Last news in Fakti

18 Юли, 2022 10:21 1 040 3

Турското правителство трябва да разгледа днес пътна карта за създаването на "зърнен коридор"

  • ердоган-
  • пътна карта-
  • зърнен-
  • коридор-
  • зърно

Днес в Анкара ще се състои заседание на кабинета, което ще бъде председателствано от президента Реджеп Ердоган

Турското правителство трябва да разгледа днес пътна карта за създаването на "зърнен коридор" - 1
Източник: БГНЕС

Турското правителство днес се очаква да разгледа пътна карта за създаването на т. нар. "зърнен коридор", предадоха турските медии, съобщи БТА.

Днес в Анкара ще се състои заседание на кабинета, което ще бъде председателствано от президента Реджеп Ердоган, информира Анадолската агенция.

Според информация на телевизия НТВ въпросите, свързани с външната политика на Турция, ще бъдат сред основните теми, които ще бъдат обсъдени на заседанието.

Очаква се да бъдат обсъдени резултатите от състоялите се на 13 юли преговори между военните делегации на Турция, Русия и Украйна, както и на представители на ООН в Истанбул (основната тема на срещата бе създаването на коридор за износ на селскостопанска продукция от Украйна). Планира се на днешното заседание в Анкара да бъде разгледана пътната карта на процеса за формиране на т. нар. "зърнен коридор".

На правителственото заседание днес ще бъде разгледана и ситуацията в Северна Сирия, както и планираната нова военна операция на Турция в региона. Ще се говори и по въпросите, свързани с борбата срещу тероризма, за регионални и международни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаааа

    10 0 Отговор
    Аз си помислих, че ще приемат шведите в НАТО,а Ердоган си гледал турския интерес
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лека по лека

    7 1 Отговор
    империята се възражда!
Новини по държави: