Last news in Fakti

10 Август, 2022 14:01 916 4

Електрически скутери стават линейки в Египет

  • египет-
  • бърза помощ-
  • линейки-
  • скутери

Електрически скутери стават част от автопарка на Египетската организация на линейките

Електрически скутери стават линейки в Египет  - 1
Снимка: Министерство на здравеопазването и населението на Египет

Електрически скутери стават част от автопарка на Египетската организация на линейките, съобщи министерството на здравеопазването и населението. Екологичните превозни средства ще служат за оказване на спешна медицинска помощ наред с традиционните линейки.

Бързината и малкият размер на скутерите ще им позволи да минават през тесните улички и алеи, каквито има на много места в Египет. Пробегът им с едно зареждане на батерията е над сто километра. Идеята е да оказват първа помощ до пристигането на линейките.

Въвеждането на електрическите скутери е част от инициативите за опазване на околната среда, които египетското правителство осъществява в съответствие с целите на Конференцията по климата на Организацията на обединените нации. Тази година мащабният форум - КОП 27, ще се проведе от 6 до 18 ноември т. г. в египетския курорт Шарм ел Шейх.

През септември Египет миналата година сключи договор за над три милиарда египетски лири (190 милиона долара) с германския автопроизводител "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) за доставка на 2510 линейки и мобилни клиники, които използват екологично гориво, припомня в. "Ал Ахрам".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Тони

    3 2 Отговор
    Мъча се да си представя как возят някой потрошен към спешното.
  • 2 Иван

    1 2 Отговор
    Само дето няма място за болния. Египетско изобретение!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор
    Ами Оля пак се олЯ ‼️
    "Идеята е да оказват първа помощ ДО ПРИСТИГАНЕТО на линейките."
    А не , че ще стават линейки ‼️‼️‼️
  • 4 аз, търпеливата, отивам в Египет

    1 1 Отговор
    Днес направо съм в друго измерение , и съм ядосана, и съм гневна, и съм бясна, и КРЕЩЯ от безсилие. Заседнала ми е буца тук някъде, в гърдите и това не е нищо друго, освен жестока болка и разочарование от нашата здравна система . Вече десет дни ходим по мъките за здравословен проблем на близък човек. И познайте - лекарите в отпуск, няма лошо, и те са хора. "Август е" - казват някакви кисели, начумерени, вероятно и уморени, но не и съпричастни към болката ни, здравни работници.
    НЯМА ЛЕКАРИ. Има изнудвачи, алчни за пари, с бездънни
    джобове, нервни и нагли.
    И защо нашите лекари никога не стават, не се приближават до пациента, в болниците защо не отиват да разговарят с болните, а става точно обратното. Болният да ходи и да чука по разни врати, и да търпи унижения. Ако си пък с направление, а не по частен път, направо се връщай.