4 Юли, 2022 09:29 1 410 0

Невиждан потоп в Сидни

  • австралия-
  • сидни-
  • потоп-
  • наводнения-
  • евакуация

Австралийските служби за спешна помощ наредиха на хиляди жители в Сидни да се евакуират днес

Невиждан потоп в Сидни - 1
Снимка: БГНЕС

Австралийските служби за спешна помощ наредиха на хиляди жители в Сидни да се евакуират днес, след като прелели реки наводниха обширни площи в резултат на трети пореден ден проливни дъждове на източния бряг, предаде АФП.

Десетки души са спасени, много от тях са били хванати в капан в автомобилите си в Нов Южен Уелс. В щата около 32 000 души трябва да се евакуират, съобщи Ашли Съливан, представител на службата за спешна помощ, пише БНР.

"Нивата на реките се повишават бързо, много по-бързо от очакваното", каза той и предупреди, че на някои места може да бъдат надвишени нивата от смъртоносните потопи на австралийския източен бряг през последните две години.

Над 20 души загинаха през март т.г., след като водата заля къщи до покривите им, а автомобили бяха отнесени от пътя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: