Last news in Fakti

1 Юли, 2022 15:31 2 298 20

Започна дело срещу американска баскетболна звезда в Москва

  • москва-
  • баскетболна-
  • звезда-
  • канабис-
  • съд-
  • арестувана-
  • притежание

Тя беше арестувана по обвинения в притежание на канабис

Започна дело срещу американска баскетболна звезда в Москва - 1
Снимка: БГНЕС

Днес в окръжен съд в Москва започна делото срещу американската баскетболна звезда Бритни Грайнър около четири и половина месеца след като тя беше арестувана по обвинения в притежание на канабис, предаде Асошиейтед прес.

Грайнър беше арестувана през февруари на летище Шереметиево в Москва. Полицията каза, че тя е пренасяла масло от канабис. Ако бъде призната за виновна, тя би могла да бъде осъдена на до 10 години затвор. По-малко от 1% от обвиняемите по руски криминални дела получават оправдателни присъди, отбелязва АП.

На предварително съдебно заседание при затворени врата в понеделник срокът за задържане под стража на Грънър беше удължен с още шест месеца до 20 декември.

Задържането и делото на американската атлетка се случиха в момент, когато отношенията между Москва и Вашингтон са на изключително ниско ниво. Грайнър беше арестувана по-малко от седмица преди Русия да изпрати войските си в Украйна, което допълнително обостри вече и без това високото напрежение между двете страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес отрече политическа мотивация да е изиграла роля при задържането и започването на съдебно производство срещу Грайнър. "Фактите са, че известната атлетка беше задържана заради притежание на забранени субстанции, в които се съдържат наркотични вещества", заяви Песков пред репортери. "Предвид това, задържането ѝ не може да е било политически мотивирано", добави той.

Съпругата на Грайнър призова президент на САЩ Джо Байдън да осигури нейното освобождаване и я нарече "политическа пешка".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    14 42 Отговор
    Тия се чудят с кой да е заяждат. Чакат да дойде американския "Сармат", дето отдавна е готов, а не е само на хартия като руския.

    Коментиран от #18, #20

  • 2 разсмя ме

    40 7 Отговор
    На кого му дреме за това американско лезбо, дето освен че вечно е напушена, на всичкото отгоре си носи дрогата в багажа.

    Коментиран от #3

  • 3 А стига глупости

    11 35 Отговор

    До коментар #2 от "разсмя ме":

    маслото от канабис е напълно законно лекарство. Но в рашкирия това е невероятно и нечувано.

    Коментиран от #17

  • 4 пьешу

    30 3 Отговор
    "Съпругата на Грайнър..."
    мдам...
  • 5 Уса

    4 19 Отговор
    В това отношение Русия и България са много изостанали,за да задоволяват черния пазар и подържат цените високи.Който е подвластен на тези привички няма да се откаже а останалите няма и да опитат.Не подкрепям наркоманията,но маслото от канабис се използва за лечение на рак и много други заболявания.Баща ми беше болен от рак с болки и не можах да намеря в България нищо друго освен морфин.Съвсем легално си го изписват и убиват хората с него.Момата вероятно го е ползвала за наргиле,защото в САЩ е позволено.Противниците на канабиса с роднини наркомани да се консултират с други наркоманчета и ще разберат,че техните деца се друсат с по-силни и опасни неща а канабиса го ползват за премахване на махмурлука

    Коментиран от #12

  • 6 редник

    5 6 Отговор
    И за какво я държат толкова време - глоба 5 -10 000 € и да я пускат...

    Коментиран от #14

  • 7 Продажна червена измет

    6 19 Отговор
    Нямат работа цивилизовани хора в пусистан, както и пияните отпадаци не трябва да се пускат да мизерстват и повръщат в западния свят да си лежат в обора в калта.
  • 8 НИЩО НЕ РАЗБИРАМ

    15 1 Отговор
    Съпругата на Грайнър призова президент на САЩ Джо Байдън да осигури нейното освобождаване и я нарече "

    Коментиран от #9, #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Урюрвкос

    21 0 Отговор
    американското законодателство е над национално и ако е разрешено нещо в Щатите това означава че е разрешено в цял свят. В дадения случай косата удари на камък. В Русия са забранени за внос наркотични съставки за инхалации или наргилета. Същата работа стана със гражданката на Израел Нааму Иссахар и лично Президента моли за помилване. Путин удовлетвори молбата и тя като се прибра почна да го псува и кълне вместо благодарност.
  • 11 Иван

    12 0 Отговор
    Съпругата й ?????? Май Израел е загрижен за нейното освобождаване.
  • 12 Иван

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уса":

    .......В САЩ е позволено......значи никой няма право да я арестува???
  • 13 Хахо

    16 0 Отговор
    Ще играе няколко годинки в затворническия отбор на някоя наказателна колония в Сибир и ще я изпратят по живо по здраво при съпругата и.
  • 14 Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "редник":

    Защо не 20 евро глоба и да я пускат......После да й се извинят и да й върнат 20-те евро, защото.....в САЩ е позволено.
  • 15 Наркотрафикантка

    16 0 Отговор
    Лесбийските американски номера край нямат. Ми нека нейната съпруга и съпругата на говорителката на Белия дом Карън Жан Пиер да изпратят молба до Навални. Той ще ги разбере.
  • 16 неразбрал

    16 0 Отговор
    Не разбрах тая мъж ли е или жена ? "Съпругата на Грайнър" призвала бай дън ?
  • 17 хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "А стига глупости":

    А дали е било просто масло от канабис? Щото по руската си върви рекламата на канабиол.
  • 18 дано

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "хахаха":

    да те раздруса сармата, друсате се като еленски и сънувате, че сте пред Москва, аман от зомбирани наркомани.
  • 19 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "НИЩО НЕ РАЗБИРАМ":

    Кво не разбра ве мой-все едно и също ЛГБТ наркомани с хормонални и психически проблеми! Даже не може да се нарече новина щото е старина!
  • 20 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "хахаха":

    ...тоест ти си ЗА всяка гейша, която се представя за приятелка ,да си носи наркотиците и стимулантите и да побеждава дъщеря ти на селекцията за отбора???Хора, не само не сте в час ами и сте се нагъзили в неправилната посока, потдържайки всичко американско ,само защото е обратното на руско! Взимайте си хапчетата , моля!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания