Last news in Fakti

27 Юли, 2022 15:21 1 415 15

Мицкоски: Правителството премина червените линии на здравия разум

  • северна македония-
  • мицкоски-
  • червени линии-
  • правителство-
  • опозиция

"Нито Европа, нито България ще спечелят от това, че едно престъпно правителството е изпълнило искания, чрез които една държава е поставена в подчинено положение"

Мицкоски: Правителството премина червените линии на здравия разум - 1
Източник: БГНЕС

"Нито Европа, нито България ще спечели повече от това, че едно престъпно правителството е изпълнило мегаломанските искания (на България), чрез които една държава и един народ са поставени в подчинено положение", казва в интервю за Дойче веле председателят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Мицкоски коментира думите на еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей, че опозицията в Република Северна Македония е прекрачила демократичните европейски червени линии по отношение на предложената преговорна рамка, когато нейни представители късаха и гориха в парламента предложението. Според лидера на ВМРО-ДПМНЕ единствените червени линии, които са били прекрачени, са тези, които правителството е прекрачило - „на здравия разум, на продажбата на македонската идентичност, грубата търговия с историческото наследство и културни забележителности“, върху които държавата гради своята идентичност.

„Познавайки европейската бюрокрация, разбирам Вархей, който като политик в ЕС иска още един приключен въпрос. И в същото време ми е ясно, че от негова гледна точка е трудно да се разбере кое е изключително важно за нас, кое е нашата идентичност и правото да съществуваме като малък народ, и то в състояние, когато наш съсед неоснователно ни блокира, възползвайки се от слабото и корумпирано правителство, което и неспособно да даде резултати и търгува с маркерите на идентичността ни“, казва Мицкоски. Според него ЕС също губи от доверието към себе си, „когато се задоволяват мегаломанските искания на отделните държави“, а единственото, което ВМРО-ДПМНЕ иска, е „последователно зачитане на ценностите, на които се крепи ЕС, а това е зачитането на многообразието и солидарността“.

Мицкоски твърди, че разговорите с премиера на Унгария Виктор Орбан са били свързани с онова, което притеснява опозицията в Република Северна Македония в преговорната рамка, "а именно да бъде позволено на държава-членка на съюза да променя учебниците, конституцията, да отрича езика в страната", докато в същото време Северна Македония ще продължава да стои "пред портите на ЕС, докато някой от България не каже: сега можете да влезете“.

Мицкоски нарича "смешни" и "проява на безсилие" твърденията на управляващия СДСМ, че опозиционната партия продължава да е управлявана от Груевски (който от 2018 г. живее в Унгария).

Според него „подобна дезинформация цели разфокусиране от реалните теми, които интересуват гражданите, като инфлацията, енергийната криза и асимилацията чрез приемане на протокол, който обществото видя след подписването му“, а ВМРО-ДПМНЕ е „преструктурирана, реформирана народна партия за македонско национално единство“.

В интервюто Мицкоски твърди, че консултациите по искания от опозицията референдум, свързан с преговорната рамка, продължават и през втората половина на следващия месец от ВМРО-ДПМНЕ ще излязат с конкретни решения.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    27 0 Отговор
    Каква идентичност бе мой?
    Сърбоман такъв...
    Жалки и смешни сте..
  • 2 Руснаков

    21 0 Отговор
    Мицков,....Запада разбра най накрая за какво иде реч....нито лоби Ви помогна нито езика на омразата...Ще се съгласявате защото...ТАКАВА Е ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА...
  • 3 Абре Мицкоски

    18 0 Отговор
    Абре Сърбоманино!Ти не си ли потомък на Сърбоманския войвода и пропагандатор на Сръбската вторъжена пропаганда в Македония Мицко Кръстев,известен още и като Мицко Поречки,онзи същия,дето издава на турците четите на Георги Сугарев и Петър Ацев,а впоследствие след като бива ранен в престрелката взима за заложник и Даме Груев?!.Такъв отявлен сърбоманин и то начело на ВМРО - организацията,дето се е борила с оръжие в ръка срещу турци,гърци и сърби си е жива подигравка с паметта на онези БЪЛГАРСКИ ТИТАНИ!...Позор за Вас,които вярвате на такива "Пророци"!

    Коментиран от #9

  • 4 Аристотел Български

    20 1 Отговор
    Македонските комунисти сърбаши все при другият комунист Орбан бягат за консултации срещу България. Груевски също от там мъти водата на България чрез дългата ръка на Кремъл, ей трудно ще ги цивилизоваме тези ора бе, де си Ванче да си Михайлов да ги вкараш в правиот път.
  • 5 Спасов

    19 0 Отговор
    Голяма тъпотия, ве! То бива омраза, ама вашето вече е неразумно и вредно и ако не го проумеете, ще е жалко за народеца ви!
  • 6 Мицкоски не разбра!

    13 0 Отговор
    Никой не ви кара насила! Искате Европа подчинявате се! Не искате ставате горди албанци и кервана си върви! Македонци обаче няма да станете! Ела ми долу в във Воден с цялата си охрана и кажи че си македонец българино и тогава да видиш кон боб яде ли?
  • 7 Тоя мицкоСки

    10 0 Отговор
    Е безмозъчен сърбоман, прокарва политиката на белград-кремъл, скрий се, бе мръсник
  • 8 Айде айде

    10 0 Отговор
    Вече банални станахте, ще ви се невидят и пишман-македонците !
  • 9 Овладяването на ВМРО

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абре Мицкоски":

    От сърбоманите-титови комунисти е с цел заличаване на всичко българско
  • 10 мицСко, до снимката

    9 0 Отговор
    с 12 сърбомански партизани от Ваташа убити от българите ще поставиш снимка с 1200 убити българи от Тиквеш, убити от сърбоманите, даже пеленачета хвърляни в пещ, крайно ляво/комунист/= крайно дясно/фашист/. Искаш да продължаваш в 21 век с югославски комунизъм
  • 11 Цял свят знае кои са фашистите,

    8 0 Отговор
    На немци и италианци смееш ли да викаш фашисти, на Меркел, на Лайен викаш ли им, а?. Царство България спасява своите евреи, за територията на македония, тогава южна бановина е отговорна югославия, спри с глуппстите, ако може
  • 12 Гоце Делчев

    11 0 Отговор
    Е, ако не друго, с горното сам Мицкоски признава, че т.нар. "македонска идентичност" се гради върху присвояването и фалшифицирането на бълг. история и култ.- ист. наследство, което занапред няма да бъде толерирано нито от България, нито от ЕС!
  • 13 България няма защо

    8 2 Отговор
    да "подчинява" СМакедонив. Що е маке, все е юнак! Основното е да няма омраза и СМ да не се самозаблуждава .
    Народите и езиците ни са близки. Насаждането на исторически измислици в СМ, а може би и в РБ сега са голям препъни- камък.
  • 14 Истината, е че тези всичките проблеми

    6 1 Отговор
    са създадени като лостове за контрол и манипулация в рамките на геополитиката на Великите сили или както там и да се наричат онези умни глави, които чертаят планове.
    Разделянето на братски народи и превръщането им в смъртни врагове е нещо, което по цял свят се практикува. Единствена САЩ не е разделена с никой. Защо ли?
  • 15 ха ха

    6 0 Отговор
    ние си патиме от крадливи държавници , а макетата от глупост , некаква орисия ще да е
Новини по държави: