12 Юли, 2022 05:17 1 540 12

Айя Калная: ЕС трябва да е подготвен за нови вълни от мигранти

  • айя калная-
  • фронтекс-
  • мигранти-
  • храни

Те ще са принудени да търсят по-добър живот заради кризата с недостига на хранителни продукти, заяви изпълнителният директор на Фронтекст

Айя Калная: ЕС трябва да е подготвен за нови вълни от мигранти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз трябва да е подготвен за нови вълни от мигранти, принудени да търсят по-добър живот на негова територия заради кризата с недостига на хранителни продукти, която се усложнява от войната в Украйна.

Това заяви изпълняващата длъжността изпълнителен директор на Фронтекст Айя Калная в Прага, където заседават вътрешните министри на страните членки на Евросъюза. Еврокомисарката Илва Йохансон съобщи, че Брюксел вече предприема стъпки към подписване на споразумения с потенциални страни източници на икономически мигранти за борба срещу трафика на хора.

По данни на Фронтекс от близо 6 милиона и 700 000 украинци, които са потърсили убежище в Европейския съюз от началото на войната в края на февруари, около 3 милиона са се завърнали в страната си.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 0 Отговор
    с мигрантските вълни в ЕВРОПА ще прииждат и много радикални ислямисти
  • 4 Така ще е

    16 1 Отговор
    до разтурянето !

    Коментиран от #6

  • 5 хмм

    5 9 Отговор
    Да бягат в Русия, там е храната!

    Коментиран от #8

  • 6 Моарейн

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Така ще е":

    Което очевидно не е далеко. Все пак ние сме в ЕС, а историята ни учи, че който се е хванал с нас, все е губил. За добро или за лошо същото се отнася и за НАТО.

    Коментиран от #7

  • 7 Сигурно

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моарейн":

    ще им разтурим и €врозоната !
  • 8 1957

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "хмм":

    Путин няма да пусне всякаква нечист в Русия,те са стават само за ес.
  • 9 Зевзека

    10 0 Отговор
    А сега кажете, че няма план за унищожаването на Европа!
  • 10 Баш софиянец

    9 0 Отговор
    ЕС трябва да започне да се държи адекватно (ама надали) и да престане да създава безумни ситуации заедно с отвъдокеанските си "приятели". Всичките злини идват от самозабравилите се от охолство и власт политици.
  • 11 📌🇧🇬

    1 5 Отговор
    Ами това е от Путлер с любов, шест/седем милиона емигранти са се запътили за ЕС, не за Фашистка Рассия а за ЕС, но поради нацистката същност на ЕС ще бъдат спряни, държани по палаткови лагери, давени в Средиземно Море, нещастните имигранти. Същевременно в супер корупционните окраинини на Европейският Съюз държви като България ще изнемогват да изхранят собственото си население и да му осигурят достатъчно дърва за огревя зимните месеци. За България друга алтернатива няма, така или иначе, най корумпираната и пропаднала азиатска държава в пределите на ЕС е България, за което трябва да бъдем “благодарни/ирония/сарказам” на батюшка Цар/Путлер, ЛукОйл, и так далее.
  • 12 И аз

    2 1 Отговор
    искам да стана бежанец на социални помощи безплатно жилище и храна! Ама нямам нужният цвят/бял съм/ та как да стане???? Да ви е....а и "загрижените" защо не се загрижите първо за бедните пенсионери в България????? Ония маймуни могат и банани безплатно да ядът из джунглите от къде идват, и дивеч да си ловят....а аз не мога защото трябват документи, и за пушка, въдица, и за всичко което се сетиш..................
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания