Last news in Fakti

13 Юли, 2022 18:01 1 214 1

Порои и наводнения взеха жертви

  • афганистан-
  • порои-
  • наводнения-
  • дъждове-
  • бедствие

Порои и наводнения в Афганистан са взели поне 39 жертви

Порои и наводнения взеха жертви - 1
Източник: БГНЕС

Порои и наводнения в Афганистан са взели поне 39 жертви, 9 от които са деца, предаде днес Асошиейтед прес, като се позова на ООН.

Според информацията на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси 14 човека са ранени. Дъждовете причиниха свлачища, които изкараха на повърхността на невзривени боеприпаси в резултат от 4 десетилетия война и конфликти. Мините биват премахвани и взривявани при контролирани обстоятелства, за да се предотвратят други жертви, каза службата на ООН, съобщи БТА.

Това е третият път, в който източният регион преживява внезапни наводнения за по-малко от месец. 19 човека загинаха, а 131 бяха ранени през проливните двудневни дъждове миналия месец.

На изток в Нангархар и Нуристан около 500 семейства са потърпевши от случилото се. Около 800 хектара селскостопанска земя бе унищожена, заедно с 4 джамии, 2 канала и 5 местни мелници за брашно, мост, 19-километров път, както и три училища. Близо глави 500 добитък са станали жертва на природното бедствие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор
    А, ми то по-малко от убиваните от партньорите по сватби и погребения.
Новини по държави: