Last news in Fakti

6 Юли, 2022 07:10 1 477 5

Проучване за расизма в полицията предизвика скандал в Германия

  • германия-
  • полиция-
  • расизъм

Полицейският профсъюз в Германия заяви, че на полицаите им е "писнало" от проучвания за расизма в полицейските среди

Проучване за расизма в полицията предизвика скандал в Германия  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейският профсъюз в Германия заяви, че на полицаите им е "писнало" от проучвания за расизма в полицейските среди, след серия от спорове, възникнали след университетско изследване, предаде ДПА.

Полицията в две (Баден-Вюртемберг и Хамбург) от шестнайсетте германски провинции отказа да вземе участие в проучването.

Председателят на профсъюза Райнер Вент заяви, че напълно разбира възраженията на полицията в Баден-Вюртемберг. Служителите не са там, за да изпълняват желанията на политиците, заяви той.

Освен това има сериозни съмнения дали проучването на полицейския университет в Мюнстер е независимо, допълни Вент.

"На полицаите им е писнало от всички тези проучвания за расизма, които нямат никаква друга цел, освен да потвърждават вижданията на много хора, че полицията е расистка банда престъпници".

Фактът, че много от провинциите участват в проучването, се дължи отчасти на това, че на много голяма част от местните полицейски сили изобщо не е била дадена възможност да изразят мнението си, заяви Вент.

Председателят на полицейския профсъюз добави, че проучването не се радва на особен интерес, тъй като процентът на отговорилите на въпросниците е много нисък. Средно около 20 процента от полицейските служители в цялата страна са взели участие, но в провинция Бавария например, участието е около 2-3 процента, каза той.

Съветът на полицейските служители в Баден-Вюртемберг е отказал да разпространи онлайн въпросника, предоставен от полицейския университет в Мюнстер.

Въпросникът води началото си от бившият министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който обеща да разследва расизма и предполагаемите крайнодесни пристрастия в полицията.

Министър-председателят на провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман подкрепи изследването. "Искаме това проучване да бъде проведено", каза той.

"Нямам представа" как съветът на полицейските служители би могъл да попречи това да се случи, заяви Кречман.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 багарабигара

    7 5 Отговор
    Бигири,бигири бон бигири...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    7 0 Отговор
    Прави са полицайте! Не са длъжни да взимат участие в соросистките програми за морално разложение!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мунчовци с Шлемофони

    2 0 Отговор
    Полицията в Германия счита, че са Политически възпрепятствани да си изпълняват съвестно задълженията. Съответно престъпността е в застрашаващи размери, а присъдите са слаби, с недостатъчна ефективност, както и бавни за получаване. На практика се сформират цели Престъпни синдикати от емигранти, на които Полицията в Германия нищо не може да направи и го знае...
    Проблемът е в Немската прокуратура, където делата биват неглижирани. Много слабо Правораздаване в Германия, на политическа основа.
    Полицията е крайно неудовлетворена от случващото се и обвинява за това Немските политици!
    Немските политици подготвят Консервативното дясно, като Престъпността е удобната маша за тях, щедро благословена от тях...
    Политическо подлизурство по Немски... :)
Новини по държави: