увеличаване на хроничните хранителни проблеми на фона на вълната от заразявания с КОВИД-19. Северна Корея съобщава за голям брой пациенти със симптоми на треска, а не за потвърдени случаи на коронавирус, което може да се дължи на липса на възможност за тестване.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеци

    9 1 Отговор
    Къде комунист се появил там настъпва глад и мор
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еделвайс

    2 0 Отговор
    Да му имам причесчицата на Кимчо.
Новини по държави: