Last news in Fakti

16 Юли, 2022 14:25 1 334 17

Хиляди корейци участваха в ЛГБТ фестивал в Сеул и в контрапротест

  • лгбт-
  • фестивал-
  • сеул -
  • южна корея

Хиляди южнокорейци днес участваха в ЛГБТ фестивал в центъра на Сеул, а християнски и консервативни групи проведоха контрапротест

Хиляди корейци участваха в ЛГБТ фестивал в Сеул и в контрапротест  - 1
Снимка: БГНЕС

Хиляди южнокорейци днес участваха в ЛГБТ фестивал в центъра на Сеул, а християнски и консервативни групи проведоха контрапротест, предаде Ройтерс.

Корейската информационна агенция Йонхап съобщи, че във фестивала са взели участие около 13 000 души. Като част от събитието бяха отворени около 72 будки на правозащитни групи, университетски ЛГБТ клубове, посолства и религиозни и прогресивни организации, които също взеха участие.

"Радвам се, че след толкова дълго време можем да проведем офлайн фестивал. ЛГБТ хората не са омразни хора, които се появяват в един ден през годината, а хора, които просто си живеят ежедневния живот", заяви Хърикейн Кимчи, един от участниците във фестивала. "Фестивалът стана по-голям и много ЛГБТ хора се появяват без да се крият, защото тяхното възприемане в нашето общество се подобрява", добави той.

Посланикът на САЩ в Южна Корея Филип Голдбърг посети фестивала, за да покаже своята подкрепа. "За да изразим силният ангажимент на САЩ за прекратяване на дискриминацията, където и да е тя, както и да гарантираме отношение с уважение и човечност към всички, ние просто не можем да ви изоставим", заяви Голдбърг пред събралото се множество. "Ние ще се борим редом с вас за равенство и човешки права", добави той.

От другата страна на улицата, на площад Сеул пред градската управа, в протест срещу фестивала взеха участие най-малко 15 000 души, съобщи Йонхап. "Ние протестираме и организираме национална конвенция за здравословна сексуална етика на нашите деца. И ние се събрахме заедно, за да призовем за правилната експлоатация на площад Сеул, който се поддържа с данъците на гражданите", заяви Ли Йонг-хе, университетски професор и участник в контрапротеста.

На мястото на протестите имаше засилено полицейско присъствие, целящо да предотврати евентуални сблъсъци.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    28 1 Отговор
    Мъкаааа, както беше казал един - лудите ги мислят за нормални

    Коментиран от #2, #5

  • 2 сила

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    ОБРАТНОТО......прочети пак дедо Вазов

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ужас

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Се тая, важен е крайния резултат
  • 5 Петьо Петров

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    "Лудите, лудите да са живи!"
    Не че се отнася за извратените.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нали го знаете

    33 0 Отговор
    Кой вика по улицата - разни с обратни наклонности - за какво викат - искат свобода - а кой ги подтиска - никой - тогава защо викат - ами, педaли сър!
  • 8 ужас(истински)

    14 0 Отговор
    Ето, заради това пренебрегване на волята на твореца, заради тези противоестествени " норми, защитаващи "правата на човека", човечеството ще изпие горчивата чаша на Атмагедона! Жалко, но е неизбежно! Содом и Гомор не са легенда...

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Соваж бейби

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "ужас(истински)":

    Вече си мисля че пръскат с нещо ,или тайни секти които маниполират хората да стават такива.Или пращат хамериканци под прикритие по ЛГБТ фестивал и протести .Не мисля че са наистина много просто се прави реклама ,пибличност да мотивира някой в депресия и да го обърка още повече .Има виждала съм но са единици и хората ги сочат с пръст нямат приятели освен подобните

    Коментиран от #17

  • 11 1010

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    "Свестните днес ги мислят за луди" - Хр.Ботев, не И.Вазов
  • 12 духайдуду

    13 0 Отговор
    Хари Кейн Ким- Чи. Щом и Южна Корея е ударена от вирусната вълна на ЛГБТИ-то, значит нещата в световен мащаб взеха да се влошават. Поп Кей не проповядва добре.
  • 13 Ама това

    1 9 Отговор
    е било в Северна Корея, нали?
  • 14 Човека КоZа

    5 1 Отговор
    Хурикейн (ураган) Кимчи... Смятай колко трябва да "надуваш" че да ти лепнат прякор "урагана"🤣😂
    3.14 драси...
  • 15 Хапи Панс

    10 0 Отговор
    Ако темата беше друга - щяха да дават за пример ю. Корея като просперираща страна заради партньорството и с Америка. Сега обаче - оглушителна тролска тишина
  • 16 Ха ха ха

    8 0 Отговор
    И тези ги побъркаха. Няма да мине без трепане явно.
  • 17 АноН

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    За Жалост това със Сектите и т.н. е съвсем Реално. Но няма да се Предадем!
Новини по държави: