24 Юни, 2022 08:30 682 2

Шести случай на маймунска шарка в Румъния

  • румъния-
  • маймунска шарка-
  • букурещ

Общият брой на потвърдените случаи в страната достигна шест

Шести случай на маймунска шарка в Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Още един случай на маймунска едра шарка е установен в Румъния днес, с което общият брой на потвърдените случаи в страната достигна шест, съобщава телевизия Диджи 24.

Пациентът е мъж на 40 години. Той се е явил в клиника в Букурещ, а лабораторните изследвания са потвърдили, че е заразен с маймунска шарка.

Мъжът ще остане в изолация. Предприето е епидемиологично проучване за установяване на преките контакти, посочва министерството на здравеопазването.

Първият случай на маймунска едра шарка беше обявен в Румъния на 13 юни. Вирусът се разпространява при близък контакт със заразено лице, напомня телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Всичко върви по план.
    Лека по лека ни подготвят за следващата "пландемия"
  • 2 Розата

    5 0 Отговор
    Путин ще ги излекува,да нямат притеснения!
Новини по държави: