Last news in Fakti

16 Юни, 2013 18:39 3 079 0

Автобус с 30 туристи потъна в Ливърпул (видео)

  • автобус-
  • амфибия-
  • туристи-
  • ливърпул-
  • потъна

Автобус амфибия с повече от 30 туристи на борда потъна в английския град Ливърпул, но всички пътници са спасени, съобщи „Скай Нюз“, позовавайки се на информация от полицията.

22-ма от пострадалите са транспортирани в болници с хеликоптери, животът им е извън опасност. 
В спасителната операция са се включили редица речни съдове, а на местопроизшествието са пристигнали голям брой линейки. На кадри, появили се в интернет, се вижда как спасителите вадят хората от водата и им оказват медицинска помощ.

Круизите по вода и суша в родния град на „Бийтълс“ осъществява компанията Yellow Duckmarine. През март потъна друг автобус амфибия на същата компания, но инцидентът пак се размина без жертви.

Подобни автобуси амфибии са популярни в много градове по света. Те позволяват на туристите да обхванат максимум забележителности за минимум време, преодолявайки водните прегради на борда на возилото.

P.S. Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система. Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: