Last news in Fakti

5 Юли, 2022 13:07 1 177 1

Египет с рекордни приходи

  • египет-
  • приходи-
  • рекорд-
  • суецки канал-
  • кораби

Приходите на Египет от Суецкия канал достигнаха рекорд от 7 милиарда долара през финансовата година до 30 юни

Египет с рекордни приходи  - 1
Снимка: Shutterstock

Приходите на Египет от Суецкия канал достигнаха рекорд от 7 милиарда долара през финансовата година до 30 юни, съобщава агенция Ройтерс. Това е увеличение с 20,7% в сравнение с предходната година, цитира news.bg.

Изявление на органа, управляващ канала, приписва увеличението на увеличаването на броя на корабите и товарите, като общите товари достигат рекордните 1,32 милиона тона, което е с 10,9% повече от 2020/21 г.

Броят на корабите, преминаващи през канала, се е увеличил с 15,7% до 22 032.

Каналът е най-краткият търговски път между Европа и Азия и един от основните източници на чуждестранна валута за египетското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морски

    0 0 Отговор
    Добре , че е този канал ,защото мързеливите арабюхи от там щеше да залеят Европа !!!Няма по мързелив и крадливи от египтяните в света !!!