28 Юни, 2022 17:25 1 386 1

Високопоставен представител на ОАЕ се срещна с емира на Катар в Доха

  • оае-
  • катар-
  • шейх тахнун бин зайед ал нахаян-
  • шейх тамим бин хамад ал тани

Шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, съветник по националната сигурност се срещна днес в Доха с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани

Високопоставен представител на ОАЕ се срещна с емира на Катар в Доха   - 1
Снимка: Shutterstock

Шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, който заема длъжността съветник по националната сигурност и който е брат на президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, се срещна днес в Доха с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на катарския емир.

Визитата на шейх Тахнун в Доха е втората, откакто през 2020 г. Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет сложиха край на спора, в рамките на който те преустановиха отношенията си с Катар през 2017 г. заради обвинения, че емирството подкрепя ислямистки терористични групировки.

ОАЕ и Бахрейн все още не са назначили посланици в Доха, въпреки че туристическите и търговските връзки между ОАЕ и Катар бяха възстановени.

Шейх Тахнун и катарският емир обсъдиха заздравяването на отношенията между двете страни, както и редица международни и регионални въпроси от общ интерес, се казва в изявлението на канцеларията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    Всяко сближаване е вредно за израел фащ и англия, те нямат интерес към подобни добросъседки отношения. За тях важи правилото разделяй и владей