8 Август, 2022 18:01 1 222 14

Ердоган: Турция все още няма да подкрепи членството на Финландия и Швеция в НАТО

  • ердоган-
  • членство-
  • нато-
  • швеция-
  • финландия-
  • тероризъм-
  • турция

Членството в НАТО на държави, в които членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) свободно се разхождат по улиците, вреди на ценностите на алианса

Ердоган: Турция все още няма да подкрепи членството на Финландия и Швеция в НАТО - 1
Източник: БГНЕС

Турция няма да подкрепи членството на Финландия и Швеция в НАТО, докато двете страни не изпълнят ангажиментите си за борба с терористичните организации, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии, предаде БТА.

Изразихме ясно позицията си на срещата на върха на НАТО в Мадрид. Членството в НАТО на държави, в които членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) свободно се разхождат по улиците, вреди на ценностите на алианса. По отношение на Финландия и Швеция се придържаме към решителна и ясна позиция. Докато не спазят обещаното от тях, Турция няма да одобри членството на двете страни в НАТО, каза Ердоган, който говори в Анкара на среща с турските посланици.

Министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум в рамките на срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни, с който бяха премахнати пречките пред присъединяването на двете страни към алианса. Документът предвижда сътрудничество с Анкара в борбата срещу тероризма, по-специално с ПКК и нейните разклонения, както и с Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според турските власти стои зад опита за преврат през 2016 г.

Турските власти вече обявиха, че меморандумът, подписан с Финландия и Швеция, не е окончателен и турският парламент може да не го одобри, ако Хелзинки и Стокхолм не изпълнят ангажиментите си за борба с терористичните организации.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    13 3 Отговор
    Да живее моя султан Ердоган!
  • 2 Ердо е с Яките

    15 5 Отговор
    А яките са Вовата и председателят Си.

    Коментиран от #3

  • 3 Моамар

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ердо е с Яките":

    Епа ходи и ти с яките, така ша си имаш господар и ша са мазниш да вовата, ша ракопляскаш, ша са бииш с нацистити . . .

    Коментиран от #5

  • 4 Комшу

    25 6 Отговор
    Евалата бате ! Терористите от НАТО да си гледат работата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фффффф

    11 15 Отговор
    Турският диктатор и руския диктатор са братя по оръжие, турчина няма да позволи Финландия и Швеция да влязат в НАТО

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 7 Срещу

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фффффф":

    Американския от ковид болен
  • 8 Ами

    16 3 Отговор
    браво Ердо !
  • 9 Наблюдател

    6 13 Отговор
    Не България
    А Турция е троянския кон на Русия в НАТО
  • 10 Минувач

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Фффффф":

    Това е мантрата на соросоидните, англо-саксонски елементи - който не ни е удобен е диктатор! Всичко, което не е в наш интерес, всяка държава, която си отстоява интересите и не позволява да я мачкаме, като лист хартия - е диктатура. А ако е достатъчно слаба, ще и донесем от нашата демокрацийка, нали! Но и краят им идва... по цял свят се пробуждат все повече, дори има и американци, които започват да осъзнават политиката на управляващите им ... ЕС явно ще е последен, заради огромното влияние на САЩ след ВСВ2 и насаждания вечен страх от лошата Русия. Разбери едно - от над половин век САЩ осигуряват на своя народ благоденствие и ниски цени, благодарение на все по-голям дълг, който накрая те принуждават да се плаща от цял свят. Правят го с инфлация и с военно подсигуряване на долара, като световна валута. С дълг и печатане на пари! Обиране на световния технически и технологичен каймак от десетилетия, защото имат кухите пари, които се поддържат с армията. Кръговрат.... Купуване на медии, на цели правителства, на влияние, ако щеш и филмовата индустрия, която също е промивка на мозъците за добрите американци ... Темата е толкова дълга и дълбока.....

    Коментиран от #12

  • 11 Знаем, че на тебе

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фффффф":

    Като жендар много ти се иска шведите да влезнат в НАТО защото в Стокхолм се правят най-яките паради, нали?🌈🌈🌈🌈🌈
  • 12 Токсик

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Минувач":

    Не мога да се съглася в правотата ви. Темата е безкрайна, но е точно така. Един фалирал кредитополучател живее нашироко на гърба на кредиторите си и освен, че ги поучава как да живеят им размахва бухалката НАТО , ако си позволят да кривнат от неговия път и настъпят неговите интереси.
  • 13 Гюнтер

    3 1 Отговор
    Ман.галски номера от авторитариста Ам Гъл...
  • 14 ПиЛи

    2 1 Отговор
    Колко пъти трябва да поврарят че пилците ще ги броят на есен.
Новини по държави: