Last news in Fakti

20 Юли, 2022 12:01 1 948 55

ЕК ще обяви спешен план за доставките на природен газ

  • ек-
  • план-
  • доставки-
  • природен-
  • газ

Планът, който все още е в работен вариант и може да бъде променен, е насочен към предотвратяване на евентуална енергийна криза през зимата

ЕК ще обяви спешен план за доставките на природен газ - 1
Източник: БГНЕС

Европейската комисия се очаква днес да обяви спешен план за гарантиране на доставките на природен газ за страните от Европейския съюз на фона на опасенията, че те може да бъдат спрени от Русия, предаде ДПА.

Планът, който все още е в работен вариант и може да бъде променен, е насочен към предотвратяване на евентуална енергийна криза през зимата, ако руските доставки бъдат прекратени, отбелязва агенцията. В него е записано, че ЕК призовава настоятелно страните от ЕС да продължат прилагането на доброволни мерки за намаляване на консумацията на природен газ, предаде БТА.

Ако в две или повече държави от Евросъюза настъпи извънредна ситуация поради понижение на газовите доставки, то тогава "ще бъдат наложени задължителни квоти за ползването на природен газ", се казва в работния вариант на плана.

Международната агенция за енергията (МАЕ) предупреди вчера, че усилията на страните от ЕС за осигуряване на доставки на природен газ от алтернативни на Русия източници не са достатъчни, за да бъдат избегнати ограничения при ползването на синьото гориво през зимата. Международната организация призова за намаляване на потреблението, за да бъде гарантирано запълването на газовите хранилища.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 9 Отговор
    Ако Киро беше подписал с Гаспром, сега щяхме да получаваме газ безплатно!

    Коментиран от #7, #21

  • 2 Абе...

    72 4 Отговор
    Плановете на тази са винаги утопични и безсмислени. До сега тази всичко е съсипвала. Чакаме и съсипването на ЕС.

    Коментиран от #38, #48, #55

  • 3 Фърчило

    45 2 Отговор
    Ясно - спешно ще пускат Севеврен поток 2
  • 4 Пич

    68 3 Отговор
    А ма , овцо...... като обявите план , от къде ще вземете газ ма..... Беееее....

    Коментиран от #15

  • 5 Сандо

    51 3 Отговор
    Тия още не са разбрали,че изпратиха коня у реката!Но пък си повишиха заплатите,не може да страдат всички европеиди,нали?
  • 6 Голой водой сте..

    47 4 Отговор
    Шматки евроджендърски..
  • 7 Прост човек

    38 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, като затворят кранчето, наистина ще е безплатно!
  • 8 Алко Балко

    36 1 Отговор
    Урси,боб с люти чушки е решението !Може да се комбинира и с яйца за по-висока калоричност!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Айде и ти сега

    37 4 Отговор
    Скоро ще ни прибарат всичко от Чирен. Да сте чували за клаузата за солидарност, която е част от договора ни с ЕС? Тя гласи че газохранилищата са общи и ако някоя държава се затруднява, съседите и са длъжни да и предоставят газ

    Коментиран от #19

  • 11 Охо-бохо

    39 1 Отговор
    Европа финансира косвено войната на Америка с Русия на територията Крайна. Това е политнекоректната истина!!!
  • 12 Урсуса

    35 0 Отговор
    Ако няма газ ще я карате на видело !
  • 13 Кукувица!

    44 2 Отговор
    Само да попитам на каква цена ще бъде тази газ и кой ще може да си я позволи ненормалници проста!

    Коментиран от #32

  • 14 гост

    23 0 Отговор
    Смрад
  • 15 Гост

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Отникъде! Не четеш ли, ще ни ограничават потреблението! Купувайте си "родопски" одеяла. Усещам как ще падат правителства в страни от ЕС...
  • 16 Планът е

    32 1 Отговор
    Какво да се прави ако няма газ, кои държави как и кога да стУдуват. Това е планът на 26, ще го одобряват. Да са ни "честити", еврото, Атлантически океан, и синергиите с държави на хиляди километри от нас, какво общо имат с България, никой не знае. Чака ни НуЛирането. От сега подГряват за нови ЩаМове и ПроДоволствени изкуствени кризи. Излизане от ЕС и НАТО, това е спасението, веднага. Те ако са решили да скачат без парашут от Еверест, да скачат, България с нищо не им е длъжна.
  • 17 г-жа Миндер

    27 0 Отговор
    Всеки гражданин, който си сложи 4 фазера от тези на моя приятел Бурла, ще получи и порция газ за зимата, а останалите, ще гледат филма, "Който оцелее, ше разказва"!
  • 18 МИУИ ВАНИУИ

    26 0 Отговор
    дойде ли акушерка да командва Европа - късай и хвърляй
  • 19 Те така и с

    29 0 Отговор

    До коментар #10 от "Айде и ти сега":

    МаСките, "взаймно" си ги краДяха. Не разбрахте ли че няма никаква солидарност и единство. Като опре ножа до кокъла си оголват зъбите. Ква солидарност като искат да махат ветото на малките страни? Те се чудят как да оцелеят на гърба на незначителните територийки, а вие вярвате в празни лозунги.

    Коментиран от #23

  • 20 българина

    23 1 Отговор
    всичките ви планове са тоя за зеления преход, да ама не съвсем, спираме аец и тец до вчера, от днес ги пускаме пак! нас рани конпе лета нещастни!!!! до кога европа ще се води по акъла на една държава като германия, потурчила европа два пъти! и сега трети път икономически и етнически!
  • 21 долу ЕС

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    киро е ол и го френ, за който гласуваха 20 пр.... сега нека да плащат американския газ, останалите си искаме цена на Газпром!

    Коментиран от #54

  • 22 плевен

    22 0 Отговор
    Вие май наистина не загрявате. "задължителни квоти" означава че ще се изисква от тези, които имат газ да го споделят с тези които нямат. Интересното е, че искат да си делим газа по братски, тези които нямат от синьото гориво. Тези, които имат пък се правят на неразбрали. За това Унгария обяви извънредно положение- за да не й пипат газа големите бабаити, като Литва, Латвия...и т.н..
    След евроатлантика Киро, ние май ще сме от просещите братя.
  • 23 Айде и ти сега

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Те така и с":

    Хич не вярвам - напротив. Исках да обясна как ше ни прецакат като закъсат и ще ни вземат газа
  • 24 Малии,вой русофилски

    1 23 Отговор
    Хихи,тя Европа е въпрос на време да мине към други доставчици,да ще отнеме време,но Путя отдавна ще е бита карта,а с газ ще плаши само някои паляци като Беларус

    Коментиран от #26, #35

  • 25 Хроники на шизофренията

    17 0 Отговор
    Решенията в ЕС се вземат от група евробюрократи, а стигне ли се до протести и бунтове отговорността се прехвърля върху националните правителства. Нерешимо противоречие, което ще изостри наесен.
  • 26 Фърчило

    19 0 Отговор

    До коментар #24 от "Малии,вой русофилски":

    Айде сега като си такъв спец да ни светнеш ОТКЪДЕ ще дойде тоя газ, като в света има недостиг? Как ще дойде? На каква цена?

    Коментиран от #27

  • 27 Газист

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Фърчило":

    Той е обикновен тирол,откъде ще знае такива работи
  • 28 Минувач

    19 0 Отговор
    Много ми е забавно да я гледам тая и другите от ЕС, колко да са проЗти и да са си мислели, че те ще налагат 100 пакета санкции срещу Русия, ще и конфискуват имущество и авоари и видиш ли в същото време ще си получават всички благинки от Русия, сякаш нищо лошо не са и направили. Та дори ще я обвиняват в НЕНАДЕЖДЕН партньор, докато те са суупер надежден партньор да започнат със санкции и конфискации. Та тези нямат и идея, как ще я карат без газа, а някои и без петрола от Русия, нямали са план Б, но се хвърлиха силни срещу Русия. Разбира се всичко идва от САЩ и по тяхно нареждане, но тези са толкова кухи, че са се надявали да минат метър без да им спрат газа. Надявали са се, че Русия няма как да го спре, защото и трябва кеш за войната, ама се оказа, че не им трябва тоя кеш, защото има друг от Китай и Индия, хахаха. Коооолко да са се издънили ЕС в сметките и надеждите си, че чак ми е смешно. Сега западняците ще се плакнат с хладка вода, а в магазина цените х2, но затова пък много облъчени вечер пред телевизора.
  • 29 Мара

    14 0 Отговор
    Пишете нещо съществено..ЕС отмени част санкциите върху запора на руските банкови сметки и ДДС върху газта под предлог за храна, а на практика е за малко газ от Газпром.
  • 30 УрсулскаУруспийка

    15 1 Отговор
    Пpъц-тpъц, газчица пълня аз!
  • 31 Българин

    12 2 Отговор
    ЕС е абсолютно компроментирана структура, тя е по болшевишка от болшевишка Русия, решенията се налагат еднолично от силните държави-Германия Франция и др., а малките държави като България само изпълняват техните решения и си плащат годишните вноски за издръжката на евробюрокрацията.Това при бай Тошо не е било.Всъщност правилния формат е ЕИО- европейска икономическа общност, тоест финанси, търговия, но без политика и извиване на ръцете на малките държави.Аз съм убеден ,че тази структура-ЕС, няма бъдеще и това ще се види съвсем скоро.
  • 32 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #13 от "Кукувица!":

    До 13 ком -другарю -сигурен съм че не ползваш газ -ама си загрижен за европейците и на каква цена -както и всички кумуняги тук мразещи ЕС ама загрижени за газа за ЕС
  • 33 6755

    7 0 Отговор
    Ама бабо, оди си глей козите на село, точи млеко и не се занимавай с глупости.
  • 34 Доктор всезнайко

    9 2 Отговор
    Докторката бълнува и ни баламосва. В Норвегия стачкуват, в Англия и в САЩ аварии! Откъде ще купи газ?
  • 35 Бай Манчо

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Малии,вой русофилски":

    Ентусиаст :))))) Вече отмениха запорите на сметките към Руските банки , балтийският пинчер отмени блокадата на Калиннград . ЕС няма полезен ход с тези психопати и полово неориентирани ръководители които унищожават всичко постигнато .
  • 36 Мухаа,хаа!

    13 2 Отговор
    Какви " квоти" ще налагате бе,ляйненко? Ти чуваш ли се,какви ги дрънкаш изобщо? Тази вече се приема за Нерон в женски гащи! Каквото ви спусне онзи-зад локвата,това правитв.Без да се замислите , че загробвате държавите си.Блокирахте с онзи- наци внука шолцо, СП-2.Газ в изобилие,регулярни ,сигурни доставки за десетилетия напред.На фиксирана цена спрямо цена на барел петрол.Вие и там напред с рогата- давай задължително през СПОТ цена.И тя хвръкна нагоре ПЕТ ПЪТИ! Следващо безумие- Ти да ми налагаш ценови таван,на моя стока? Абе,от къде се пръкнахте такива л,зач и на задни бузи бе?Къде блеят 540 милиона още,та не ви изметат до крак с желязна метла.Нашио харвардец също се изцепи- никакви доставки от бензиностанцията с ракети.От сега,излизат данни,че за Август една молекула няма да влезе в Чирен.Ваш,та родителска ,подл,,,гораска верица!
  • 37 Хлъц..

    6 1 Отговор
    Държавите в ЕС( заради такива ,като тази и ,разни шолцове) са като девствени държанки в харема на султана! Всяка знае,че ще бъде нафърфорена, само не знае кога!
  • 38 Бяс

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе...":

    Дано да го съсипе тоя ЕС бързо, успешно и безвъзвратно и да се свършва, че той ни съсипа нас. Изядохме боклуците на ЕС, на бунище ни обърнаха, окрадоха от тук де що можаха и на всичкото това му казват "стратегическо партньорство". Защо партньорски не споделяха от благинките си,ама неееее. Е да приключва тоя цирк!

    Коментиран от #49

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Абе то...

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Абе...":

    Чакане му е майката...чакай да се съсипе ЕС, и чакай на коча дисагите да паднат, нали и те се клатят, чакате сто години запада да изгние, обаче вие иди.о.ти.те ще изгниете, и докато чакате да се разсипе ЕС, руската кочина със сигурност ще се разсипе...тъй де чакайте си..лошо няма...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мишел

    3 0 Отговор
    Планирането на пазарен принцип си е дървено желязо.
  • 52 долу ЕС

    2 0 Отговор
    никой не го интересува какво казва мисли или чувства ЕК! всички ни интересува кога ще има референдум за ес нато и ез!!! стига ни лъгахте с това движение на хора и стоки из европа. Колко души от вас заят, че до 1945 не е имало никакви визи из цяла европа, и движението на хора е било по лесно и от сега, както и на стоки! ЕС трабва да е само търговско споразумение, без политическо, както каза днес Орбан! Защо от 5 континента никъде друга няма политическо обединение на две държави, не на 27?!?? чакам отговориот цялата соросогадна смрад в България!
  • 53 Дедо

    0 0 Отговор
    Аз разчитам на професионалните знания на гинеколожката! Само тя ще ни донагласи.
  • 54 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "долу ЕС":

    Много правилно
  • 55 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе...":

    Като наш Кире поне той щее испъден а таа кой ще я испъди крепи тоо папагал Зеленски и толкоз а хората страдаме зарат такива тикви зелвни
Новини по държави: