Last news in Fakti

29 Юли, 2022 07:43 1 368 4

Кой води в президентските избори в Бразилия според прогнозите?

  • браизлия-
  • избори-
  • прогнози-
  • президент-
  • лула да силва

Бившият бразилски президент, Луиз Инасио Лула да Силва, води с 18 процента

Кой води в президентските избори в Бразилия според прогнозите? - 1
Източник: БГНЕС

Бившият бразилски президент, Луиз Инасио Лула да Силва, води с 18 процента на Болсонаро в прогнозите за нагласите на избирателите за президентските избори през октомври, предаде Франс прес, като се позова на проучване на социологическата агенция Datafolha.

Седемдесет и шест годишният Лула ще се бори за трети мандат начело на Бразилия, след като управлява южноамериканската страна от 2003 до 2010 г. За него възнамеряват да гласуват 47 процента от избирателите на първия тур на президентските избори.

За шестдесет и седем годишният Жаир Болсонаро, който е действащият президент на Бразилия, планират да гласуват 29 процента от избирателите.

Datafolha отбелязва обаче, че Болсонаро е спечелил три процентни пункта за един месец сред най-бедните избиратели и шест процентни пункта сред жените.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    7 1 Отговор
    И там старец. Ужас.
  • 2 Болсонаро не е удобен на задкулисието

    12 2 Отговор
    Пак американска марионетка ще им пробутат.

    Коментиран от #3

  • 3 Навалний

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "Болсонаро не е удобен на задкулисието":

    Болсорнаро е един тъп военен заради който Бразилия пое най-голямата смъртност в света по време на ковид кризата, тъп е като галош!

    Коментиран от #4

  • 4 СоросняПроста

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Навалний":

    Котенце, само заради ника веднага ти давам доживотен!
Новини по държави: