Last news in Fakti

29 Юли, 2022 13:17 1 269 8

Саудитският престолонаследник благодари на Макрон за "топлия прием"

  • франция-
  • париж-
  • вечеря-
  • саудитският престолонаследник-
  • принц мохамед бин салман-
  • еманюел макрон-
  • саудитска арабия-
  • визита

Макрон посрещна снощи с дълго ръкостискане поканения на работна вечеря в Елисейския дворец принц

Саудитският престолонаследник благодари на Макрон за "топлия прием"  - 1
Снимка: БГНЕС

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман благодари днес на френския президент Еманюел Макрон за оказания му вчера "топъл прием". Визитата обаче скандализира правозащитниците, предаде Франс прес.

Макрон посрещна снощи с дълго ръкостискане поканения на работна вечеря в Елисейския дворец принц, който на практика управлява кралството.

Саудитският престолонаследник благодари на Макрон за
Снимка: БГНЕС

Това бе първото посещение на Мохамед бин Салман във Франция след убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги от саудитски агенти.

В послание до Макрон престолонаследникът изрази "дълбоката си признателност" към френския президент и му благодари за "топлия прием и гостоприемството" по време на тази официална визита.

Той допълни, че разговорите му с френския лидер са потвърдили "общата им воля да засилят стратегическото партньорство между двете приятелски страни във всички сфери, да продължат координирането и съгласуването на въпросите от общ интерес и да засилят сигурността и стабилността в региона".

В посланието се уточнява, че посещението е приключило и Бин Салман вече е напуснал Франция.

Критик на саудитската власт, Джамал Хашоги беше убит на 2 октомври 2018 г. в саудитското консулство в Истанбул, където бе дошъл да иска документи, необходими му за сключване на брак.

Жалба за съучастие в отвличане и принудително изчезване във връзка с убийството на журналиста Джамал Хашоги бе депозирана вчера в Париж срещу Мохамед бин Салман, обявиха по-рано две неправителствени организации и техният френски адвокат.

Хатидже Ченгиз, годеница на Джамал Хашоги, заяви вчера, че е "скандализирана и възмутена от това, че Еманюел Макрон приема с всички почести палача" на годеника ѝ.

Разузнавателните служби на САЩ обявиха, че отговорност за убийството носи Мохамед бин Салман. Принцът престолонаследник отрича да е дал заповед за извършване на подобно убийство, въпреки че каза, че като държавник по принцип носи отговорност за случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лицемерито

    18 2 Отговор
    на колективния запад е безгранично
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Соваж бейби

    14 0 Отговор
    Пак глупости този принц е собственик на „замъка Луи XIV“, близо до Париж, най-скъпата частна резиденция в света.Едва ли медията има информация кога идва и кога си тръгва от Франция .Блаженни са вярващите .....

    Коментиран от #6

  • 4 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Добър прием от макарон, Но петрол няма да видите! Бухахахх
  • 5 Санкциите бачкат

    6 0 Отговор
    Ооо, а дъртия Джо Би с дълъг и влажен език посреща саудитците!
  • 6 Рошко

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Мн мие интерсно на него що не му конфискуват пари и дворци и на приближените им тцтцтц. Тва лицемерието направо блика блика от тия ротшилдови

    Коментиран от #8

  • 7 Човек с памет

    2 0 Отговор
    Сигурно са му обещали още някой журналист за разфасоване.
  • 8 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Някой ден, или никога на тази земя няма да му конфискува никой нищо!Този принц е по голяма енигма и от Ротшилдови ,много голяма любов има към Франция и някой неща тук купувачът на "Спасителят на света" .Още не мога да разбера как го направиха това с продажбата ,защо и кой разреши и как този принц купува много от най скъпите неща повечето с мистерия .Със сигурност няма да ме разбереш за какво мисля .Има три категории хора: такива, които виждат; такива, които виждат като им се покаже; такива, които не виждат.
Новини по държави: