Last news in Fakti

5 Август, 2022 20:00 711 1

Канада временно забранява вноса на огнестрелни оръжия

  • канада-
  • забрана-
  • оръжие

Забраната за внос ще действа до влизането в сила на националната забрана за покупко-продажба на огнестрелните оръжия

Канада временно забранява вноса на огнестрелни оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Канада съобщи днес, че от 19 август временно ще забрани вноса на определени оръжия, с което цели да ускори прилагането на правилата, предложени в законопроект за контрол на оръжията, обявен през май, съобщи Ройтерс.

Забраната за внос ще действа до влизането в сила на националната забрана за покупко-продажба на огнестрелните оръжия, се казва в изявление на канадското правителство.

Канада има много по-строги закони за огнестрелните оръжия от САЩ, но канадците могат да притежават огнестрелни оръжия, при условие че имат разрешително. Ограничените или забранените огнестрелни оръжия, като пистолетите, също трябва да бъдат регистрирани.

Правителството на премиера Джъстин Трюдо представи законопроект за въвеждане на национална забрана на продажбата и покупката на огнестрелни оръжия, наред с други мерки, включени в законодателен пакет за контрол на оръжията, който все още не е преминал през парламентарните процедури. В момента канадският парламент е в лятна ваканция до септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    5 1 Отговор
    Е, ама износа на огнестрелно оръжие не е спрян, нали? Особено за Украйна!
Новини по държави: