Last news in Fakti

13 Юли, 2022 14:19 748 15

Германия постигна най-висок резултат в класацията за равенство между половете

  • германия-
  • полове-
  • равенство-
  • ангела меркел-
  • класация

Благодарение на мандата на бившия канцлер, Ангела Меркел

Германия постигна най-висок резултат в класацията за равенство между половете - 1
Източник: БГНЕС

Германия постигна най-висок резултат в класацията на Световния икономически форум (СИФ) за равенство между половете от началото на проучването преди 16 години благодарение на мандата на бившия канцлер, Ангела Меркел, съобщи ДПА.
Германия зае десето място в Доклада за различията между половете през 2022 г. Исландия, Финландия, Норвегия и Нова Зеландия продължават да са начело на класацията, заяви говорител на СИФ.
СИФ взема под внимание икономиката, образованието, здравеопазването и политиката на дадена страна, както и продължителността на управлението на страната от даден правителствен ръководител.
В сравнение с много други държави Германия се е представила добре в областта на политическото участие. По отношение на дела на жените на ръководни постове Германия се нарежда на четвърто място в Европа.
Германия се представя по-слабо по отношение на икономическото участие на жените. В тазгодишната класация Германия е паднала до нивото си от 2009 г., заяви говорителят.
Пандемията от коронавируси е сериозна пречка за равенството между половете, отчасти защото пропорционално повече жени са загубили работата си по време на пандемията, отколкото мъжете.
Ако развитието продължи толкова бавно, колкото досега, ще са необходими още 132 години, преди разликата между половете да бъде преодоляна, заяви WEF.
Меркел управлява Германия в продължение на 16 години и през декември беше наследена от канцлера Олаф Шолц.

Исландия за пореден път беше обявена за най-равнопоставената държава, заемайки първо място в Доклада на Световния икономически форум за глобалната разлика между половете през 2022 г.

Скандинавската държава е преодоляла над 90 % от разликата между половете - и оглавява класацията за 12-та поредна година, от общо 146 икономики в Индекса за глобалната разлика между половете за 2022 г.

Близките съседи на Исландия - Финландия, Норвегия и Швеция - доминират в челната петица, а само четири държави в топ 10 са извън Европа: Нова Зеландия (4-то място), Руанда (6-то място), Никарагуа (7-мо място) и Намибия (8-мо място).

Челната петица не е променена спрямо миналата година, но Литва и Швейцария са изпаднали от топ 10, като техните места са заети от Никарагуа и Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евр0гeйск@ пропаганда

    19 0 Отговор
    Проблема е че безполовите и третополовите стават все по-"равни" от мъжете и жените!
  • 2 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    14 0 Отговор
    Това се оправя с напалм!
  • 3 Пич

    17 0 Отговор
    Да бе..... защото там вече няма полове !!! Само жендърля !!! Германките с надежда се разхождат вечер , в опасните части на градовете !!!
  • 4 Верно ли

    15 0 Отговор
    Браво, еврогейци!!! От догодина - смяна на пола everyday!!!!
  • 5 Интересно

    14 0 Отговор
    Как ще решат проблема с раждането при мъжете. Това е несправедливо неравенство.

    Коментиран от #8

  • 6 г-жа Миндер

    7 0 Отговор
    Егати Европата, щом аз съм й шефка!
  • 7 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Измежду кои от половете? Бичат, че половете са 32. За последно, което знам де. Са може и да са повече.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Интересно":

    Турците там работят упорито по въпроса 😉😉😉
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    А защо още има дискриминация в спорта ‼️ Стига сте отделяли мъжете от жените , а за гей-лесбо средите дори няма категория ‼️
  • 10 цербер

    6 0 Отговор
    ...благодарение на мандата на бившАТА канцлерКа Ангела Меркел."- съобщи ДПА.
  • 11 шам фъстък

    8 0 Отговор
    А кога ще има хайл?
  • 12 Очевидец

    9 0 Отговор
    Браво на Deutschland!Оправиха си недостига на петрол и газ,намалиха данъците и цените в супермаркетите, автомобилните концерни бълват нови автомобили, по няколко на ден,курса на еврото расте главоломно и вече дойде ред да се занимават с разликата между половете и с броя на половете!
  • 13 Дедо

    4 0 Отговор
    На петнадесетте пола ли и хетеросексуалните на кое място са?
  • 14 Гост

    5 0 Отговор
    Равенство между всички 32 пола. Икономиката куца и няма какво да се яде зимата, ама джен дъри колкото щеш, това е най-важното.
  • 15 незнайко

    0 0 Отговор
    ГЕРМАНИЯ тотално се провали като НАЦИЯ !!! Това което става там е под диктовката на САЩ !!! Затова 1944 - 45 година руснаците бяха спрени до Берлин от уж съюзниците преди да са окупирали цяла Германия !!! КАПИТАЛИЗМА НЕ ПРОЩАВА, ТОЙ СИ ИСКА ПАРИ !!!
Новини по държави: