19 Юни, 2013 14:08 1 624 0

Арестуваха един от най-издирваните бегълци на ФБР, блудствал с деца

  • мексико-
  • фбр-
  • беглец-
  • блутство

Един от най-издирваните престъпници в списъците на ФБР е бил задържан в Мексико, съобщава АП.

Мексиканските власти са арестували бивш университетски преподавател, фигуриращ в ТОП10 на най-издирваните бегълци от ФБР. Мъжът е бил заловен в курортния град Плая дел Кармен докато пиел кафе в близост до местен парк.

64-годишният Уолтър Лий Уилямс, 64 е издирван по обвинение в сексуална експлоатация на деца и пътуване в чужбина с цел участие в сексуални действия с деца.

"Този човек е издирван от ФБР, защото е свързан с сексуалната експлоатация на деца", заяви прокурорът Гаспар Армандо Гарсия пред репортери.

Той заяви, че не е ясно колко дълго Уилямс е живял в Плая дел Кармен и че беглецът има адрес и в град Канкун. Прокурорът не уточни дали Уилямс е заподозрян в извършването на някакви престъпления в Мексико.

В обвинителния акт се твърди, че Уилямс е пътувал от Лос Анджелис до Филипините през януари 2011 г. за сексуални действия с две 14-годишни момчета, които срещнал онлайн през 2010 г., заяви американското министерство на правосъдието в понеделник. До 2011 г., Уилямс е щатен професор в Университета на Южна Калифорния.

"Уилямс има дълга история на пътувания из региона на Югоизточна Азия, по-специално  Филипините, Той е живял в Индонезия, Полинезия и Тайланд", заявяват от ФБР. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: